Смекни!
smekni.com

Обмін даними між програмами Office (стр. 4 из 4)

4 Виберіть необхідний значок із списку чи введіть назву мітки в поле Підпис.

Оздоблення зображень комірок, діаграм і інших об'єктів

Мається можливість створення зображень даних листа Excel, чи діаграми інших об'єктів для того, щоб згодом використовувати ці зображення як ілюстрації на листі чи в документі іншого додатка. Можна змінювати розміри цих зображень, а також переміщати і змінювати самі зображення, подібно будь-якому іншому мальованому об'єкту.

Щоб зображення осередків листа змінювалося разом із даними джерела, можна встановити зв'язок зображення з листом джерела даних. У цьому випадку, наприклад, при зміні нумерації вихідних осередків, що використовувалися при копіюванні, автоматично буде змінене і зв'язане з ними зображення.

Установити зв'язок із зображенням діаграми не можна. Для автоматичної зміни діаграми при зміні вихідних даних варто виконати копіювання діаграми й вставку об'єкта діаграми в кінцевий файл.

Зображення може копіюватися як у форматі малюнка, так і у форматі растрового малюнка. Для формату малюнка потрібно менше оперативної й дискової пам'яті, що збільшує швидкість висновку зображення в Microsoft Excel. Форматі малюнка має гарна якість зображення при будь-якому дозволі і може використовуватися для високоякісної друку чи відображенні на екрані, наприклад, у діаграмах для презентацій.

Інструкції

Створення зображення осередків із прив'язкою до вихідних даних

У зображення включаються тільки видимі дані осередків. При необхідності зміните розмір стовпців Microsoft Excel, щоб усі дані, що повинні бути присутнім на зображенні, стали видимими. Якщо лінії сітки видні, вони також попадають на зображення. Щоб забрати лінії сітки, виберіть пункт Параметри меню Сервіс, перейдіть на вкладку Вид і зніміть прапорець Лінії сітки.

1 Виділите осередку листа, що повинні бути на зображенні.

2 Натисніть кнопку Копіювати .

3 Клацніть лист чи документ, у який буде вставлятися зображення.

4 Для копіювання на інший лист виберіть команду Вставити зв'язок із малюнком меню Виправлення, одночасно утримуючи клавішу SHIFT. При цьому буде встановлений зв'язок зображення за допомогою формули, що посилається на копіюючі комірки.

Щоб скопіювати зображення в документ, створений за допомогою іншого додатка Office, скористайтеся командою Спеціальна вставка меню Виправлення. Виберіть Малюнок у списку Як, параметр зв'язати й натисніть кнопку OK.

Для зміни зображення може використовуватися панель інструментів Настроювання зображення.

Зв'язок зображення з копіюючими комірками підтримується за допомогою DDE.

Створення зображення діаграми, чи осередків об'єкта

Якщо лінії сітки видні, вони також присутні на зображенні. Щоб забрати лінії сітки, виберіть пункт Параметри меню Сервіс, перейдіть на вкладку Вид і зніміть прапорець Лінії сітки.

1 Виділите копіююче у вигляді малюнка комірки на аркуші Excel або в таблиці дані діаграми або виберіть копіюючу діаграму, або об'єкт.

2 Виберіть команду Копіювати малюнок меню Виправлення, одночасно утримуючи клавішу SHIFT.

3 Для перевірки якості малюнка виберіть параметри як на екрані

і векторний, а потім натисніть кнопку OK.

4 Клацніть лист чи документ, у який буде вставлятися зображення.

5 Натисніть кнопку Вставити .

Для зміни зображення може використовуватися панель інструментів Настроювання зображення.

Рада. Щоб вставити в Microsoft Excel скопійовані з іншого додатка дані у виді малюнка, утримуючи клавішу SHIFT виконаєте команду Вставити малюнок чи Уставити зв'язок із малюнком меню Виправлення.

Відновлення зображення осередків листа Excel

1 Двічі клацніть зв'язане зображення.

Microsoft Excel відкриє лист джерела даних і виділить діапазон осередків, із якими встановлений зв'язок зображення.

2 Зробивши необхідні зміни на листі джерела даних, натисніть кнопку Зберегти .

Використання формули зв'язку з даними програм інших комп'ютерів

Якщо команди Копіювати і Спеціальна вставка не можна використовувати для створення вилученого посилання, зв'язок із даними в інших додатках можна установити за допомогою формули з вилученими посиланнями. При цьому дані будуть відображатися на листі як результат формули.

Формула складається з трьох частин: імені додатка; імені чи розділу документа; діапазону осередків, значення, поля чи даних, на які зроблена посилання. Приведений нижче приклад ілюструє різні частини формули з вилученими посиланнями і використовувані в ній роздільники.

Якщо ім'я додатка, документа, розділу або елемента даних містить пробіли чи спеціальні символи формул, наприклад, двокрапка (:) чи знак мінуса ( – ), або якщо ім'я має вид посилання, укладете його в одиночних лапках.

Додаток, із даними якого потрібно встановити зв'язок, повинне підтримувати динамічний обмін даними (DDE). Щоб довідатися, чи підтримує додаток DDE, а також для з'ясування імені DDE і даних роздягнула для додатка, зв'яжіться з постачальником програми.