Смекни!
smekni.com

Аналітична маркетингова оцінка ринку квітів (стр. 6 из 6)

Крім того, квітки використовують у народі як дитяче проносне. Фіалка запашна містить (особливо в корінні) багато сапоніну та алкалоїд віолін, що й зумовлює її відкашлюванні властивості. Коріння фіалки запашної, що містить віолін, частково може замінити корені імпортної американської іпекакуани для виготовлення блювотних і відкашлювальних засобів. Листки фіалки «Лонг вайф»містять вітамін С (140-396 мг%) і каротин (12 мг%). Корені фіалки дивної використовують як проносний і блювотний засіб.

У гомеопатії застосовується есенція із свіжої квітучої фіалки запашної при кашлі і суглобному ревматизмі. Фіалка «Лонг вайф»— медоносна рослина. Бджоли збирають з неї тільки нектар. Настойка квіток, що має приємний блакитний колір, придатна для підфарбовування лікеро-горілчаних та кондитерських виробів; від лугів настойка стає зеленою, а від кислоти червоною. Обидва види фіалок-декоративні рослини. Ростуть у напівтінистих місцях парків і лісопарків.

Фіалку «Лонг вайф»збирають навесні та влітку з квітками, листками та кореневищами з коренями. Сировину сушать на горищі або в добре провітрюваному приміщенні, розстеливши на папері чи тканині тонким шаром. Висушену сировину зберігають у картонних або фанерних коробках, вистелених папером. У зв'язку з хижацькою заготівлею фіалок на букети, особливо фіалки запальної, вони потребують охорони.

Висновки

Стабільно високий попит на квіти робить цей бізнес вельми привабливим як для квітникарів, так і для продавців делікатного товару. Фахівці вітчизняного квіткового бізнесу оптимістично стверджують, що зараз в Україні склалася сприятлива ситуація для інвестування в квіткове виробництво. Історично склалося так, що законодавцем квіткової моди, а згодом квіткового бізнесу стала Голандія. Квітковий бізнес в сучасних Нідерландах, як правило, сімейний. Традиції передаються з покоління в покоління, в той час як технологія удосконалюється.

Український ринок квітів на 3-4 роки випереджає російський і є найрозвиненішим серед країн СНД, вважають експерти. Особливо українські підприємці досягли успіху у власному виробництві квітів — сьогодні вони здатні щороку вирощувати 100 мільйонів троянд, що на 80% покриває потреби ринку. На ринку квітів України традиційно співіснувала продукція державного й приватного секторів. За статистичними даними, щороку спеціалізовані тепличні господарства, яких було більше півсотні, вирощували близько 240 млн. шт. квітів.

Основна маса квітів на нашому ринку – імпортний товар. Головні постачальники квіткової продукції на український ринок – Еквадор, Польща, Бельгія, Іспанія, Італія, Ізраїль, Туреччина, Німеччина. Левова частка постачання здійснюється з Голландії, визнаного світового лідера в квітковому бізнесі. Система голландських аукціонів забезпечують біля 90% від об’єму всього світового квіткового продажу.

Відповідно до Закону України “Про митний тариф України” квіткові рослини з пуп’янками чи ті, що квітнуть, зрізані квіти та пуп’янки, що придатні для складання букету чи декоративних цілей, а також листя, гілки та інші частини рослин без квітів, трава, мох, лишайники для букетів чи обрамлення, класифікуються за кодами і обкладаються ввізним митом за специфічними ставками, що встановлені відносно кількості цієї продукції.


Список використаних джерел

1. Закон України «Про зовнішньоекономічну діяльність» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. - № 29. - С. 377.

2. Закон України «Про карантин рослин» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. - № 29. - С. 377.

3. http://www.uwtoday.com.ua/articlea.asp?Lid=1&NID=4108&JID=214

4. http://www.academia.org.ua/index.php?p_id=42&id=196

5. http://www.dt.ua/2000/2675/59812/

6. http://www.uwtoday.com.ua/print.asp?NID=4108&LID=1

7. http://www.ukraflora.com.ua/news/press_relise/?Id=14

8. http://www.2000.cv.ua/2003/50/13?print

9. http://postup.in.ua/usual.php?what=41396

10. http://www.ikd.ru

11. http://www.shevekgroup@gmail.com

12. http://www.stdemorecords.com

13. http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%96%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0