Смекни!
smekni.com

Створення Web-вузлів у програмі FrontPage (стр. 3 из 5)

Останній вибір шаблону виконується у діалоговому вікні Шаблоны Web-узлов. Крім того в цьому вікні потрібно вказати ім'я і місце знаходження створеного Web-вузла. За умовчанням ErontPage2003 пропонує розмістити Web-вузол в папці Мої документи\My Webs під ім'ям myweb.

Для того щоб змінити ім'я і задати друге місце зберігання Web-вузла потрібно просто ввести необхідний адрес в поле Укажите расположение нового Web-узел створити нову папку нажавши відповідну кнопку і ввести необхідне ім'я в вікно Створення папки і натиснути Ок. В вікні Место для нового Web-узла вибрати кнопку Открыть, в вікні Шаблоны Web - узлов натиснути кнопку Ок.

Створення нового Web-вузла на основі головного шаблону

Далі створюємо новий Web-вузол на основі головного шаблону:

вибрати команду Файл - Создать. Відкриєтьсяпанель Создание в області задач.

В розділі Создать Web-узел потрібно вибрати ссилку Другие шаблоны Web-узлов.

В наступному відкритому вікні Шаблоны Web-узлов потрібно вибрати варіант Личный Web-узел.

Натискаємо кнопку Обзор. Потрібно відвести місце в файловій системі комп'ютера для збереження Web-вузла.

Потім потрібно натиснути кнопку Создать папку, ввести ім'я в наступному вікні і натиснути кнопку Ок.

Потім потрібно натиснути кнопку Открыть, а потім Ок, для того щоб загрузити шаблон, на основи якого буде створений Web-вузол.

Після загрузки шаблона у вікні документа з’явиться представлені Папки, які мають список папок і файлів, які знаходяться в відкритому Web-вузлі.

В представлені Папки можна створювати нові папки за допомогою необхідних кнопок у правому верхньому куті вікна. Подвійний натиск мишею виводить дані, які находяться в вибраній папці на екран. Для того щоб вернутись в попереднє положення використовується кнопка На уровень вверх.

(Діалогове вікно Web-вузлів)

Якщо необхідно створити нову папку у списку наявних папок потрібно натиснути кнопку Создать папку. В результаті в цьому вікні з'явиться нова папка з стандартним ім'ям яку можна змінити на необхідне. В той же час ця папка відображається і в панелі Список папок у лівій області лівого вікна, якщо ця панель відкрита.

(Діалогове вікно Место для нового Web-узла)

Аналогічним способом використовуються кнопки Создать страницу, як у вікні документа, так і в панелі Список папок.

1. (Завантажений шаблон Web-вузла в представлені папки)


2. (Відображення нової папки у головному вікні програми)

Клацнувши правою кнопкою миші по вибраній папці чи файлу відкритого Web-вузла виводиться контекстне меню з можливістю вибору такихкоманд: Открыть, Вырезать, Копировать, Вставить, Опублыковать, Просмотреть, Переименовать, Удалить і так далі.

Переміщувати папки і сторінки можна за допомогою перетягування мишею, а видаляти виділені папки і файли можна також за допомогою клавіатури (Delete)

Вкладка представлення Удаленный Web-узел використовується для настройки видаленого Web-сервера при публікації на ньому створеного Web-вузла, а також при використані даного видаленого Web-вузла для створення його локальної версії. Локальний і видалений Web-вузол можна також обновити за допомогою синхронімації, для чого використовується відповідна кнопка.

Представлення Отчеты показує докладну інформацію, яка стосується файлової системи відкритого Web-вузла. В ньому знаходяться різні діагностичні звіти, а також підсумкові відомості про вузол. Звіти використовуються для усунення несправностей вузла.

Можна відмінити три корисних несправностей звіту.

Звіт Несвязанные файлы використовується для пошуку файлів Web-вузла, до яких не веде жодне посилання. Звіт Медленные страницы призначений для указаня сторінок, загрузка і перегляд яких потребує значного часу. Звіт Неработающие гиперссылки відмічає посилання з недоступним адресом призначення.

ПредставленняПереходы показує у вікні документа схему взаємозв'язків сторінок, даного Web-вузла, що є структурою Web-вузла.

В даному представленіможна змінити структуру Web-вузла, добавляти нові сторінки, а також переміщувати і видаляти вже існуючі. Переміщення всередині структури Web-вузда виконується шляхом перетягування мишею виділених сторінок. при цьому в процесі перетягування у вікні буде відображатися пунктирна лінія, яка означає зв'язок між сторінками. При наближені перетягуючої сторінки до місця призначення зв'язок автоматично перемикається.

Для включення в структуру Web-вузла нової або уже створеної сторінки використовуються необхідні кнопки в правому верхньому куту документа тут також знаходяться кнопки для створення користувальної панелі посилань, перегляду структури Web-вузла по частинам, зміна орієнтації представленої структури, а також масштаб її зображення у вікні документа.

Представлення Гиперссылки дозволяє передивлятися і аналізувати наявні гіперпосилання в кожній сторінці Web-вузла, при цьому вибрана сторінка поміщенав центр схеми. Клацання мишею по маленькому значку “плюс" біля назви Web-сторінки дозволяє побачити інші посилання, які знаходяться на сторінці.

Вибрати потрібну сторінку можна різними способами. По перше, якщо перехід до представлення Гиперссылки виконується із представлення Переходы необхідна Web-веб сторінка вибирається на структурній схемі Web-вузла. По друге можна вибрати сторінку в панелі Список папок де потрібно виділити необхідний файл. По третє, можна виділити необхідну сторінку у представленіГиперссылки. Нажати праву кнопку миші визвавши контекстне меню і вибрати в ньому Переместить в центр. Таким же способом можна змінити вибрану для перегляду гіперпосилань Web-сторінку.

За допомогою контекстного меню можна також відкрити уже наявну Web-сторінку, продивитися її в оглядачі, провірити гіперпосилання, змінити при необхідності властивості сторінки і видалити.

Робота в представлені Задачи дозволяє призначити необхідні задачі конкретним виконавцям і контролювати хід їх виконування. Призначення задач, їх зміна, закінчення і створення журналу задач виконується в діалоговому вікні Создание задач, які викликаються із меню Правка - Задачи.

Слід замітити, що FrontPage2003 в процесі роботи автоматично зберігає всі створені файли і папки пустих сторінок. При створені не пустої сторінки її необхідно зберегти любім доступним способом - через меню Файл, або за допомогою кнопки на панелі інструментів. Закрити створений Web-вузол можна за допомогою команди Файл - Закрыть узел.

Наприклад нам необхідно створити Web-вузол для клуба “Горный склон". Структура Web-вузла, що складається з її системи Web-сторінок наведена на.

Головна сторінка містить переходи на чотири дочірні сторінки: О клубе, Описание склонов, Предложение турфирм, Магазин. Дві послідніх сторінки мають прайс-листи. Створюємо Web-сторінку на основі шаблону односторінкового вузла, додаючи до нього нові Web-сторінки.

1. В рядку головного меню необхідно вибрати команду Файл - Создать.

2. Далі необхідно виконати одну з двох можливих дій:

на панелі Создание вибрати рядок Одностраничный Web-узел в розділі Создать Web-узел;

клацнувши по маленькій стрілці біля піктограми Создать необхідно вибрати тут Web-узел;

3. В наступному діалоговому вікні, що з'явиться Шаблоны Web-узлов на вкладці Общие вибираємо Одностраничный Web-узел. В поліУкажите расположение нового Web-узла необхідно залишити ім'я і місце знаходження вузла. Потім необхідно підтвердити вибір шаблона натисненням кнопки Ок.

В робочому вікні FrontPage2003 з'явиться представлення Папки, яке показує файлову структуру створеного Web-вузла. В ньому знаходиться один файл Index. htm для відображення домашньої сторінки і дві пусті папки для збереження файлів, створених в процесі створення Web-вузла.

4. Для формування заданої структури Web-вузла необхідно використати представлення Переходы: в меню Вид - Переходы.

В робочому вікні схематично відобразиться домашня сторінка.

5. Далі потрібно вибрати Вид - Список папок або натиснути комбінацію клавіш Alt + F1. В лівій частині вікна FrontPage 2003 виводиться панель Список папок.

6. Для того щоб створити нову пусту сторінку, потрібно клацнути правою кнопкою миші по вільному місці вікна Список папок для виклику контекстного меню, в якому необхідно вибрати Создать - Пустая страница.

У списку папок з'явиться запис для імені файла нової сторінки нов_стр. htm, яку необхідно замінити потрібним іменем, відповідної конкретної Web-сторінці. Наприклад для сторінки О клубефайл назвемо club. htm.

7. Потім потрібно виділити мишею новий файл і перетягнути його в область Переходы, де з'явиться прямокутник, який відповідає новій сторінці. Потрібно розмістити його під домашньою сторінкою, потім потрібно відпустити кнопку миші і ввести назву сторінки - О клубе.

(Контекстне меню для роботи з файлами)

8. Потім потрібно повторити дії, що описані в пунктах 6,7, для того щоб створити наступні сторінки і задану структуру Web-вузла.

9. Вибрати вкладку Переходи і потрібно переконатися, що структура створеного Web-вузла відповідає заданій

10. Потім потрібно закрити Web-вузол: Файл - Закрыть узел.

Приклад оформлення домашньої сторінки створенногоWeb-вузла

Для цього потрібно виконати такі дії:

Відкрити Web-вузол, що був створений командою Файл - Открыть узел, або натиснути кнопку на панелі інструментів.

В діалоговому вікні Открытие Web-узла потрібно вибрати вузол і натиснути кнопку Открыть. У вікні документа відкриється Web-вузол у представлені Папки.