Смекни!
smekni.com

Нові технології в MacOS X10.6 SnowLeopard (стр. 5 из 5)


Висновок

Mac OS X Snow Leopardна сьогоднішній день опинився кращим ПОAppleпо продажах за всю історію існування компанії.

Було проведене поліпшення 90% коду ОС.Finderхоч і не змінився, але був переписаний «з нуля».Dockстав тривимірним. Тепер можна дивитися відео й прокручeвати PDF прямо в іконках файлів. Можна зручніше переміщувати контент із вікна у вікно завдяки новій функції Expose для Доку.

УстановкаSnowLeopard на 45% швидша свого попередника, а установні файли недюжино стискуються, щоб звільнити 6Гб жорсткого диска. Оптимізації піддалася програма Preview, що в 2 рази швидше працює з JPEG й в 1.5 — з PDF. У релізі SnowLeopard офіційно запускаєтьсяSafari4.0, який раніше був у бета-версії.

Наступною великою зміною з'явилася повна переробкаQuickTime. Тепер це вже повноцінний QuickTime X, написаний, як й Finder, «з нуля». По-суті, перегляд відео в QuickTime X тепер схожий на повноекранне відтворення вiTunes, а кнопки керування пропадають через кілька секунд.

Усі основні програми вMac OS Xбули переписані для роботи з 64-бітними обчисленнями. Крім цього, програмісти зможуть використати нову технологію Grand Central для розпаралелювання обчислень. Суть цієї технології полягає в тім, що тепер програмістам навіть не потрібно знати, що таке потоки й уміти працювати з ними - SnowLeopard все зробить сама.

Як і було відомо заздалегідь,Appleнадасть розроблювачам можливість використання відкритої технології OpenCL. По-суті, тепер будь-який програміст зможе для звичайних (не графічних) обчислень використати всю міць відео-карт.

Серед інших змін значаться такі:

· В Mail, iCal й Address Book буде убудована підтримка технології Microsoft Exchange.

· В SnowLeopard включена підтримка визначення місцезнаходження й технологія бронювання номерів у готелях

Підводячи підсумки, можна сказати, що на відміну від попереднього великого відновленняMac OS X10.5, SnowLeopard орієнтований на підвищення продуктивності й стабільності системи, компанія зробила все можливе для забезпечення нового фундаменту на майбутнє.


Використані джерела

1. Пог Девід. Mac OS X Leopard. Основное руводство. – Пер. с англ.- СПб: Символ-Плюс, 2008. – 880.

2. www. apple.com/ru

3. www. macovod. net