Смекни!
smekni.com

Розробка стандартів мерчандайзингу (стр. 3 из 3)

Отже, ефективність впровадження стандартів мерчандайзинга складає - 13%

Висновок

В даній роботі було розглянуто стандарти мерчандайзингу по товару – «Живчик» - це перший соковмісний напій, збагачений корисними властивостями ехінацеї.

Розробка здійснювалася по напрямах: запас-дистриб’юція, розташування-демонстрація, преставлення товару.

В роботі були запропоновані наступні заходи:

При формуванні запасу пріоритет віддається марці (колекції) перед упаковкою.

Рівень запасу на складі рекомендується розраховувати згідно з "Правилом 130%". Запас в торговельному залі має бути достатнім для того, щоб площа, відведена під цей товар, була повністю заповнена. Відповідальним за наявність запасу, POS матеріалів, цінників.

Товар буде розташований згідно з рухом потоку покупців в торговельному залі, а саме на торцях стелажів, які відносяться до гарячих зон магазину.

Була також запропоновано проведення акції перед новорічними святами. Акція називається – «Прикрась ялинку разом з Живчиком».

Було також розраховано рентабельність впровадження стандартів мерчандайзинга в 5 магазинах м. Суми на протязі 1 місяця. Ефективність впроваджених стандартів склала - 13%

Список використаної літератури

1. Божкова В. В., Башук Т. Про Мерчандайзинг:Навчальний посібник. - Суми: ВТД "Університетська книга", 2007.

2. Божкова В. В., Башук Т. Про Робоча програма та методичні вказівки з дисципліни "Мерчандайзинг" для студентів факультету економіки та менеджменту. - Суми: Вид-во СумДУ, 2006.

3. Іванова О. POS - матеріали: розкіш або необхідність//Маркетинг і реклама, 2004 - № 2(90)