Смекни!
smekni.com

Характеристика асортименту та якісних показників ірису його митне оформлення (стр. 15 из 16)

Графа 13 – товар не підлягає експортному контролю і тому не заповнюється.

Графа 14 –у графі наводяться відомості про декларанта товарів - Рівненський інститут слов’янознавства КСУ, 33000, м. Рівне, вул. П.Могили, 29.

Графа 15 "Країна відправлення" – У графі вказується скорочена назва країни, з якої товари були відправлені в Україну згідно з класифікатором країн світу – не заповнюється.

Графа 15а "Код країни відправлення" –у графі вказується цифровий код країни, з якої товари були відправлені, згідно з класифікатором країн світу – не заповнюється.

Графа 16 "Країна походження"графа не заповнюється.

Графа 17 "Країна призначення" – у графі вказується скорочена назва країни призначення згідно з Класифікатором країн світу – Російська Федерація.

Графа 17а "Код країни призначення" -у графі вказується цифровий код країни призначення згідно з класифікатором країн світу – 643.

Графа 18 "Транспортний засіб при відправленні" – 1 – 12541 - 804, де 1 – кількість автомобілів; 12541 - номери автомобілів; 804 – українські авто.

Графа 19 – проставляється 0, оскільки у нашому випадку товар не прямує в контейнері.

Графа 20 "Умови поставки" – у першому підрозділі проставляється цифровий код умови поставки відповідно до Класифікатора умов поставки, у другому підрозділі наводиться скорочене літерне найменування умов поставки (згідно з класифікатором умов поставки) з обов’язковим зазначенням географічного пункту – 09 DAF-Глухів.

Графа 21 "Транспортний засіб на кордоні" – 1 – 12541 - 804, де 1 – кількість автомобілів; 12541 - номери автомобілів; 804 – українські авто.

Графа 22 "Валюта та загальна фактурна вартість".У лівому підрозділі графи наводиться цифровий код валюти договору згідно із загальнодержавним класифікатором валют – 840 (долари США). У правому підрозділі вказується загальна фактурна вартість товарів у валюті України – 32320,00 (грн.).

Графа 23 "Курс валюти" – у графі наводиться курс одиниці валюти, зазначеної в лівому підрозділі графи 22, встановлений НБУ для зовнішньоторговельних операцій на дату прийняття митницею декларації для оформлення – 5,05.

Графа 24 "Характер угоди".У графі вказується код характеру угоди згідно з Класифікатором характерів угод – 21 (переміщення товарів з розрахунком у ВКВ).

Графа 25 "Вид транспорту на кордоні". У графі проставляється код транспортного засобу згідно з Класифікатором видів транспорту – 30 (автотранспорт).

Графа 26 "Вид транспорту в межах країни". У графі проставляється код транспортного засобу згідно з Класифікатором видів транспорту – 30 (автотранспорт).

Графа 27 "Місце завантаження/розвантаження" –вказується код та найменування митного органу, в зоні діяльності якого передбачається перевантаження товарів з одного транспортного засобу в інший – перевантаження не передбачено.

Графа 28 "Фінансові та банківські відомості".У цій графі вказуються фінансові та банківські відомості про особу, що зазначена у графі 9. Кожен з реквізитів починається з нового рядка і перед кожним з них проставляється номер: 1 –09333335; 2- Рівненське головне відділення ПІБ; 3 – м Рівне, вул. С. Бандери, 41; 4 – р/р 26007302585043, МФО 333335.

Графа 29 "Митниця на кордоні". У графі вказується назва митного органу, в зоні діяльності якого розташовано пункт пропуску на митному кордоні, у правому верхньому кутку – його код згідно з Класифікатором митних органів України – 801000000 Глухівська митниця.

Графа 30 "Місце огляду товару" – не заповнюється.

Графа 31 "Вантажні місця та опис товару". "Маркування та кількість – номери контейнерів – опис товару". Вказується лише комерційна і фірмова назва товару, характеристики товару, що включають в себе асортимент, розміри, номери моделей, стандарти, типи, комплектність та інші відомості про товар, які дають однозначно класифікувати його за задекларованою у графі 33 субпозицією УКТ ЗЕД – Ірис тиражений, місць - 100.

Графа 32 "Товар №". У графі проставляється порядковий номер товару, що декларується у графі 31 – 1.

Графа 33 "Код товару".У першому підрозділі вказується десятизначний код товару згідно з УКТ ЗЕД – 1704907500.

Графа 34 "Код країни походження". Заповнюється згідно з класифікатором країн світу. У графі вказується код країни походження товару, описаного у графі 31 і класифікованого за УКТ ЗЕД у графі 33 – 804.

Графа 35 "Вага брутто".У графі вказується вага брутто (у кілограмах) товару, описаного у графі 31 – 3050 кг.

Графа 36 "Преференція". У графі вказуються цифрові коди тарифних преференцій, передбачених чинним законодавством: 00/00/00, оскільки тарифні преференції відсутні.

Графа 37 "Процедура". У графі проставляється 6-значний код процедури переміщення товарів відповідно до заявленого митного режиму згідно з класифікатором процедур переміщення товарів через митний кордон України: перші дві цифри – код митного режиму – 10 (експорт); наступні дві – код попереднього митного режиму – 00; останні дві – особливість переміщення товарів – 50 (інше).

Графа 38 "Вага нетто". Проставляється вага нетто товару у кг – 3000 кг.

Графа 39 "Квота". Заповнюється для товарів, на які є кількісні обмеження.

Графа 40 "Загальна декларація/попередній документ". Заповнюється, якщо теперішньому митному режиму передував інший митний режим, або подавалась попередня, періодична чи загальна декларація, або якщо декларація оформлялась замість анульованої.

Графа 41 "Додаткова одиниця виміру". У графі вказується код додаткової одиниці виміру згідно з загальнодержавним Класифікатором одиниць виміру, якщо така одиниця виміру передбачена для цього товару – відсутні.

Графа 42 "Фактурна вартість товару".У графі наводиться у валюті України фактурна вартість товарів, задекларованих у графі 31 ВМД – 32320,00 грн.

Графа 43 – порядок використання графи встановлюється ДМСУ.

Графа 44 "Додаткова інформація/подані документи".У графі вказуються реквізити документів: номер розділу; код документа згідно з Класифікатором документів; номер документа, дата і, при необхідності, назва та кінцевий термін дії.

0013 – декларація на транспортний засіб;

2701 – універсальний транспортний документ;

2730 – товарна транспортна накладна CMR;

2950 – книжка МДП;

3105 – рахунок-фактура (INVOICE);

4010 – договір купівлі-продажу, що передбачає розрахунки у ВКВ;

6001 – довідка про декларування валютних цінностей;

6852 – санітарний сертифікат;

6854 – радіологічний дозвіл.

Графа 45 "Митна вартість" – вказується митна вартість товару у валюті України, заявленого у графі 31 – 32320,00 (грн.).

Графа 46 "Статистична вартість". У графі вказується митна вартість товару у тисячах гривень, що округлюється за правилами округлення – 32.

Графа 47 "Нарахування мита та митних зборів". У графі зазначається вид платежу (код), основа нарахування, ставка, сума, спосіб платежу:

- 010 (митний збір за митне оформлення), 32320,00 (митна вартість більше 1000 доларів США), 0,2% (ставка), 64,64 грн. (сума), 01 (спосіб платежу – переказ);

Графа 48 "Відстрочення платежів". Заповнюється у випадку відстрочення платежів.

Графа 49 "Найменування складу". Порядок використання графи встановлюється ДМСУ.

Графа 50 "Довіритель". Зазначаються дані підприємства-перевізника - ТОВ "Камазтранссервіс", м. Рівне, вул. Відінська, 67.

Графа 51 "Митниця країни транзиту".Графа заповнюється митним органом.

Графа 52 "Гарантія не дійсна для...". Порядок використання графи встановлюється ДМСУ.

Графа 53 "Митниця в країні призначення". Порядок використання графи встановлюється ДМСУ.

Графа 54 "Місце та дата". У графі вказуються місце та дата заповнення декларації; прізвище та ініціали особи, уповноваженої на декларування товарів організацією, що зазначена у графі 14; займана ним посада; ставиться його особистий підпис; номер телефону або телетайпу; номер посвідчення особи декларанта: Рівне, РІС КСУ, Онищук М., свд. 578, 28/12/2006.

Висновки до розділу

Зовнішньоекономічні зв’язки України постійно зростають і тому постає необхідність у регулюванні зовнішньоекономічної діяльності окремих суб’єктів ЗЕД. У цій діяльності особлива роль належить митній службі, діяльність якої регулюється законодавством України і, зокрема, Митним Кодексом України.

Особливу роль у процесі міжнародної торгівлі відіграє контроль за проведенням операцій – тарифні і нетарифні методи регулювання.

Завданням розділу "Митне оформлення" було визначити, які нетарифні методи застосовуються до ірису при експорті, а також підрахунок тарифних елементів.

Нетарифними методами при експорті ірису виступають радіологічний та санітарний контроль. Тарифні методи до вітчизняних товарів (зокрема, ірису) не застосовуються.

Дослідження проводилось на основі зовнішньоекономічного контракту, у якому зазначено:

- товар – ірис тиражений;

- експортер – Рафалівське споживче товариство (Україна), імпортер – ОАО "Продукты" (Російська Федерація);

- кількість товару – 100 ящиків по 30 кг (маса нетто 3000 кг);

- вартість 1 кг ірису – 2 долари США;

- умови поставки - автотранспортом DAF-Глухів;

- курс долара на день митного оформлення – 5,05 грн. за 1 долар США.