Смекни!
smekni.com

Державна агенція промоції культури України (стр. 6 из 6)

4. Підготовка і проведення всеукраїнського фестивалю єврейської культури «Шолом, Україно!».

5. Підготовка міжнародного фестивалю театрального мистецтва, присвяченого творчості шолом алейхема «Мандруючі зірки».

6. Підготовка всеукраїнського фестивалю – конкурсу народної хореографії імені П.Вірського.

7. Підготовка документів cпільно з асоціацією діячів естрадного мистецтва України - всеукраїнського сільського фестивалю мистецтв «Боромля – 2009» (м.Тростянець Сумської області, 31 серпня – 01 вересня 2009р.

8. Організаційна допомога у підготовці ювілейної виставки творів Олександра Саєнка /килими, гобелени, мозаїки соломою, кераміка, вибійки/ (18 вересня 2009 року).

9. Пресс-конференція та презентація відеоантології «Єврейское кино України».

10. Козацьке свято покрови пресвятої богородиці на софіївському майдані.

11. Науково-практична конференцієя "Міжкультурний діалог та українська етнокультурна політика" в рамках всеукраїнського форуму національних культур «Україна: мистецьке розмаїття та діалог культур». (інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Кураса.)

Таким чином, протягом 6-ти місяців 2009 року було проведено 11 заходів ( фестевалі, виставки, акції, конференції), з них 4 фестивалі, 1 акція, 1 виставка, 2 конференції, та 3 інші заходи.

Перелік заходів ДАПКУ за 6 місяців 2010р.:

1. Надання організаційної допомоги у підготовці проекту «Про що говорить вишивка».

2. Надання організаційної допомоги у підготовці та проведенні вечора- реквієму «Шість мільйонів сердець», присвячений міжнародному дню Холокосту.

3. Надання організаційної допомоги у розповсюдженні інформації про проведення тиждня Ідішу в Україні .

4. Надання організаційної допомоги у розповсюдженні інформації про проведення міжнародного телевізійого фестивалю-конкурсу циркових та естрадних дитячих та юнацьких колективів «Понтійська арена – 2010»

5. Підведення підсумків громадсько-мистецької акції «Розгін до волі – послання карпатської україни в сьогодення» .

6. Підведення підсумків програми культурного обміну між групами студентів НТУУ «КПІ» ( м. Київ, Україна) та tcole polytechnique ( м. Париж, Франція).

7. Проведення переговорів з організаторами фестивалю «Гоголь – фест» з приводу проведення спільної виставки.( нарада)

8. Робота Парламентською бібліотекою України по підготовці спільної виставки «Микола Гоголь».

9. Надання організаційної допомоги у підготовці і проведенні концерту до дня росії, спільно з центром національним культур.

10. Надання організаційної допомоги у підготовці та розповсюдженні інформації про проведення заходів з нагоди до 65 річчя Великої Перемоги.

11. Акція «Пісні фронтових доріг» спільно з центром національних культур акція «Горни победы” спільно з єврейськи фондом України.

12. Надання організаційної допомоги у розповсюдженні інформації про проведення дня відкритих дверей державної академії керівних кадрів культури .

13. Надання організаційної допомоги у розповсюдженні інформації про проведення дня слов’янської писемності і культури.

14. Спільна виставка з Парламентською бібліотекою України «Територія Гоголя».

15. Організація культурної програми академічного курсу “you can fly if you apply: small aircraft technologies“ спільно з міжнародною організацією board of european students of technology (best)

16. Підготовка участі колективів та окремих виконавців у мистецькій програмі в рамках участі україни у всесвітній виставці «Експо - 2010» (м. Шанхай, китай, 24 серпня 2010 року).

17. Підготовка матеріалів до проведення спільно з ЄФУ та ЦНК міжнародного театрального фестивалю «Мандруючі зірки»

18. Виставка «Україно, моя Україно» у Національній Парламентській бібліотеці.

19. Ювілейна виставка заслуженого художника україни, лауреата національної премії україни імені Тараса Шевченка та премії імені Василя Стуса Валерія Франчука «Дороги, які обирають нас…» до 60 річчя з дня народження художника.

20. Адміністративна допомога у підготовці і проведенні святкових заходів присвячених дню міста Вінниця (10-11 вересня 2010р.).

21. Підведення підсумків, формлення документів заходу учасників колективів та окремих виконавців у мистецькій програмі в рамках участі україни у всесвітній виставці «Експо - 2010» (м. Шанхай, Китай, 24 серпня 2010 року).

22. Підведення підсумків проведення заходу міжнародного театрального фестивалю «Мандруючі зірки».

23. Міжнародний фестиваль циганського мистецтва «Амала».

24. Творча зустріч з письменником та прозаїком Сергієм Жаданом.

25. Участь в урочистому засіданні Національної Парламентської бібліотеки України.

Можемо зробити висновок, що за півроку 2010 року було проведено 25 заходів, з них 5 фестевалів, 5 виставок, 2 акції, 2 програми, та ін.

Таблиця 6.1

Аналіз діяльності ДАПКУ за 2009-2010 рр.

№ п/п Заходи 2009 рік 2010 рік Абсолютне відхилення Питома вага за 2009 р. % Питома вага за 2010 р. %
1. Фестивалі 4 5 -1 36 20
2. Акції 1 2 -1 9 8
3. Виставки 1 5 -4 9 20
4. Конференції 2 0 2 18 0
5. Інші заходи 3 13 -10 28 52
6. Сума 11 25 -14 100 100


Проаналізувавши діяльність установи ДАПКУ, можна зробити висновок, що за 2010 рік було проведено вдвічі більше заходів, порівняно з 2009 роком. Це пов'язане з розвитком підприємства, підвищенням ефективності його діяльності у зв'язку зі зміною керівництва, проведенням ряду організаційних заходів та налагодження міжнародних зв'язків.

ВИСНОВОК

Маючи можливість проходити практику в державній агенції промоції культури україни. За цей період часу я була ознайомлена із структурою підприємства, функціональними обов'язками працівників дапку, також ознайомилась із роботою відділі. Була ознайомлена з історичною довідкою підприємства, його структурою, основними завдання та правами структурних підрозділів дапку, трудовими відносинами в колективі.

Отже, Державна агенція промоції культури України (надалі ДАПКУ) є бюджетною державною неприбутковою установою, яка належить до сфери управління міністерства культури і туризму україни і є підзвітним та підконтрольним закладом культури МКТ.

Агенція здійснює свою фінансово-господарську та організаційно-творчу роботу у відповідності до існуючого законодавства та нормативних документів відповідних органів виконавчої влади:

Паспорту бюджетної програми на 2009 рік, який затверджений наказом міністерства фінансів україни та міністерства культури і туризму україни № 12/340 від 03.03.2009 року. В ньому визначено для ДАПКУ за КПКВ 1801240 назву бюджетної програми «Здійснення культурно-інформаційної та культурно-просвітницької діяльності» і мету бюджетної програми «Забезпечення культурно-мистецьких, культурологічних, культурно-освітніх акцій, спрямованих на розвиток, популяризацію української культури та культур національних меншин Державною агенцією промоції культури України».

Проаналізувавши діяльність установи ДАПКУ, можна зробити висновок, що за 2010 рік було проведено вдвічі більше заходів, порівняно з 2009 роком. Це пов'язане з розвитком підприємства, підвищенням ефективності його діяльності у зв'язку зі зміною керівництва, проведенням ряду організаційних заходів та налагодження міжнародних зв'язків.


СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ:

1. Положення про структурні підрозділи ДАПКУ, затверджено наказом ДАПКУ від 16 січня 2009 року № 3/1.

2. Баланс (форма № 1) ДАПКУ за 2008 рік.

3. Колективний договір між адміністрацією та колективом працівників ДАПКУ.

4. Посадова інструкція завідувача відділу міжнародних культурних зв'язків ДАПКУ.

5. Плани робіт ДАПКУ за 2009-2010 рр.

6. Статут державної установи «Державна агенція промоції культури України».

7. Структура інформаційних зв'язків Державної агенції промоції культури України.

8. Нікбахт Е., Гропнеллі А. Фінанси. -Київ: "Вік", "Глобус", 2000.

9. Павлова Л.Н. Финансовый менеджмент в предприятиях и коммерческих организациях. Управление денежным потоком. - М.: Финансы и статистика, 1999.

10. Стоун Д., Хитчинг К. Бухгалтерский учет и финансовый анализ. - С.-Петербург; АОЗТ "ЛИТЕРА ПЛЮС", 1999.

11. Терещенко О.О. Фінансова діяльність суб’єктів господарювання: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 2003.