Смекни!
smekni.com

Державна агенція промоції культури України (стр. 2 из 6)

13. Сприяння популяризації національних культурних цінностей та історичних надбань як в україні, так і за її межами, шляхом створення представництв агенції та постійної підтримки їх діяльності.

14. Виконання державних замовлень здійснюється за рахунок коштів державного бюджету україни та інших джерел фінансування, що залучаються для цього в порядку, визначеному чинним законодавством україни.

15. Агенція надає платні послуги третім особам, незалежно від форми власності, способу господарювання, території діяльності та інших чинників, в рамках затвердженого чинним законодавством переліку платних послуг, щоїх може надавати бюджетна державна еприбуткова установа.

16. Агенція бере участь у міжнародному культурному співробітництві в галузі культури мистецтва, науково-дослідної та культурно-освітньої роботи на основі багатосторонніх та двосторонніх угод.

Інша діяльність:

1. Заснування, відповідно до норм чинного законодавства україни, спеціалізованих засобів масової інформації;

2. Інша діяльність з метою забезпечення функціонування агенції, зокрема:

3. Фото-, кіноіндустрії, інших видів мистецького спрямування;

4. Надання виставкових, організаційних, методичних, інформаційних, консультативно-експертних та інших платних послуг, передбачених законодавством України;

5. Сувенірна, рекламна та видавнича діяльність, пов’язана з профілем агенції;

6. Інші види діяльності, що не суперечать статуту агенції та чинному законодавству.

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ ТА УПРАВЛІНСЬКОЇ СТРУКТУРИ ДАПКУ

2.1 Структурні підрозділи ДАПКУ

Державна агенція промоції культури України (далі - агенція) є структурним підрозділом Міністерства культури і туризму України. Вона підзвітна й підконтрольна Міністерству культури і туризму України.

ДАПКУ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законів України, постановами Верховної Ради України, Указами Президента України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, наказами органу управління майном, наказами Міністерства культури і туризму України.

Основним завданнями структурних підрозділів ДАПКУ є:

1. Забезпечення реалізації державної політики у сфері культури та мистецтв.

2. Проведення заходів з формування позитивного культурного іміджу України як європейської держави, популяризації української мови та культури.

3. Сприяння євроінтеграції та інтеграції україни у світовий культурний простір, розширення мистецьких зв'язків із зарубіжними країнами і міжнародними організаціями.

4. Збирання та розповсюдження інформації щодо можливостей співпраці вітчизняних діячів культури, мистецьких колективів, осередків по вивченню історії України, української культури і мові, тощо з відповідними зацікавленими організаціями та діячами за кордоном.

5. Розповсюдження інформації щодо культурних подій в україні, діяльності вітчизняни. Діячів культури, мистецьких колективів, осередків по вивченню історії України, української культури мови тощо.

6. Розвиток нових механізмів підтримки міжнародних ініціатив в галузі культури та мистецтва.

7. Розбудова партнерства з недержавними організаціями, що діють у сфері культури.

8. Реалізація програм двостороннього культурного співробітництва із зарубіжними країнами.

9. Участь у культурницьких програмах та фондах ради Європи, Євросоюзу, ЮНЕСКО та інших.

10. Участь у заходах з включення нових об'єктів культурної спадщини України до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

11. Забезпечення участі митців України у провідних світових мистецьких заходах.

12. Популяризація українських народних промислів, залучення їх осередків до туристичної інфраструктури.

13. Залучення представників української діаспори за кордоном до пропаганди української культури.

14. Організація і здійснення заходів соціального маркетингу української культури.

Структурні підрозділи відповідно до покладених на ДАПКУ завдань:

1. Вивчають культурний потенціал України та залучення його до роботи з популяризації України та формування її позитивного культурного іміджу.

2. Співпрацюють з вітчизняними та закордонними громадськими та державними організаціями культурологічного напрямку. Проводять з ними спільні заходи та надають їм методичну інформаційну допомогу в організації плідної взаємодії з світовим культурним процесом.

3. Проводять культурно - мистецькі заходи, фестивалі, свята, форуми, дні культури і мистецтва, виставки, презентації, літературно-музичні вечори, концерти, вистави, лекції, лекторії, консультації та інші заходи.

4. Розробляють, просувають та наповнюють інтернет-ресурси з тематики культури, історії, мистецтва України, забезпечують випереджаючий розвиток ресурсів з популяризації України та формують її позитивний культурний імідж. Розміщення в інтернеті медіа-контенту для ознайомлення з досягненнями українського мистецтва в найсучасніших формах.

5. Сприяють популяризації української мови та культури із залученням нових форм та методик, зокрема, з переведенням та розповсюдженням кращих зразків вітчизняної літератури у форматі аудіо книг, як в інтернет-просторі, так і на медіа-носіях, просувають в такий же спосіб кращі твори мистецтва, зокрема, музичного, образотворчого, театрального мистецтва, архітектури тощо.

6. Надають методичну допомогу етнічним українцям та українським громадянам, які мешкають за межами України, у створенні агенцій української культури, шкіл, колективів художньої самодіяльності, осередків по вивченню історії України, української культури і мови.

7. Проводять тематичні свята, виставки, фестивалі української культури для представників української діаспори.

8. Запрошують творчі колективи, окремих виконавців, науковців, народних майстрів з діаспори для участі у культурно - мистецьких заходах, які проводяться в Україні.

9. Видають і тиражують інформаційні, науково - методичні збірники, іншу друковану продукцію та електронні носії інформації з питань діяльності агенції, реклами та популяризації культури і мистецтва України.

10. Ініціюють заснування власних та підтримують діяльність вже існуючі та діючі кіно-, телестудії, студії звукозапису, продюсерські агенції, навчальні та наукові заклади, які своєю діяльністю сприяють популяризації історичних культурних надбань та сучасних напрямків розвитку української культури.

11. Розробляють та просувають аудіо-, теле-, відео- та кіно проекти, які сприяють промоції української культури в усьому світі.

12. Здійснюють обмін міжнародними культурними (мистецькими) програмами, беруть участь у здійсненні міжнародних мистецьких проектів.

13. Сприяють популяризації національних культурних цінностей та історичних надбань, як в Україні, так і за її межами, шляхом створення представництв агенції та постійної підтримки їх діяльності.

14. Виконують державні замовлення, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів державного бюджету України та інших джерел, не заборонених законодавством України.

15. Беруть участь у міжнародному культурному співробітництві в галузі культури, мистецтва, науково-дослідної та культурно-освітньої роботи на основі багатосторонніх та двосторонніх угод.

Структурні підрозділи мають право:

1. Планувати свою діяльність, визначати стратегію та основні напрямки свого розвитку відповідно до галузевих науково - технічних прогнозів та пріоритетів, кон'юнктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічних ситуацій, виходячи з функцій передбачених цим положенням.

2. Залучати для реалізації своїх проектів благодійну матеріальну і нематеріальну допомогу від юридичних та фізичних осіб.

3. Виступати з ініціативою заснування або вступу в міжнародні громадські (неурядові) організації, утворення міжнародних спілок, об'єднань громадян.

4. Підтримувати прямі міжнародні контакти і зв'язки, укладати відповідні угоди, а також брати участь у здійсненні заходів, що не суперечать міжнародним зобов'язанням України.

5. Розповсюджувати інформацію про свою діяльність.

2.2 Організаційна структура управління

Управління агенцією здійснюється на основі поєднання прав керівника агенції щодо господарського використання державного майна та участі в управлінні трудового колективу агенції.

Органом управління агенцією є Міністерство культури і туризму України. Орган управління затверджує умови та фонд оплати праці агенції з урахуванням законодавства.

Керівництво діяльністю агенції покладається на його керівника – генерального директора.

Затвердження кандидатури на посаду генерального директора здійснюється органом управління майном.

Генеральний директор:

1. Несе повну відповідальність за формування та виконання плану розвитку агенції, за результати виробничої діяльності Агенції, виконання показників ефективності діяльності, використання державного майна і коштів згідно з трудовим контрактом;

2. Без доручення діє від імені агенції, представляючи її інтереси в органах державної влади і органах місцевого самоврядування, інших державних організаціях, об’єднаннях, організаціях в тому числі закордонних або міжнародних, перед громадянами інших країн, з питань,які стосуються діяльності Агенції та відповідно до її статутних завдань;

3. Розробляє штатний розпис Агенції та подає його на затвердження органу управління майном;

4. Формує адміністрацію Агенції;

5. Затверджує правила внутрішнього розпорядку Агенції;

6. Підписує всі офіційні та інші виробничі документи Агенції;

7. У відповідності до трудового законодавства приймає, переводить та звільняє працівників, затверджує посадові інструкції та забезпечує постійне вдосконалення організації праці робітників Агенції;

8. Розпоряджається державним майном відповідно до законодавства україни;