Смекни!
smekni.com

Технологія приготування кремів та збитих вершків (стр. 4 из 5)

Яблучний крем

8 яблук, 1 склянка цукру, півсклянки води, 1 склянка сметани, 3 ст. л. цукрової пудри.

Яблука очистити, видалити насіння і нарізати скибочками, додати воду, цукор, потім поставити варити на слабкий вогонь до розм'якшення. Охолоджену сметану збити з цукровою пудрою і змішати з охолодженими яблуками.

Шоколадна маса для прошарку торта

10 г шоколаду, 200 г цукру, пів склянки теплого молока, 2 ст. л. без верху - борошна.

Шоколад натерти на тертці, змішати з цукром, борошном і молоком, поставити на слабкий вогонь і при постійному помішуванні прогріти до розчинення цукру, дати прокипіти, а потім готову масу покласти на охолоджені коржі торта.

Крем грушевий

2 груші нарізані шматочками, 1 склянка кефіру, 1 склянка молока, 1-2 ст. л. мигдалю,

1 ч. л. цукру, 2-3 ст. л. розтертого сухого бісквіта.

Мигдаль обшпарити, очистити, додати трохи води і подрібнити у міксері. Додати всі інші продукти і збивати 1-2 хв при малій швидкості. Готову суміш одразу розлити по келихах.

Крем із сиру і какао

50 г сиру, 1 ст. л. порошку какао, 2 ст. л. цукрового сиропу, пів склянки молока, вершки, варення, абрикоси.

Всі продукти помістити в міксер і збити до стану рідкого крему, поступово підливаючи молоко. Перелити в келих, додати, не перемішуючи, одну ст. ложку збитих вершків і половинку абрикоси з компоту чи варення. Подати з бісквітом.

Крем яблучний з горіхами

2 великих яблука, 1 склянка мелених горіхів, 4 ст. л. солодкого вина, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. кориці.

Яблука розрізати навпіл, видалити серцевину, натерти і ретельно перемішати з іншими складовими.

Крем з манної крупи

100 г манної крупи, 1 склянка цукру, 1 л води, лимонний сік.

Воду закип'ятити з цукром і лимонним соком, прокип'ятити 4-5 хвилин, всипати манну крупу і ретельно розмішати. Потім кашу збити віночком протягом 15-20 хвилин до утворення пінної маси. Перекласти крем у креманки і поставити у холодне місце на 3 години.

Крем «Південний»

1 кг гарбуза, 200 г сушених абрикосів, 2 ст. л. вершкового масла, 200 г вершків, щіпка ваніліну, цедра 1 лимона, цукор до смаку.

Очищений гарбуз подрібнити в шинкування з насадкою для отримання соломки або з насадкою у вигляді дрібної терки, покласти в каструлю, додати промиті абрикоси, вершкове масло. Гасити до тих пір, поки гарбуз і абрикоси не стануть дуже м'якими. Готову масу охолодити, потім змішати зі збитими вершками, додати цукор. Подати з ванільним або шоколадним соусом.

10 швидких рецептів з крем-лікерами

Взимку в багатьох будинках можна знайти пляшечку ніжно-бархатистого, м'якого крем-лікеру, і навіть ті, хто не любить алкоголь найчастіше не можуть відмовити собі в Бейлізі. Це підтверджує і комерційний успіх крем-лікерів - вони становлять близько 60% лікерною ринку. Це і Amarula Cream Liqueur, Carmichaels Irish Cream, Carolans Irish Cream, Cruzan Rum Cream і багато інших. [Джерело Інтернет №18].

З 1974 року лідирує Бейліз, який справедливо вважається класичною маркою і надає споживачам максимум крем-лікерної насолоди. Проводиться він на основі вершків, ірландського віскі, шоколаду та вересового меду - хіба може вийти щось несмачне з таких інгредієнтів?! Він має ніжний і своєрідний смак.

Успіх крем-лікерів не збирається сповільнюватися з роками. Постійно з'являються нові марки. Не так давно в магазинах з'явився лікер Tia Lusso, але деякі і пропадають, як наприклад, полуничний крем-лікер Baja Rosa на основі текіли.

У Бейлізі є термін придатності, але у більшості крем-лікерів його немає. Як правило, ви можете зберігати відкриті пляшки на полиці або в холодильнику (за бажанням) близько 6 місяців.

Крем-лікери рекомендується вживати в чистому вигляді, з льодом, а можна в поєднанні з гарячим шоколадом, з кавою або в складі коктейлю. Полийте крем-лікером морозиво і вийде миттєвий і незвичайний соус. У наших рецептах можна використовувати будь-який крем-лікер, який є у вас вдома.

Банановий коктейль з Бейлізом

Збити у блендері 1 очищений і порізаний банан, 2 ч л лікеру Бейліз, 1 ч л рідкого меду, 100 мл жирних вершків і жменю кубиків льоду.

Млинці з лікером Бейліз, бананами і шоколадним соусом

Підігріти 4 тонких млинчика і посипати 3 порізаними дрібно бананами і полити розтопленим шоколадом. Скласти в 4 рази і зверху накрити кулькою морозива Бейліз (наприклад, від Haagen Daaz).

Пустотливі алкогольні вершки

Збити 290 мл жирних вершків у неміцну піну з 30 гр цукру або цукрової пудри. Додати 3 ст л ложки крем-лікеру. Подавати з солодкими пирогами, десертами, рулети або у фруктовому салаті.

Коктейль "Ірландський мокка"

Збити у блендері 6 кубиків замороженої кави, 3 кульки замороженого кавового йогурту, 3 ст л шоколадного сиропу, 1 / 4 чашки ірландського крем-лікеру і 1 / 2 чашки молока. Подавати у високому бокалі.

Ірландські вершкові трюфелі

Розтопити 110 гр шоколаду в мисці, поставленої на каструлю з окропом. Перелити 2 ст л вершків в іншу каструлю і повільно нагріти майже до кипіння, потім перемішати з розтопленим шоколадом. Збиваючи, додати в суміш 25 гр вершкового масла й 2 ст л ірландського крем-лікеру. Поставити в холодильник до затвердіння. Потім за допомогою ложки брати маленькі шматочки суміші, скачувати їх у кульки і потім обваляти в тертому гіркому і білому шоколаді.

Шоколадно-вершковий соус

Розтопити 200 гр шоколаду, поламаного на шматочки, з 4 ст л вершків і 3 ст л лікеру. Розлити по формах або розетках і подавати теплими з шматочками фруктів чи печива.

Тістечко "Картопля"

600 гр розсипчастого печива пропустити через м'ясорубку, додати 2 ст л. какао, неповна склянка цукрової пудри, 250 гр розм'якшеного вершкового масла, 1 / 2 ст горіхів, пропущених через м'ясорубку і 2 ст л вершкового лікеру. Все добре перемішати, сформувати тістечка у формі картоплі та обваляти в какао. Охолодити.

Шоколадний мус

Розламати 150 гр шоколаду і розтопити його над каструлею з окропом або в мікрохвильовій печі. Відставити, але стежити, щоб він залишався рідким. Збити 4 білки до утворення білої піни. У шоколад додати білки і розмішати до однорідності. Металевою ложкою акуратно додати шоколадну суміш 4 жовтки і 2 ст л лікеру. Розкласти по 4-м вазам і поставити в холодильник на 2 години.

Коктейль з Бейлізом

У шейкері струсити з льодом 10 гр Бейлізу, 15 гр темного крему де какао, 15 гр горілки і кілька крапель вершків.

Шоколадний пиріг

Розігріти духовку до 180 гр. Змазати маслом квадратну форму (18 см) для торта і прокласти папером для випікання.В кухонному комбайні збити 175 гр масла, 4 ст л шоколадного масла, 10 ст л коричневого цукру, 2 яйця, 60 гр муки і 2 ст л какао-порошку. Додати 55 гр порізаних волоських горіхів і 2 ст л лікеру. Перекласти тісто у форму і запікати 25-30 хв. Дати охолонути у формі. Потім посипати цукровою пудрою і порізати на квадрати.

Крем капучино з ваніллю

Желатин
Ваніль 1 стручок
Міцна кава 250 мл
Яйце (жовток) 3 шт.
Цукровий пісок 80 г
Вершки 200 мл
Мигдальні тістечка 4 шт.
Какао для посипання

Інструкції з приготування:

Замочити желатин. Розрізати уздовж стручок ванілі і вишкребти м'якоть. Закип'ятити з кавою стручок і м'якоть ванілі. Видалити стручок і залишити каву на середньому вогні. Збити 2 жовтки з цукром і 6 ст. ложками кави. Потім поступово змішати рідину з рештою каву до утворення кремоподібної маси. Зняти з плити. Віджати желатин і розпустити в крем. Викласти масу в миску і дати охолонути у крижаній воді. Збити вершки і перемішати з масою, залишивши 4 ст. ложки. Розлити по чашках крем і охолоджувати 3 г. Прикрасити мигдалевими тістечками, вершками та какао.

Кремовий десерт з карамеллю

Молоко 250 мл
Вершки 250 мл
Ваніль (стручок) 1 шт.
Кориця (паличка) 1 шт.
Терта цедра 1/2 апельсина
Яйце 2 шт.
Яйце (жовтки) 4 шт.
Цукровий пісок 180г
Полуниця (ягоди) 4 шт.
Фісташки 3 ст.л.

Інструкції з приготування:

Налити в каструлю молоко і вершки. Надрізати уздовж стручок ванілі і вишкребти м'якоть. Додати в молоко стручок і м'якоть разом з корицею і цедрою і повільно довести до кипіння. Змішати в мисці до кремоподібної маси яйця, жовтки і 80 г цукру. Процідити через сито молочно-вершкову масу і тонкою цівкою влити в яєчний крем. Поставити миску на гарячу водяну баню і збити. Розкласти по вазам і дати охолонути. Розплавити 100 г цукру з 100 мл води. Вилити на крем і охолоджувати 60 хв. Прикрасити полуницею і ядрами фісташок.

Марципановий крем з шоколадом

Желатин 10г
Вершки 500 мл
Марципанова маса 150г
Яйце (жовток) 2 шт.
Цукор 70г
Мигдалевий лікер 1 ст.л.
Яйце (білок) 1 шт.
Малина 200г
Цукрова пудра 1 ст.л.
Малинова настоянка 1 ст.л.
Великі шоколадні кружечки 4 шт.

Інструкції з приготування:

Розігріти половину вершків. Покришити туди марципан і розчинити. Замочити желатин, віджати і розпустити в масі. Змішати жовтки, цукор і лікер, ввести в марципанову масу і дати охолонути.

Окремо збити вершки, що залишилися, і білок. Коли марципанова маса почне застигати, перемішати з нею те й інше. Розкласти масу по формах-вінками і поставити в холодильник на 3 г.

Зробити пюре з малини, цукрової пудри і настоянки. Протерти через сито. Перекинути крем на шоколадні кружечки. Полити малиновим соусом.

Баварський крем з ваніліном

Молоко 1 / 2 л
Вершки 250г
Яйце (жовток) 6 шт.
Ванілін дрібка
Цукор 250г
Желатин 25г
Вода 3 ст.л.

Інструкції з приготування: