Смекни!
smekni.com

Аналітична маркетингова оцінка ринку квітів (стр. 5 из 6)

3. Зовнішньоекономічний контракт

Контракт № 21/12

Київ “01” травня 2007

ТОВ “Алегорія”, надалі “Покупець”, в особі директора Верхогляда Олександра Олександровича, з одного боку, та фірма „Троянда”, надалі “Продавець”, в особі директора Кузьми Василя Васильовича, - з другого боку , уклали цей Контракт у такому:

Предмет контракту

Продавец продав, а Покупець купив (надалі – товари), перераховані у Додатку №1 до даного Контракту, та який є його невід’ємною частиною, на суму 60358,5 длр. США на умовах СІР Варшава.

Ціна та загальна сума контракту

Продавець продав, а Покупець купив

Загальна сума Контракту, яка включає вартість експортного упакування та маркування, складає 60358,5 длр. США.

Якість товару

Якість товару підтверджуватись Сертифікатом про якість підприємством-виробником.

Строк та дата поставки

Поставка товару за даним Контрактом повинна бути здійснена протягом 10 днів з моменту повідомлення Покупця про надходження на рахунок продавця.

Датою поставки вважається дата прибуття вантажу на умовах СІР Варшава.

При отримані від Покупця письмової заяви про зміни будь-яких позицій у Специфікації до даного Контракту в період дії даної Специфікації, Продавець залишає за собою право перегляду як ціни, так і строків поставки, викликаного внесенням змін з боку Покупця.

Умови платежу

Оплата вартості Товару здійснюється шляхом 100% передоплати вартості товару.

Днем оплати вважати день списання коштів з рахунку Покупця.

Всі витрати, які пов’язані з проведенням взаємних розрахунків та платежів, несе Покупець.

Гарантії

Продавець гарантує, що поставлений за цим Контрактом товар виготовлений згідно із стандартами країни-виробника. У підтвердження цього Продавець надає Покупцю Сертифікат якості виробника.

Строк гарантії становить 6 місяців з дати поставки кожної партії товару.

Покупець зобов’язаний надати Продавцю претензії як щодо якості, так і щодо кількості товару протягом 10 днів з дати поставки товару.

Покупець зобов’язаний скласти та передати Продавцю підтверджений Торговою палатою Рекламаційний акт, із якого будуть виявлені характер дефекту, день його виявлення та причина.

Форс-мажор

Обставини форс-мажору (пожежа, повінь, землетрус та інші природні лиха , військові дії, ембарго на експорт та імпорт, інші обставини, які не залежать від сторін) спів розмірно відсувають строки поставки, оскільки вони значною мірою впливають на виконання у строк Контракту або його частини.

Продавець протягом доби повідомляє Покупця про початок та закінчення обставин форс-мажору, причому повідомлення про наявність та тривалість обставин форс-мажору повинно бути підтверджено Торговою палатою.

При невиконанні Контракту понад 2 місяців Покупець має право анулювати весь Контракт або його частину.

Арбітраж

Будь-яка суперечка, що виникає за цим договором або у зв’язку з ним, підлягає передачі на розгляд у арбітражному порядку.

Арбітраж повинен складатися із трьох суддів, мати місце у Стокгольмі (Швеція) (або інша нейтральна держава), мова документів, рішення арбітрів тощо – англійська, регулювання та тлумачення Контракту – за допомогою положень Шведського права.

Інші умови

Всі додатки до даного Контракту є його невід’ємною частиною.

З моменту підписання даного Контракту усі попередні переговори та листування за ним втрачають силу.

Права та обов’язки Сторін за даним контрактом не можуть бути передані будь-якій фізичній чи юридичній особі без письмової згоди обох Сторін.

Контракт набуває сили з дати його підписання.

Відповідальність сторін

Продавець обов’язується поставляти товар згідно Специфікації в обговорені вище строки та гарантує якість, упаковку та дійсність відвантажених документів та необхідних сертифікатів.

Всі обов’язки , які пов’язані з митним оформленням вантажу на території Польщі лягають на Покупця.

Юридичні адреси та банківські реквізити сторін

Покупець ТОВ “Алегорія”________________________________

Продавець “ Троянда”____________________________________

Здійснено в Києві “01” травня 2007 р.

Продавець Покупець

Фірма«Троянда» ТОВ “Алегорія”

Директор Директор


Кузьма В.В. Верхогляд О.О.

Головний бухгалтер Головний бухгалтер

Плотнікова А.В. Костюченко Р.М.

Додаток №1 до контракту № 21/12

Товар Ціна дол. США Кількість, шт

Сума

дол. США

Квіти фіалка «Лонг вайф» 2 10000 20000
Разом Х 10000 20000

4. Оцінка ефективності запропонованого проекту.

Оцінка ефективності імпортного проекту здійснюється наступним чином:

1. умови імпортного товару:

Сума кредиту – 20000 дол. США

Проценти за кредит (річні) - 15.

Оплата завантаження-розвантаження: 1000 дол. США

Транспортні витрати: 10000 дол. США

1. витрати пов’язані з розмитненням імпортного вантажу:

сплата мита: 5000 дол. США

сплата митних зборів: 40 дол. США

сплата ПДВ: (митна вартість+мито+митні збори)*ставка ПДВ=

=(20000+5000+40)*20%=5008 дол. США

2. Виручка від реалізації імпортного товару=Ціна реалізації на внутрішньому ринку*Кількість товару=Виручка

Виручка=10000*4,5=45000 дол. США

3. Розрахунок валового доходу:

Валовий дохід=Виручка-Витрати по імпорту=45000-25040=19960 дол. США

Зарплата=1000 дол. США

Командировочні=500 дол. США

Інші витрати=500 дол. США

Розрахунки з бюджетом: Валовий дохід-платежі до бюджету=

=19960-7008=12952 дол. США

Таким чином, підприємство від здійснення імпортної операції отримала прибуток в розмірі 12952 дол. США

Коефіцієнт ефективності імпорту товару

(4.1.)

де

- базовий коефіцієнт ефективності імпорту товару,

Вім– внутрішній виторг від продажу імпортного товару;

Сіт –вартість імпортного товару

Тв – транспортні витрати;

Ов – організаційні витрати.

Еі=1,13

(4.2.)

де

- альтернативний коефіцієнт ефективності імпорту товарів споживання;

– вартість вітчизняного товару, аналогічного імпортному.

При імпорті товарів виробництва необхідно врахувати вартість їхнього обслуговування та використання у виробництві підприємства, що імпортує ці товари.

Еі н=1,21

Таким чином, імпортна операції по закупівлі та імпорту кави до України є прибутковою операцією.


Опис предмета договору

Фіалка — рід квіткових рослин родини фіалкових, що містить від 200—500 видів у всьому світі, переважно в помірних широтах Північної Півкулі, але також зустрічається на Гаваях, в Австралазії та в Андах (Південна Америка). Вони зазвичай ростуть у вологих і злегка затінених умовах. Більшість фіалок — маленькі багаторічні рослини, але деякі — однорічні, а деякі — невеликі кущі.

Вони зазвичай мають серцеподібне листя і несиметричні квітки з чотирма віялоподібними пелюстками, дві на кожній стороні, і одну широку нижню пелюстку.

Форма пелюсток визначає багато видів, наприклад, деякі фіалки мають «шпори» на кінці кожної пелюстки. Кольори квіток змінюються залежно від виду, багато з них фіолетові, як пропонує назва, деякі блакитні, деякі жовті, деяка білі або кремові, деякі — двокольорові, часто блакитний і жовтий. Розквіт часто рясний, і трапляється звичайно увесні або улітку.

Відома риса деяких фіалок — тонкий аромат їх квіток; разом з терпенами, головний компонент запаху — кетонна сполука іонон, який тимчасово робить рецептори носа нечутливими, ще перешкоджає подальшому відчуттю запаху квітки.

Фіалка «Лонг вайф» — фіалка пахуча, кінські копитця, підлісок. Багаторічна трав'яниста ранньовесняна рослина родини фіалкових, 5-15 см заввишки з прикореневою розеткою при основі стебла, з повзучим малорозгалуженим кореневищем і з повзучими надземними пагонами.

Листки чергові, широкоовальні, ниркоподібні або округло-яйцеподібні, при основі глибокосерцеподібні, верхівка листкової пластинки тупа, по краю городчаста, темно-зелена, короткопухнаста або гола. Прилистки фіалки «Лонг вайф» - яйцеподібно-ланцетні з торочками, довжина яких менша половини ширини прилистків. Черешки довгі. Квітки запашні, поодинокі, на довгих квітконіжках, неправильні, роздільнопелюст-кові, оцвітина подвійна, з п'яти тупих чашолистків і п'яти різних пелюсток. Нижня пелюстка з шпоркою, на верхівці виїмчаста, інші — округлі; бічні пелюстки менші від інших.

Віночок синьо-фіолетовий, рідше рожевий або білий. Тичинок п'ять, з короткими нитками і лускоподібними придатками, що піднімаються над пиляками. Маточка одна, зав'язь верхня, стовпчик короткий, приймочка потовщена із загнутим донизу носиком. Плід — куляста пухнаста коробочка, що відкривається трьома стулками [13].

Фіалка «Лонг вайф» - ефіроолійна, лікарська, харчова, вітамінозна, медоносна і декоративна рослина. В усіх частинах фіалки запашної міститься ефірна олія: у квітках і листках — до 0,002, у коренях — до 0,038 %. Фіалка «Лонг вайф» рекомендується як ефіроолійна культура для потреб парфумерної промисловості.

У народній медицині використовують траву і коріння фіалки запашної як відкашлювалъний, сечогінний, потогінний, блювотний і жарознижуючий засіб. Їх застосовують при каменях нирок і сечового міхура, при подагрі і ревматизмі, при емфіземі легень, нетриманні сечі та коклюші у дітей, при грипі, ангіні та інших запаленнях верхніх дихальних шляхів. Із свіжих квіток фіалки запашної виготовляють сироп — засіб від кашлю, для зміцнення нервів.