Смекни!
smekni.com

Технічне оснащення устаткуванням закладу громадського харчування типу "Кафе" (стр. 4 из 6)

Мікрохвильова піч з грилем GORENJE MO 20 MGW (табл. 9). Стильна і продуктивна мікрохвильова пічка GORENJE MO 20 MGW, виконана в привабливому дизайні.

Внутрішнє покриття камери: мікроволнової печі - біокерамічна емаль, дверцята навісна, Відкривання дверцят здійснюється за допомогою кнопки

Мікрохвильова піч має такі функції: підсвічування камери, звуковий сигнал, таймер на 30 хв. Діаметр тарілки скляній - 245 м. Також має такі програми, як режим розморожування, прискорений розігрів. Має механічний тип управління, поворотні перемикачі.

Інші функції та особливості: блокування від дітей, підсвітка камери, звуковий сигнал. Також має 5 рівнів потужності, комбіновані режими (мікрохвилі + гриль). Є кварцовий гриль.

Мікрохвильова піч Samsung G271ER

Мікрохвильова піч з грилем Samsung G271ER (табл. 9). Внутрішнє покриття камери: мікроволнової печі – біокерамічна емаль, дверцята навісні, Відкривання дверцят здійснюється за допомогою кнопки. Управління механічне, поворотні перемикачі.

Мікрохвильова піч має такі програми: автоматичне розморожування, автоматичний розігрів, автоматичне приготування, звуковий сигнал відключення, часова шкала таймеру – 60 хв. Також має 6 рівнів потужності.

Табл. 9 Технічні характеристики мікрохвильових печей

Модель Gorenje MO 20MGW Samsung G271ER
Обсяг, л 20 20
Потужність мікрохвиль, Вт 750 800
Потужність гриля, Вт: 1200 1250
Висота, мм Ширина, ммГлибина, мм 262452362 275489387

1.2.2 Тостери

Тостер Electrolux EAT 3130

Кращі результати завдяки електронним сенсорам підсмажування. Тостер (табл. 10) автоматично центрує хліб для досягнення оптимальних результатів. Термоізоліроанний корпус. Поверхня тостера абсолютно безпечна, безпечне включення. Включити тостер можна тільки тоді, коли у ньому є хліб. Є також підйомник для тостів. Автоматичний підйомник для хліба піднімає тости, як тільки вони становляться готовими. Знімна поличка для підігріву булочок, дуже корисна функція для підігріву булочок і рулетів. Її можна зняти, коли вона не потрібна. Тостер має також кнопки розморожування, підігріву і зупинки.

Тостер Tefal 539658

Тостер Tefal 539658 (табл. 10) має електронне управління, термостат ступінчастий перемикач (7позицій).

Додаткові функції і можливості тостера Tefal 539658:

Вбудований підігрівач для булочок, відділення для шнура, термостат має функції розморожування і відключення.

Особливості даної моделі:

Автоцентрування тостів - для рівномірного підсмажування, термоізольований корпус - захист від опіку, висувний лоток для крихт, ширина відділення 30 мм - для тостів будь-якого розміру.

Табл. 10 Технічні характеристики тостерів

Модель Electrolux EAT 3130 Tefal 539658
Кількість відділів 2 2
Потужність, Вт 860 800

1.2.3 Кавоварки

Професійна кавова машина CENTURY P2

Професійна кавова машина CENTURY P2 (табл. 11) призначена для приготування гарячих напоїв – кави, еспресо, капучіно, а також для заварювання чаю.

Корпус кавової машини виготовлений із нержавіючої сталі, бойлер, внутрішній трубопровід і групи роздачі – із нікелевої латуні. Тиск в машині утворюється за допомогою ротаційного насосу (помпи) з графитовими підшипниками. Манометр, який винесений на панель керування, дозволяє візуально контролювати робочій тиск в бойлері, тиск в водопостачальній сіті та тиск роботи ротаційного насосу.

Також машина має стаціонарне підключення до водопроводу і дренажу, роздільні системи пари і гарячої води, двоконтурну схему автоматики безпеки і захисту усіх елементів, підігріваємо платформу для нагрівання чашок, автоматичний захист від перегріву робочих елементів. В конструкції передбачені два крани для подачі пари і один – для подачі окропу.

Професійна кавова машина GRADISCA P2

Машина призначена для приготування кофе, еспрессо, капуччіно, а також для приготування гарячих алкогольних напоїв, таких як глінтвейн, пунш та ін.

Корпус кавової машини виготовлений із нержавіючої сталі, бойлер, внутрішній трубопровід і групи роздачі – із нікелевої латуні. Особливість, що відрізняє цю серію кавової машини від ін. є збільшений об’єм бойлера, що забезпечує стабільну температуру гарячої води. Також є оригінальна термосифонна група з предифузійним циклом заварювання кави: для більш повної екстракції речовин кава попередньо замочується невеликою кількістю окропу (приблизно 2 секунди), після чого здійснюється стандартний розлив в чашки.


Табл. 11 Технічні характеристики кавоварок

Модель CENTURY P2 GRADISCA P2
Продуктивність, чашок/год. 180…200 180…200
Кількість блоків, шт. 2 2
Об’єм бойлера, дм³ 8,5 11,4
Потужність, кВт 3,5 3,5
Габаритні розміри, мм:длинаширинависота 696590480 756486540

1.2.4 Кавомолки

Кавомолка МАХ 6,0

Кавомолка МАХ 6,0 (табл. 12) призначена для подрібнення зерен кави. Це напівавтоматична модель.

Корпус металічний, має загрузочну воронку для кавових зерен, яка виконана із прозорого пластику, контейнер для молотої кави. Має дозатор кавового порошку, лічильник кількості порцій.

Кавомолка MAZZER Mini Manual

Кавомолка MAZZER Mini Manual (табл. 12) призначена для подрібнення зерен кави.

Має загрузочну воронку для кавових зерен, металічний корпус, в якому розташовані плоско паралельні жорнова. Також є бункер для молотої кави., який оснащений дозатором з ручним або автоматичним регулюванням кількості кавового порошку на порцію напою.

Табл. 12 Технічні характеристики кавомолок

Модель МАХ 6,0 MAZZER Mini Manual
Продуктивність, кг/год. 7 7…8
Ємність загрузочної воронки, кг 1,6 0,6
Ємність бункера для меленої кави, кг 0,3 0,6
Діаметр жорнов, мм 60 58
Регулювання кількості кави на порцію напою, г 5…9 5,5…8
Потужність, кВт 0,19 0,25
Напруга, В 220/380 220
Габаритні розміри, мм:довжинаширинависота 220280500 200350350

1.2.5 Соковижималки

Соковижималка Zumex Minex Silver

Компактна професійна автоматична соковижималка (табл. 13) в сріблястобілому корпусі.

Швидкість віджиму 13 апельсинів у хвилину, оптичний лічильник віджатих плодів і соконакопітель ємністю 0,5 літра. Продуктивність машини - 0,85 літра свіжовіджатого соку в хвилину. Ємність, куди подаються плоди - 6 апельсинів.

Управління однією кнопкою - пуск / стоп. Автоматична зупинка процесу віджиму за відсутності апельсинів у подаючому жолобі. Шкірка автоматично скидається в невеликий знімний контейнер, розташований в нижній частині машини. Для соковижималок серії Zumex Minex застосовується обмежена заводська гарантія: 12 місяців з моменту продажу, або віджим 55000 плодів (залежно від того, що настане раніше).

Особливості моделі:

- На сьогоднішній день, це найкомпактніша автоматична соковижималка у світі. На прилавку для неї буде потрібно простір всього 36 x36 см.

- Мала потужність двигуна не дозволяє використовувати для віджиму гранатів.

- Зовсім новий принцип віджиму.

Соковижималка CFV30

Опис: Прес для свіжих овочів і фруктів, середній обсяг вироблення центрифуги складає 50%, швидкість 3000 об / хв. Пофарбований корпус з легкого алюмінієвого сплаву, автоматичне виштовхування пульпи, на пластину діам.75 мм для вичавлювання цільних яблук, знімний фільтр з системою магнітного кріплення. вентильований двигун безперервної дії з тепловим захистом і гальмом.

Табл. 13 технічні характеристики соковижималок

Модель Zumex Minex Silver CFV30
Продуктивність, плод/хв. 13 10
Потужність Вт 44 70
Габаритні розміри, мм:довжинаширинависота 360365720 240380490

1.3 Холодильне (технологічне) устаткування

Холодильне устаткування служить для надійного зберігання продуктів. Сучасне холодильне устаткування є одним з основних видів устаткування будь-якого підприємства ресторанного господарства, у нашому випадку – кафе (табл. 16). Звичайно, існує і клас продуктів, які не є швидкопсувними. Проте найсмачніші, самі живильні і корисні продукти не можуть довго зберігатися без охолоджування.

При всій різноманітності даний вигляд устаткування підрозділяється на дві великі групи. Одна група складається з холодильників – машин, в камерах яких температура повітря підтримується приблизно в діапазоні від +6˚С до +2˚С. У таких холодильниках зберігаються продукти, звані охолодженими продуктами. До них відносяться, наприклад, молоко і молочні продукти, ковбасні вироби, масложирові продукти та інші.

Окрім першої групи, устаткування представлене і морозильниками. Ці пристрої створюють температуру нижче за нуль і призначені для заморожених продуктів, таких, як м'ясні напівфабрикати, заморожене м'ясо і овочі, морозиво. Морозильники бувають низького і глибокого заморожування – другі призначені для тривалого (декілька місяців) зберігання товарів.

Табл.16 Рекомендовані норми технічного оснащення холодильним обладнанням закладу громадського харчування типу «КАФЕ» на 100 місць.

№ з/п Устаткування: тип, вид, найменування Показник потужності, продуктивності Значення показника
Холодильне
1. Шафи холодильні середньо температурні л 1800
2. Шафи холодильні низькотемпературні л 400
3. Ларі морозильні л 370
4. Столи з охолоджувальними шафами л 140

1.3.1 Шафа холодильна середньо температурна

Шафа холодильна USS 374 DTKL

Шафа (табл.17) призначена для демонстрації і зберігання молочних продуктів, напитків, соків. Шафа має електростатичне антикорозійне покриття. Компресор працює безшумно. Має внутрішнє освітлення. Двері виконані із подвійного склопакету в алюмінієвій рамі.