Смекни!
smekni.com

Нові технології в MacOS X10.6 SnowLeopard (стр. 4 из 5)

Швидка обрізка. Обрізайте мультимедійні файли до потрібної довжини, видаляючи непотрібні частини на початку або кінці. Замість простої тимчасової шкали QuickTime-плеер відображає кадру-мініатюри, які допомагають більш точно виконати монтаж.

Швидкий захват. QuickTime-плеєр дозволяє з легкістю брати звук і відео прямо з камери iSight, цифрової відеокамери FireWire або мікрофона. Просто натисніть кнопку запису в QuickTime-плеєрі - і почнеться запис на диск аудио або відео.

Запис із екрана. Зберегти те, що відбувається на екрані дозволяє функція запису екрана. Запустіть запис, і QuickTime-плеєр почне записувати все, що відбувається на екрані в новий файл фільму. Цю функцію дуже зручно використовувати для створення навчальних матеріалів і у випадках, коли простого знімка екрана недостатньо.

Декодування відео з використанням графічного процесора. QuickTime X використовує можливості декодування відео H.264, які пропонує убудований графічний процесор NVIDIA GeForce 9400M, установлений у багатьох новітніх комп'ютерах Mac. Використання графічного процесора для декодування відео не тільки забезпечує плавне відтворення, але й звільняє центральний процесор для інших завдань.

Потокова передача HTTP. Для трансляції відео в прямому ефірі через Інтернет QuickTime X використовує технологію прямої передачі HTTP. При цьому використовується стандартний протокол HTTP - той же, що для відображення веб-сторінок. Технологія потокової передачі HTTP підтримує веб-сервери зі стандартними структурами, такі як Mac OS X Server й Apache, і дозволяє уникнути складностей, що викликані налаштуваннями брандмауерів і маршрутизаторів.

Поліпшена передача кольору. Для керування кольорами в мультимедійних файлах QuickTime X використовує перевірені функції ColorSync. Кольори сучасних медіафайлів налаштовуються для найкращого відображення на моніторі та при експорті на iPhone, iPod або Apple TV.

Нова більш швидка версія Safari.

Safari 4 — це новітня версія високошвидкісного веб-браузера. В SnowLeopard швидкість обробки JavaScript майже в півтора рази вище завдяки підтримці 64-розрядних технологій.

Кращі сайти.

Завдяки функції Кращі сайти ви зможете миттєво переглянути прев'ю своїх улюблених веб-сторінок. Safari 4 відслідковує сайти, що переглядаються вами, складає із них список улюблених, а потім відображає до 24 прев'ю на одній сторінці.

Стійкість до збоїв.

Safari 4 в SnowLeopard став більш стійким до збоїв. Основною причиною збоїв в Mac OS X є плагіни браузера, тому тепер вони запускаються окремим процесом. Якщо який-небудь плагін дає збій, то зупиняється тільки він, а сам браузер Safari продовжує працювати. Просто перезавантажте сторінку, щоб продовжити використання плагіна.

Пошук по всій історії перегляду в режимі Cover Flow.

Cover Flow - це наочний спосіб перегляду повної історії подорожей по Інтернету й закладок. Він включає повноформатний перегляд сторінок, які виглядають так само, як коли ви востаннє їх відвідували. Для повнотекстового пошуку Safari 4 використає Spotlight - ви легко знайдете все необхідне.

Перегляд

Інтелектуальне виділення тексту. Для аналізу документів PDF використовуються складні алгоритми роботи штучного інтелекту, які розпізнають слова, абзаци, колонки й візуальний макет, а також створюють схему документа. Додаток Перегляд використає цю інформацію для більш точного виділення копійованого тексту, навіть якщо текст розбитий на колонки.

Імпорт зі сканера. SnowLeopard спрощує процес сканування, передаючи отримані дані безпосередньо в додаток Перегляд. Тепер ви можете сканувати, переглядати й виправляти файли й зображення безпосередньо в Перегляді. Інтерфейс сканування визначає розташування зображень або документів у сканері, що дозволяє автоматизувати вибір областей, що скануються.

Удосконалений пошук. Для більш ефективного пошуку Перегляд використовуєДиспетчер Grand Central, негайно видаючи результати навіть під час індексації документа.

Більш якісне масштабування зображень. Для більш якісного масштабування команда «Налаштувати розмір рамки» у додатку Перегляд використовує вдосконалений інтерполяційний алгоритм Ланцоша. Він дозволяє знизити число розмитих місць у порівнянні із традиційними інтерполяційними алгоритмами.

Пробні відбитки. Перегляд дозволяє легко довідатися, як будуть виглядати зображення при печаті, у Мережі або навіть на друкованій машині. Використовуючи готові колірні профілі, Перегляд моментально імітує кольори, дозволяючи швидко й просто одержувати пробні відбитки великої кількості зображень.

Нова панель інструментів анотації. Нова панель надає зручний доступ до всіх інструментів анотації в Перегляді, включаючи фігури, коментарі, посилання, закреслювання й виділення, а також два нових типи анотації: текст і стрілки.

Кілька документів в одному вікні. Можливість відкрити в одному вікні кілька документів PDF спрощує перегляд зв'язаних документів і пошук по них.

Індекс зображень. Можна відкрити кілька зображень в одному документі як сторінку індексу й переглянути їх у вигляді мініатюр.

Гістограма корекції зображення. При налаштуванні зображень програма Перегляд тепер показує RGB-гістограму поточного зображення, дозволяючи подивитися зміни, що відобразилися.

Універсальний доступ. Правління VoiceOver за допомогою трекпада. Трекпад дозволяє управляти всіма функціями VoiceOver. Поверхня трекпада представляє активне вікно, а кожен кут - абсолютні координати вікна. Одержати доступ до різних частин вікна або робочого стола можна простим дотиком до трекпаду. Орієнтуватися на робочому столі допомагають голосові підказки VoiceOver.

Розширена підтримка й синхронізація дисплеїв Брайля. Mac OS X розширює убудований набір підтримуваних моделей дисплеїв Брайля. SnowLeopard також дозволяє одночасно підключити до одного комп'ютера кілька дисплеїв Брайля через порти USB - ця можливість чудово підходить для занять у класі: всі учні можуть одночасно читати той самий текст, видаваний учителем.

Підтримка дисплеїв Брайля з підключенням по Bluetooth. SnowLeopard включає убудовану підтримку бездротових дисплеїв Брайля з підключенням по Bluetooth.

Переміщуйтеся по веб-сторінках за допомогою якорів. Запатентована технологія якорів дозволяє переходити до важливих частин веб-сторінки прямо. Mac OS X інтерпретує графічний дизайн веб-сторінки й виявляє найважливіші частини. Вона також дозволяє переходити до якорів прямо, минаючи інші елементи сторінки.

Автоматичне читання веб-сторінок. VoiceOver може автоматично почати читання сторінки після її завантаження. Ви можете збільшити або зменшити швидкість мови, призупинити й відновити відтворення, а також зупинити читання й почати самостійно переміщатися по сторінці.

Підтримка HTML-таблиць. VoiceOver пропонує повну штатну підтримку HTML-таблиць без переходу в спеціальний режим. Для перегляду таблиць використаються ті ж самі команди, що й для переходу по інших елементах сторінки.

Системні налаштування.

Перемішування заставки. Перемішуйте фотографії екранної заставки так само, як ви перемішуєте пісні в iTunes.

Нова панель. Мова й текст. Панель Регіональні налаштування замінена новою панеллю Мова й текст. Вкладка Текст дозволяє задати глобальні налаштування тексту для всіх додатків.

Часовий інтервал, що налаштовується, перед блокуванням екрана. Якщо Mac настроєний на запит пароля при виході з режиму сну, то ви можете встановити період часу, до спливання якого пароль уводити не потрібно. Цей інтервал може становити від п'яти секунд до чотирьох годин.

Жести Multi-Touch у попередніх моделях Mac. Всі ноутбуки Mac із трекпадами Multi-Touch тепер підтримують жести, виконувані трьома й чотирма пальцями.

Автоматичне налаштування часового пояса. Завдяки технології Core Location система SnowLeopard може налаштовувати часовий пояс із використанням відомих точок доступу Wi-Fi. Це дуже зручно для мандрівників

Установка Mac OS 10.6 SnowLeopard. Більш швидка й

надійна програма установки. Процес установки виконується на 45% швидше й став ще більш надійним. Програма установки перевіряє всі додатки й відхиляє ті, які визнані несумісними. А якщо установка перерветься (наприклад, через збій живлення), то можна буде легко продовжити процес пізніше - і без втрат.

Компактність. У порівнянні з попередньою версією системи SnowLeopard займає майже у два рази менше місця на жорсткому диску. Ви одержуєте до 7 ГБ додаткового вільного простору — цього вистачить майже на 1500 пісень або на дві-три тисячі фотографій.

Xcode

Статичний аналіз. Xcode включає нову функцію Зборки й аналізу, що перевіряє правильність коду, указує на помилки за допомогою вспливаючих повідомлень і стрілками позначає кроки програми, які можуть викликати помилки.

Підтримка Диспетчера Grand Central у відладчику Xcode та інструментах. Диспетчер Grand Central краще визначає елементарні операції й проводить черги через відладчик Xcode, а також в інструментах. Це значно спрощує налагодження додатків на основі Диспетчера Grand Central у порівнянні з роботою тільки з низкоуровневыми потоками, у яких запускається код.

Аналізатор Core Sampler в інструментах. Інструменти Xcode включають новий полегшений режим, що забезпечує більш докладний запис даних додатків і системи. Запустивши реєстратор Core Sampler, розроблювачі зможуть одержати більше даних про причини зниження продуктивності й краще зрозуміти, на які операції додаток витрачає цикли центрального процесора.

Використати Xcode стало ще зручніше. Інтерфейс користувача Xcode пропонує більш природне автоматичне завершення коду з удосконаленими пропозиціями, уніфіковане вікно результатів зборки зі зберігаючим журналом, поліпшені спливаючі повідомлення, які автоматично розташовуються поруч із вихідним кодом, зручний доступ до недавніх проектів при запуску й багато чого іншого.