Смекни!
smekni.com

Особливості сегментації міжнародних цільових ринків (стр. 11 из 11)

2)Отже однією з цілей керівництва об'єднання повинна бути подальше вдосконалення організаційної структури підприємства, яка відповідала б сучасним ринковим умовам, дозволяла окремимпідрозділам здійснювати самостійну політику, але була б вільнавід надмірної роздробленості.

3) Широка номенклатура продукції підприємства забезпечує меншу ризикованість його діяльності: при відсутності попиту на певну продукцію воно може розраховувати на прибуток від інших видів продукції. Крім цього широка номенклатура продукції дозволяє ВАТ здійснювати комплексні поставки і реалізовувати проекти під ключ переважно за рахунок продукції власного виробництва.

4) Проекти під ключ потребують найбільшої уваги підприємства оскільки забезпечують довготривале надходження коштів. Можливо підприємству слід позиціонувати і рекламувати себе перш за все як виконавця таких проектів.

5) Підприємство має широкі технологічні можливості і добру систему управління якістю, розширення і вдосконалення яких забезпечать йому зміцнення позицій на міжнародному ринку.

6) Щодо системи управління персоналом і стимулювання праці можна зробити висновок, що підприємство за мірою своїх можливостей намагається їх вдосконалювати і, а негативні явища, як то скорочення персоналу та заборгованість по заробітній платі були зумовлені перш за все загальноекономічними проблемами. Існуюча система в цілому і у Департаменті ЗЕД дозволяє отримувати досить високу віддачу від персоналу.

7) Проведений короткий аналіз господарської діяльності дозволяєзробити висновок, що фінансовий стан підприємства є стійким.

8) СНВО займає досить непогані позиції в своїй галузі, завдяки відсутності конкурентів по багатьом різновидам продукції на внутрішньому ринку та по деяким з них на певних зовнішніх ринках. Другим фактором конкурентноздатності підприємства в галузі є постійна модернізація (в залежності від можливостей підприємства). На даний момент склалися сприятливі умови для розвитку галузі і підприємства, які дозволять йому зміцнити свої позиції.

9) Підприємство має широку базу споживачів і основними з них виступають російські підприємства. Широка географія поставок свідчать про незалежність підприємства від кризових явищ в окремій країні і змін попиту на певний вид продукції, що гарантує стабільні фінансові надходження, від яких залежить безперебійна робота підприємства, виплата заробітної платні персоналу, платежі до державного бюджету та ін. На мою думку підприємству слід активніше просуватися на ринок розвинутих країн, проводити більш активну маркетингову політику.

10) Постачальники не мають особливого впливу на роботу підприємства вже з тієї причини, що по кожному різновиду сировини підприємство має більше 5 різних постачальників.

11) Оскільки українські підприємства не пред’являють достатнього попиту на продукцію ВАТ СНВО ім.. Фрунзе, зовнішньоекономічна діяльність має особливе значення для товариства і забезпечується роботою окремого спеціалізованого підрозділу.

12) Для подальшого розвитку ЗЕД підприємству слід як найшвидше здійснити наступні заходи:

· Перехід на систему міжнародних технічних стандартів.

· Підвищення технічної досконалості устаткування для його позиціонування в нових цінових і якісних сегментах.

· Проведення сертифікації деяких видів устаткування для отримання міжнародних сертифікатів.

· Відділення структурних підрозділів підприємства, що займаються збутом, у тому числі і департаменту ВЕД в самостійно господарюючий суб'єкт, що приймає право власності на товар на шляху його руху від виробника до споживача.


СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. Армстронг, Гарі Котлер, Філіп. Маркетинг. Загальний курс, 5-те видання.: Уч. пос. – М.: Видавничий дім «Вільямс», 2001. – 608 с.

2. Гоголь Г. П. Міжнародний маркетинг: Навч. Посібник. – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004. – 148 с.

3. Гаркавенко С. С. Маркетинг. Підручник. – Київ: Лібра, 2002 – 712с.

4. Новошинська Л.В. Міжнародний маркетинг: Навчальний посібник – Київ: Центр навчальної літератури, 2004 – 176с.

5. Липчук В.В., Дудяк А.П., Бугіль С.Я. Маркетинг: основи теорії та практики. Навчальний посібник – Львів: «Новий світ - 2000», «Магнолія плюс» - 2003 – 280с.

6. Скибінський С.В. Маркетинг.Ч1: Підручник – Львів, 2000 – 640с.

7. Каніщенко О.Л. Міжнародний маркетинг. Теорія і господарські ситуації: Навчальний посібник – 2-ге видання, перероблене. – К: ІВЦ «Видавництво «Політехніка»», 2004 – 152с.

8. Примак Т.О. Маркетинг: Навчальний посібник – К.: МАУП, 2001 – 200с.

9. Куденко С.М. Цільовий ринок, фірми: сутність і стратегія вибору. Маркетинг в Україні – 2001 - №3 – с.32-34.

10. Данько Т., Данько Н. Сегментування ринку в міжнародному маркетингу. Бізнес-інформ – 1996 - №7, апр. – с.53-56.

11. Особливості міжнародного маркетину //Маркетинг в Україні – 2004 - №6 с.33-34

12. Міжнародний маркетинг //Маркетинг в Україні – 2005 - №3 – с.63-66

13. Сегментація ринків //Бізнес-інформ – 1996 - №5 – с.51-56.

14. //Бізнес-інформ – 1996 - №6 – с.52-53.

15. Предприятие на внешних рынках: Внешнеторговое дело: Учебник /
Под ред. С. И. Долгова, И. И. Кретова – М.: Издательство БЕК, 1997. – 784 с.

16. Соколенко C. І. Сучасні світові ринки та Україна: [Наук. вид.]. — К.: Демос, 1995. — 354 с, — Рос.

17. Управление внешнеэкономической деятельностью хозяйствующих субъектов в России: Учебное пособие/Под ред. д.э.н., проф. Э.Э. Батизи. — М.: ИНФРА-М, 1998. — 284с.