Смекни!
smekni.com

Радіорелейні комплекси на основі перспективних схемо-технічних рішень (стр. 5 из 7)

Усі види цифрових стиків є прозорими для даних що передаються.

Найменування та функції індикаторних діодів, що знаходяться на передній панелі БПП

Наймену-вання Колір Кіль-кість Функція
МЕРЕЖА Зелений 1 Індикатор включення живлення ППБ
ПЕРЕДАЧА Голубий 1 Безперервне світіння – радіопередавач ввімкнений
Миготливе світіння – радіопередавач автоматично виключений через перевищення припустимої величини КСН. Ввімкнення передавача вимагає повторного вимикання і ввімкнення ПРД
СТАН зелений, червоний, жовтий 3 Сигналізація стану ЦРРС
Лівий Стан службового каналу:зелений – приймання;жовтий – передача (при натиснутій тангенті мікро- телефонної слухавки)
Середній Виклик по службовому каналу: зелений – відсутність виклику;жовтий – виклик станції по службовому каналу
Правий Стан справності устаткування: зелений – сервісна інформація (відсутність одного з блоків);червоний – аварія (відсутність сигналу ВЧ, синхронізації цифрового потоку, високий КСХН (≥8) по ВЧ виходу і т.ін.)

1.4 Постановка задач

Зважаючи на потреби сучасної системи управління та її основі – системи зв’язку, особливо її мобільної компоненти, потрібно шукати нові методи розвитку радіорелейних комплексів для покращення якості і взаємодії різних каналів зв’язку. Ці пошуки можливо реалізувати на основі перспективних схемо технічних рішень, що і потрібно нам зробити.

А також щоб вони могли забезпечити надійну, своєчасну і якісну передачу всіх видів інформації в інтересах управління військами в мирний та воєнний час;

Стрімкий розвиток телекомунікаційних та інформаційних технологій, застарілість техніки зв’язку, що знаходиться на озброєнні Збройних Сил України, стали поштовхом до розвитку військ зв’язку Збройних Сил України, що передбачає удосконалення існуючих і створення якісно нових ліній, вузлів і мереж зв’язку різного призначення для задоволення зростаючих потреб систем управління військами (силами) щодо забезпечення обміну інформацією, її обробки, зберігання й документування, розв’язання інформаційних і розрахункових задач та досягнення потрібної якості всіх видів зв’язку. В цілях розвитку засобів зв’язку та радіорелейно-технічного забезпечення .


2. Перспективні схемо-технічні рішення для побудови радіорелейного комплексу

2.1 Використання перспективних обчислювальних модулів

Одним з найбільш перспективних виробників сучасних модулів є Kontron

Холдинг Kontron - найбільший світовий виробник вбудованих комп'ютерних компонентів і мобільних захищених комп'ютерів для клієнтів, що працюють в таких сегментах ринку, як телекомунікації/зв’язку;

Kontron розробляє і проводить інноваційні модулі, свого роду "будівельні блоки", здатні працювати в тисячах різних застосувань, забезпечуючи практично всі необхідні системні функції. Ця продукція побудована на основі всіх основних стандартів і форматів, від "комп'ютерів на модулях" , відкритих комунікаційних серверів, промислових комп'ютерів, до захищених мобільних комп'ютерів і дисплеїв для жорстких умов експлуатації і готових платформ.

Практично всі плати і модулі Kontron чудово працюють з плоскими панелями. Вони підтримують плоскі панелі самих різних типів, Вбудовувані продукти Kontron підтримують цифрові і LVDS-интерфейсы або безпосередньо, або за допомогою простого адаптера.

Виробники телекомунікаційного устаткування отримують значні переваги використовуючи в своїх проектах будівельні блоки" Kontron, які забезпечують виконання таких вимог з боку комунікаційних інфраструктур, як:

> підтримка розширення ємкості стійок;

> ступінь готовності систем до 99,999%;

> висока надійність системи живлення;

> велика потужність системи охолоджування;

> високий ступінь модульності і конфігурується;

Kontron пропонує спеціальну плату для розробника на основі E'Brain, що допомагає істотно скоротити час розробки власної системи. У комплект входять: потрібна модель EzBrain, необхідний об'єм документації і пакет підтримки стандартних ОС типу Linux або VxWorks.

BRAINCAP — пасивний радіатор і механічна защит Опциональний радіатор BRAINCAF для модулів E2Brain ефективно забезпечує пасивне охлажде і захищає компоненти модуля від механічних пошкоджень.

Нашій увазі представлено декілька обчислювальних модулів з відповідними характеристиками незалежних дисплеїв DIRECTX 9 або розширення за допомогою 16* PCIexpress-карты, підтримка двох незалежних дисплеїв

Ев405 Ев420 Ев8245freescale' Ев425 Ев834* *freescale Ев8540/8541
Амсс405ер Intel®XScaleIXP420 Freescale Мрс8245 Intel» XScaleIXP425 FreescaleMPC8347 Freescale MPC8540/8541
266 Мгц 266 Мгц 330 Мгц 533 Мгц 533 Мгц 660/800 Мгц
16 Кбайт для команд, 8 Кбайт для даних 32 Кбайт для команд, 32 Кбайт для даних, 2 Кбайт для міні-даних 16 Кбайт для команд, 16 Кбайт для даних 32 Кбайт для команд, 32 Кбайт для даних, 2 Кбайт для міні-даних 32 Кбайт для команд, 32 Кбайт для даних L1: 32 Кбайт, L2: 256 Кбайт
початковий завантажувач з підтримкою Ethernet
16/64 Мбайт (SDRAM) 64/128/256 Мбайт (SDRAM) до 512 Мбайт (SDRAM) 64/128/256 Мбайт (SDRAM) 64/128/256 Мбайт(DDR-SDRAM) 128/256 Мбайт (DDR-SDRAI>
Пам'ять запаяна Пам'ять запаяна S0-DIMM Пам'ять запаяна Пам'ять запаяна Пам'ять запаяна
До 32 Мбайт До 32 Мбайт До 32 Мбайт До 32 Мбайт До 64 Мбайт До 32 Мбайт
2хEthernet100Base-TX 2хEthernet100Base-TX lxEthernet100Base-TX 2хEthernet100Base-TX 2хGigabitEthernet 2хGigabitEthernet, lxFastEthernet (2: EB8541)
вбудований вбудований Intel" 82551 вбудований вбудований вбудований
2/4 2/4 до 6 до 6 і UTOPIA 2 (16 битий) 2/4 до 6
PCI 32 бит/33/66 Мгц, LPC, I2C, 15 GPI0 PCI 32 бит/33/66 Мгц, LPC, I2C PCI 32 бит/33 Мгц, LPC, I2C, CAN PCI 32 бит/33/66 Мгц, LPC, I2C, CAN, UTOPIA 2 PCI 32 бит/33/66 Мгц, IPC, I2C, 24 GPIO, DVI, 2xUSB 2.0, Ас97, PWM PCI 32 бит/33 Мгц, LPC, I2C

Графічна пам'ятьІнтерфейс, плоских дисплеїв, Управління, Енергоспоживання

Технологія DynamicVideoMemoryДо 128 Мбайт VRAMUMATechnology (DVMT) 3.0 забезпечує підтримку до 224 Мбайт VRAMUMA до 64 Мбайт (опц. 128) UMA до 64 Мбайт UMA до 64 Мбайт UMA
DUALSDVO (мультиплексирован з PCI-ExpressGraphicsport), CRT, DVI A/I, JILI-LVDS CRT, JILI-LVDS до UXGA (1600 х1200) CRT, JILI-LVDS до UXGA (1600x1200) DVO, CRT, JILIInterface (LVDS)
ACPI 2.0 +АРМ 1.2, ACPI 2.0 +АРМ 1.2, S3 підтримка S3 підтримка ACPI 2.0 +АРМ 1.2, S3 підтримка ACPI 2.0 +АРМ 1.2, S3 підтримка ACPI, АРМ 1.2, S3 підтримка
17Bt@L2400, 12 В 24 Вт 1,8 Ггц, 12 В tbd tbd 11,4 Вт @ 1,0 Ггц 12 В

Рішення на основі стандарту X-board

Вбудовані модулі формату X-board™ є ідеальним рішенням для вбудованих систем, де потрібні низьке енергоспоживання, середня продуктивність і надзвичайно компактні розміри. У сучасних моделях підтримуються процесори Х86 і XScale. Плануються розробки на базі RISC-процессоровARM і MIPS. Модулі X-board™ мають прекрасний набір інтерфейсів для нового покоління вбудовуваних систем: PCI, LPC, USB, COM, IDE, Ethernet, графіка, звук. Вбудований об'єм пам'яті FLASH і DRAM цілком достатній для більшості додатків на базі X-board™. Модулі X-board™ встановлюються на необхідні для конкретного завдання плати-носії в звичайний роз'єм типу S0-DIMM. На платі-носієві розміщуються фізичні роз'єми для сигналів введення/виводу, витікаючих з модуля X-board™, і необхідний набір спеціалізованого введення/виводу для конкретного застосування, яке будується навколо стандартних шин типу PCI і/або LPC. Специфікацію стандарту X-board™, керівництво по застосуванню.

З застосуванням саме таких модулів можна підняти і удосконалити застарілі зразки апаратури.

2.2 Застосування сучасних модулів цифрової обробки сигналів

Розглянемо модулі АЦП і ЦАП, що використовуються для побудови сучасних засобів зв’язку, в тому числі радіорелейного:

Плата АЦП (ЦАП) призначена для вимірювань параметрів сигналів, що поступають з різних високочастотних первинних перетворювачів. Цифровий і аналоговий виходи можуть використовуватися в ланцюгах управління і генерації високочастотних сигналів.

Базове програмне забезпечення Zetlab що поставляється з платою АЦП ЦАП, дозволяє приступити до процесу вімірювання і управління відразу після установки плати в персональний комп'ютер. У нього вже входять всі необхідні програми для проведення віпробувань і вімірювань.

Плата АЦП ЦАП функціонує в режимі безперервного вводу/виводу аналогових і цифрових сигналів в пам'ять персонального комп'ютера з можливістю цифрової обробки сигналів в безперервному режимі в частотному діапазоні до 2 Мгц.

Плата АЦП дозволяє підключати і безперервно обробляти різнорідні джерела сигналів з різними частотними діапазонами і проводити порівняльній аналіз.

У комплект постачання АЦП ЦАП 14/2 вже входить базове програмне забезпечення Zetlab. Додаткове програмне забезпечення Zetlab і засоби розробника Zetlab-studio дозволяє розширювати функціональні можливості пристрою.

Вбудованій в кожну програму модуль управління і автоматизації з складу Zetlab-studio забезпечує простоту і зручність при побудові власних програмно-вимірювальних комплексів.

Можлива установка в персональний комп'ютер до 4 модулів АЦП одночасно з сумарною частотою перетворення 16 МГц для АЦП і 4 МГц

На початку розгляду питання слід висвітлити можливості і характеристики деяких сучасних модулів.

Модуль виводу транзисторний (МВДТ) призначений для роботи як вбудовуваний інтерфейсний модуль у складі автоматичних і автоматизованих систем управління рухомих об'єктів, промислових систем управління і збору даних, а також інших систем, що працюють в складних умовах експлуатації.