Смекни!
smekni.com

Корпоративний імідж: етапи його формування (стр. 4 из 4)

На сьогоднішній день мало просто бути, потрібно бути найкращим, щоб стати і якомога довше затриматись прибутковою компанією та не затонути в бурхливому вирі ринкових відносин. Адже з швидким розвитком суспільства, швидким темпом росте і кількість товарів та послуг. Стає набагато тяжче виділитись з маси та затриматись в полі зору громадськості. Бути цікавою їй. Тут і з’являється потреба в нових засобах впливу на свідомість . Одним із таких і став імідж. Дана робота присвячена темі саме корпоративного іміджу. Було дане визначення поняття «імідж», розглянуті різні джерела та різні трактовки. Приведені історичні дані початку роботи над формуванням іміджу – з чого все розпочалося. Описані думки психологів, щодо попередньої інформації про компанію та силу її впливу. Розглянуті елементи іміджу – з чого він складається, чи на чому базується. І в останньому розділі дані 4 етапи формування іміджу, в яких чітко прописано, що і як потрібно робити, чому більше приділяти уваги перебуваючи на певному етапі розвитку компанії.Слід пам’ятати, що добре продуманий, та досконало реалізований план по формуванню іміджу компанії, в результаті на 100% виправдовує кожну вкладену в нього грошову одиницю.

Але й не слід забувати про те, що ніякі грошові вклади в формування іміджу, не врятують ту компанію, що надає не якісні послуги, чи пропонує не якісні товари. Тому в умовах жорсткої конкуренції необхідно притримуватись і відповідного рівня якості, щоб залишатися на плаву.


Література

1. Алешина И.В. Корпоративный имидж.- Маркетинг,1998.

2. Ахтямов Т.М., Шкардун В.Д. Оценка и формирование корпоративного имиджа предприятия. - Маркетинг в России и за рубежом, 2001.

3. Блажнов Е.А. Паблик рилейшнз. Учебное пособие. - М., 1994

4. Джи Б. Имидж фирмы. Планирование, формирование, продвижение. — СПб.: Издательство «Питер», 2000.

5. Дороти Д. Паблисити и паблик рилейшнз.- М.: Информационно-издательский дом "Филинъ",1996.

6. Королько В.Г. Основи паблік рілейшнз. «Ваклер», 2001р.

7. Почепцов Г.Г. Имиджелогия.Ваклер, Рефл-бук, 2004 г.

8. Почепцов Г.Г. Паблик рилейшнз для профессионалов. - М.: Ваклер, 1999.

9. Фрайзер П.Сайтэл. Современные паблик релейшнз. – М.: Издательский Дом «Инфра – М», 2002.