Смекни!
smekni.com

Розробка зачіски на основі фольклору народів Африки (стр. 5 из 5)

– затискачі («вусики», «краби», «качечки») металеві, пластмасові для розподілу волосся на зони та пасма при стрижці, укладанні, фарбуванні;

– утеплювальний ковпак для лікування, фарбування волосся;

– мірний стаканчик, мензурка для виготовлення сумішей, дотримання дозування;

– сіточка для волосся для захисту волосся під час сушіння;

– шапочка для мілірування для забезпечення фарбування окремих пасом;

– гумові рукавички для захисту рук від дії хімікатів;

– шпильки для виконання зачіски;

– аплікатор для змішування й нанесення препарату, фарби.

ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ПЕРУКАРЯ

Виробнича травма – це тілесні ушкодження при нещасних випадках, пов'язаних з роботою.Перукар повинен дотримуватись такої техніки безпеки:

- працювати в спеціальному одязі, робоче місце тримати у чистоті і порядку та прибирати його по закінченню роботи;

- електроустаткування, електроапаратура повинні зберігатись у справному стані, бути безпечною у роботі і мати захист при випадковому дотиканні до струмоносних елементів. А при виявленні будь-яких несправностей, роботу з електроінструментами і апаратурою припиняють до усунення їх. Вмикати електроінструмент та апаратуру тільки сухими руками, не допускати до перегрівання

- біля сушуару має бути гумовий килимок і заземлення. Пам'ятати про заборону висушування рушників на сушуарі;

- при використанні ріжучих інструментів треба: зберігати їх у спеціальних футлярах, не передавати ріжучі інструменти у відкритому вигляді, не залишати на робочому столі, не носити у кишенях спецодягу, після кожної роботи дезінфікувати;

У випадку аварії евакуаційні шляхи повинні забезпечувати безпечну евакуацію всіх людей, які знаходяться у приміщенні перукарні через евакуаційний вихід. Евакуаційних виходів із перукарні повинно бути не менше двох. Ширина шляхів та дверей не менше 1 м, на шляху не має бути ніяких перешкод. Двері на шляху евакуації повинні відчинятися в напрямку виходу з приміщення.

Держава створює умови для повної зайнятості працездатного населення. Рівні можливості для громадян у виборі професії та роду трудової діяльності здійснює програми професійно-технічного навчання, підготовки, перепідготовки працівників.


Висновок

Професія перукаря, на мою думку, передбачає дотримання певних етичних норм при спілкуванні з клієнтами під час виконання професійних обов'язків і дотримання правил культури обслуговування.

Етика й етикет у перукарській справі зобов'язують працівників бути ввічливими й уважними до будь-якого клієнта, готовими надати послуги, максимально використовуючи професійні знання, вміння і навички.

Справжній перукар – особистість, наділена особливими моральними якостями. Для нього важливою є якість обслуговування, тому основний зміст роботи не може зводитися тільки до заробітку. Справжнього перукаря характеризують естетичність, ввічливість, шанобливість, терплячість, здатність до компромісів, позитивне ставлення до клієнта і своїх обов'язків, самоконтроль, дисциплінованість, охайність.

Перукарська справа – це бізнес, де є правило: «Від того, як кожний працівник ставиться до людей, з якими він має справу, залежатиме імідж установи. Думка клієнта або партнера по бізнесу про окремого працівника може стати думкою про фірму взагалі». Починаючи спілкування з новими для себе людьми, спостережливий перукар з добре розвиненою інтуїцією може здогадатися про те, яке враження він справляє на клієнта.

Основне завдання перукарського бізнесу – зробити світ прекраснішим, допомогти клієнтам стати вродливішими, впевненішими. Для залучення клієнтів слід враховувати фактори, які впливають на прийняття клієнтами рішень щодо одержання перукарської послуги. Спеціалісти з маркетингу застосовують різні методи класифікації споживачів за категоріями, досліджують процеси купівлі послуг, вивчають тенденції процесів придбання послуг салонів краси.

Створюючи перукарський салон, необхідно пам'ятати, що досягти його стабільності і прибутковості можна лише на основі знань про потенційного клієнта та задоволення його потреб із урахуванням культурних, психологічних, соціальних та інших особливостей.

Для успішного ведення бізнесу потрібна інформація, яка б спрямовувала зусилля фахівців щодо вірного напряму роботи салону.

Після написання диплому, моє бажання стати перукарем –модельєром збільшилося. Я багато чого відкрила для себе при створення зачіски і зрозуміла, що моя професія є дуже важливою для людей.