Смекни!
smekni.com

Створення Web-вузлів у програмі FrontPage (стр. 2 из 5)

В третьому полі сторінки стану відображається вибраний режим розробки сторінки по технології FrontPage. Подвійний натиск мишею по даному полі відкриває діалогове вікно Параметры страницы на вкладці Разработчика, де можна вибрати із списку другий режим і установити його. Це ж вікно можна визвати із меню Сервис - Параметры страницы.

(Розмір сторінки)

Четверте вікно показує вікно програми на використовуваний Web- оглядач. Значення поля IE означає MSInternetExplorer, Nav- NetscapeNavigator і так далі. Подвійний натиск мишею по даному полю також відкриває діалогове вікноПараметры страницына вкладці Разработка, депредставлена можливість вибору і вказування потрібного типу оглядача.

Склад і функції головного вікна. Основні інструменти

Головне меню програми складається з одинадцяти розкриваючих меню, які містять списки команд. Обрані команди містять доступ до різних функцій програми і дозволяють вибирати необхідний режим роботи. Слід замітити, що конкретний список команд, які пропонують спливаюче меню, неоднакові в різних режимах роботи програми (наприклад: при роботі з структурою Web- вузла і при роботі з окремою Web- сторінкою). Деякі команди можуть бути недоступними в конкретній ситуації. назви таких команд мають блідий колір.

Меню Файл

Команди із меню Файл дозволяють:

Створювати нові Web- сторінки іWeb- вузли (в панелі задач з’являється панель Создание);

Відкривати Web- сторінки іWeb- вузли для їх перегляду і редагування, а також закривати їх при закінчені роботи (команди Открыть, Открыть узел, Закрыть, Закрыть узел);

Зберігати створені і відредаговані файли (команди Сохранить, Сохранить как, Сохранить все);

Здійснювати пошук файлів (команда, яка відкривається в області задач на панелі Обычный поиск файлов або Расширенный поиск файлов);

Опублікувати Web- вузол (при вибирані даної команди на екран виводиться діалогове вікно Свойства удаленного Web- вузла для настройки його параметрів);

Імпортувати і експортувати наявні файли (з'являється діалогове вікноИмпорт и Экспортировать выделенные файлы как для вказання місця знаходження необхідних файлів);

Продивлятися відкриту Web- сторінку в різних оглядачах з різними параметрами настройок екранного дозволу;

Встановити параметри сторінки для друку шляхом завдання їх значення у спливаючому діалоговому вікні Настройка страницы печати;

Налаштувати принтер, зробити попередній перегляд перед друком і відправити її на друк;

Відправити Web- сторінку по електронній пошті (команда Отправить);

Продивитися властивості відкритої сторінки і при необхідності замінити їх у діалоговому вікні Свойства страницы;

Здійснювати вихід із програми (команда Выход).

Багато команд меню Файл викликається за допомогою комбінації клавіш, які наведені в відкритому списку меню.

Для зручного вибирання частини команд із меню Файл використовуються кнопки на панелі інструментів Стандартная - команди Создать, Открыть, Сохранить, Печать, Просмотреть в обозревателе. Але існує деяка різниця при вибирані команди із контекстного меню і вибирані кнопки на панелі інструментів. Наприклад вибирання команди Создать із меню відкривається панель Создание в області задач, а при вибирані кнопки на панелі інструментів зразу виводить на екран нову пусту сторінку, при цьому в області задач буде активна панельМакетные таблицы и ячейки. Якщо вибрати команду Создать страницу із меню, яке відкривається при натисненні по трикутній стрілці праворуч від значка Создать в рядку інструментів, відкриється діалогове вікно Шаблоны страниц, яке дозволяє створювати сторінку із головного шаблона.

Меню Правка

Команди із меню Правка дозволяють здійснювати такі операції, як відмінити і повторити дії, копіювати дані в буфер обміну, вставка даних із буфера, виділення і видалення виділених даних, а також пошук і заміна текстових фрагментів відкритої сторінки. Крім того існують специфічні дляFrontPage 2003 опції: Быстрый редактор тегов, Задачи, Просмотр кода и IntelliSense.

З допомогою команди Отменить можна відмінити шляхом натиску послідні 30 дій. Так само за допомогою команди Вернуть можна вернути любу з останніх 30 дій, які були відмінені за допомогою команди Отменить.

Для того щоб відмінити останні дії, необхідно нажати по кнопціОтменить. При другому натиску кнопки буде відмінено дії, які були використані при цим відміненим діям. Для того щоб продивитися список виконаних дій, які можна відмінити, необхідно клацнути мишею разом з кнопкою Отменить і вибрати в списку одну або декілька дій, які необхідно відмінити.

Для того щоб вернути послідні відмінені дії, необхідно нажати по кнопці Вернуть, а щоб продивитися список останніх відмінених дій, які можна вернути, клацніть мишею біля кнопки Вернуть.

Опція Задачи призначена для роботи з Web- вузлом в представлені Задачи. Команди, які тут находяться дозволяють призначати, змінювати, помічати закінчені задачі, а також створювати і відображати журнал задач.

Команда Быстрый редактор тегов виводить панель, яка дозволяє оперативно редагувати HTML-кодом шляхом введення необхідних тегів.

Опції Быстрый редактор тегов, Просмотр кода, InteliSense призначені для роботи з HTML-кодом сторінки.

Велика частина команди Правка також виведена у Стандартну панель інструментів, а частина команд мають "гарячі" клавіші для швидкого вибору.

Меню Вид

Опції, які знаходяться в меню Вид, призначені для настройки головного вікна програми. Існуючі вікна документа визначаються вибором одного із семи перших пунктів меню: Страница, Удаленный Web- узел, Отчеты, Переходы, Гиперссылки, Задачи.

Опція Линейка и сетка дозволяє показувати в вікні документа вимірюючу лінійку і сітку, а також здійснювати прив'язування розміщених у вікні об'єктів, що полегшує процес розмітки створюваної сторінки.

Опції список папок и Область переходов визначають наявність відповідних панелей в лівій області головного меню програми.

Команда Показать тегивставляє використані елементи HTML-кода в простий вид сторінки і призначена для оперативного контролю за процесом створення і редагування Web- сторінці простого виду.

Опція Быстрый выбор тегов доступна тільки при роботі з Web- сторінкою. Вона включає і виключає у вікні документу додатковий рядок, який показує HTML-теги, які використовуються на конкретному шагу створення Web- сторінки.

Дії команд Область задач, Панели инструментов и Размер страницы були описані вище. Для оновлення виду раніше створеної Web-сторінки чи представлення слід виконати Вид - Обновить або натиснути клавішу F5.

(Строка Быстрый выбор тегов и контекстне меню)

Меню Вставка

Команди, які знаходяться в меню Вставка призначені для вставки у Web- сторінку різні елементи: текстові фрагменти, графічні зображення, нові слої, рамки, об'яви, примітки, гіперпосилання, Web- компоненти, форм, баз даних.


(Меню Вставка)

Меню Формат

(Меню Формат)

Меню Формат представлені команди, яки вибирають дизайн Web- сторінки. Вони дозволяють форматувати текст, використовувати при оформлені готових і створених тем і стилів, задавати і змінювати цвет фона сторінки, робити із шарами, редагувати властивості малюнка.

Меню Сервіс

Меню Сервис містять команди, які відкривають доступ до спеціальних засобів, реалізованих в програмі, які дозволяють автоматизувати цілий ряд різних ручних операцій: вибір мови, перевірка орфографії, використання тезауруса, використання макросів, робота із сценаріями і так далі.

(Меню Сервис)

Меню Таблица

В меню Таблицапредставлені команди, які дозволяють вставляти в Web- сторінку різні типи таблиць, встановлювати і змінювати їх властивості, а також перетворювати таблиці в текст і навпаки. Дане меню відкриває також доступ до роботи з макетними таблицями, призначеними для розмітки створених Web-сторінок.

Меню Даные

Меню Даные призначена для добавки у Web- сторінку дані із других програм.

Меню Рамки

Меню Рамки використовуються для роботи з Web- сторінками, які мають рамкову структуру. при роботі у Web- сторінками без рамок команді даного меню недоступні.

Меню Окно

Меню Окно містить список всіх сторінок Web- вузла відкритих в даному сеансі роботи для переключення між ними. Це меню дозволяє відкрити Web- вузол чи сторінку в новому вікні, а також закрити всі сторінки.

Меню Справка

Меню Справка відкриває доступ до роботи із довідковою системою, включаючи як довідковий матеріали, які установлюються при інсталяції приграми, і ресурси розробника MSFrontPage в Internet. Крімтого, з правої частини даного меню знаходиться поле Введите вопрос для швидкого запуску в довідкову систему.

Представлення робочого вікна при створенніWeb-вузла

Основна робота по створенню Web-вузла, а також по створенню та редагуванню Web-сторінки виконується у вікні документа. При цьому вид вікна залежить від представленого.

При роботі з Web-вузлі у вікні документа можна використати 6 представлених, які переключаються за допомогоювкладок в нижній частині вікна: Папки, Удаленный Web-вузел, Отчеты, переходы, Гиперсылки, Задачи.

При створені Web-вузла (Файл - Создать узел) в області задач відкриється панель Создание, яка пропонує вибрати тип головного шаблона.