Смекни!
smekni.com

Розробка маркетингової стратегії консалтингової фірми з управління проектами у сфері девелопменту (стр. 1 из 5)

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ

ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ

Дніпропетровський регіональний інститут державного управління

Факультет: Менеджменту

Спеціальність: Управління проектами

Форма навчання: денна

Кафедра: Менеджменту та управління проектами

Дисципліна: Теорія і практика бізнес-планування

КУРСОВИЙ ПРОЕКТ

Тема: Бізнес-план організації консалтингової фірми з управління проектами у сфері девелопменту

Викладач: Дрюченко Л.Д., к. ф-м. н., доцент

(підпис)

Виконавець:

(підпис)

Дніпропетровськ

2007 р.


ЗМІСТ

ВСТУП

РОЗДІЛ І. РЕЗЮМЕ

РОЗДІЛ ІІ. МАРКЕТИНГОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ

2.1 Опис послуг

2.2 Опис ринків збуту та конкурентної ситуації на них

2.3 SWOT-аналіз та SWOT-стратегії

2.4 План маркетингу

РОЗДІЛ ІІІ. ОРГАНІЗАЦІЙНЕ, ЮРИДИЧНЕ ТА ВИРОБНИЧЕ ОБҐРУНТУВАННЯ

3.1 Юридичний план

3.2 Організаційний план

3.3 План виробництва

3.4 Аналіз ризиків

РОЗДІЛ ІV. ФІНАНСОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ

4.1 Фінансовий план

4.2 Підсумкові показники бізнес-плану

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ВСТУП

Справа розумних - передбачати лихо,

поки воно не прийшло,

справа хоробрих - управлятися з лихом,

коли воно прийшло

Піттак (близько 650 - 570 р. до н.е.)

Дана робота присвячується розробці бізнес-плану організації консалтингової фірми з надання широкого спектра професійних послуг у сфері девелопменту в м. Дніпропетровську.

Сьогодні у світі і зокрема в Україні спостерігається стійке зростання попиту на управлінське консультування. Він виникає у всіх областях людської діяльності та в організаціях усіх типів, тому що усі знаходяться під зростаючим економічним і соціальним тиском. Попит обумовлений також зростанням рівня складності управління, підвищенням комерційного і технічного ризику, ефективністю дій конкурентів, необхідністю одержання критичної оцінки незалежним висококваліфікованим фахівцем з удосконалення діяльності з метою підвищення її ефективності.

У період економічних реформ реальна потреба в професійних консультаційних послугах, безумовно, зростає. Особливо зріс попит на наступні послуги: юридичні з установи нових фірм і рішенню правових питань, послуги з постановки і веденню бухгалтерського обліку, з розвитку зовнішньоекономічної діяльності, приватизації й акціонуванню підприємств, з освоєння технологій митних процедур, з оцінки нерухомості і, нарешті, аудиту. Наступний етап попиту на консалтингові послуги зв'язаний з інвестиційними проектами.

Інвестиційна діяльність у сфері нерухомості – одна з вагомих сфер економічної діяльності. Реакція ринку нерухомості на виникаючі в суспільстві потреби, задоволення яких неможливе без перетворення фонду майна, що має, і будівництво нових об'єктів – це пошук якнайкращого варіанту використовування конкретних об'єктів нерухомості і вибір оптимального проекту на конкретну земельну ділянку.

Необхідність розробки конкретних механізмів, заходів та безпосереднього створення консалтингової фірми з управління проектами обумовила актуальність даного дослідження та необхідність розробки та обґрунтування бізнес плану.

Об'єктом даного дослідження є розвиток ринку консалтингових послуг. Предметом дослідження є розробка проекту створення консалтингової фірми з надання послуг у сфері девелопменту.

Метою курсової роботи є обґрунтування та розробка бізнес плану створення консалтингової фірми з надання послуг у сфері девелопменту в м. Дніпропетровську.

Основна мета роботи визначила сукупність відповідних завдань:

- визначення сутності та значення бізнес планування;

- провести комплексне дослідження ринку консалтингових послуг в Україні та Дніпропетровському регіоні, зробити висновки щодо стану ринку та перспективних напрямків розвитку;

- розробка маркетингового обґрунтування бізнес-плану, що включає опис послуг, характеристику ринку збуту та конкурентного середовища, проведення SWOT-аналізу та розробка SWOT-стратегії і складання плану маркетингу;

- розробка організаційного, юридичного та виробничого обґрунтування бізнес-плану;

- розробка фінансового обґрунтування бізнес плану, що включає складання фінансового плану та визначення підсумкових показників бізнес-плану;

- здійснити комплексне обґрунтування бізнес плану.

Таким чином, курсова робота складається із вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Загальний обсяг роботи складає 28 сторінок. Курсова робота містить 17 таблиць, 5 рисунків і 4 додатка. Список використаних джерел нараховує 15 найменувань.

РОЗДІЛ І. РЕЗЮМЕ

Назва та зміст проекту: проект створення консалтингової фірми з надання широкого спектра професійних послуг у сфері девелопменту.

Найменування фірми: ТОВ "Девелопер".

Зміст концепції діяльності фірми:

1. Організаційною формою підприємства є товариство з обмеженою відповідальністю, оскільки ця форма є найбільш прийнятною по сукупності характеристик, що послужило основою для прийняття рішення про організаційну форму колективного підприємства.

2. ТОВ "Девелопер" з надання послуг у сфері девелопменту, зокрема:

- послуги з управління проектами;

- експертиза проекту;

- експертиза бізнес-плану;

- брокеридж, послуга з формування пулу орендаторів;

- проведення тренінгів за темою замовника.

3. Український ринок менеджмент-консалтингу далекий від того, щоб називатися зрілим і тому він є дуже перспективним. Управління проектами в сфері девелопменту вважається найбільш перспективним напрямком на ринку консалтингових послуг у всіх регіонах України.

4. Успіх діяльності фірми будуть обумовлювати такі фактори:

- якісно новий підхід до організації надання послуг у сфері девелопменту;

- висока якість послуг ;

- наявність висококваліфікованих співробітників, більшість з яких сертифіковані проектні менеджери ;

- зв’язки із організаціями-учасниками ринку девелопменту;

- зв’язки із провідними фахівцями в галузі управління проектами.

Основні показники проекту: вартість проекту, яка складає майже 100 000 доларів США, що відповідає встановленим обмеженням щодо бюджету проекту; бюджет проекту включає забезпечення усіх необхідних робіт ресурсами.

Таблиця 1.1.

Основні параметри проекту

Параметр Значення
Дата початку проекту 02.07.07
Дата закінчення проекту 01.10.07
Тривалість 92 дні

Маркетингова стратегія: Підприємство для заняття своєї ніші на ринку планує використати цінову стратегію "вихід на ринок", тобто пропонувати ціни на свою продукцію нижче, ніж у конкурентів.

Збутова стратегія: Фірма планує використовувати канали збуту нульового рівня, тобто працювати зі своїми клієнтами без посередників. Каналами збуту будуть безпосередньо юридичні та фізичні особи, що потребують консалтингових послуг у сфері девелопменту.

Для стимулювання продажів запланована разова програма заходів, а також щомісячна рекламна підтримка.

Фінансово-економічна доцільність: Даний проект розрахований на 24 місяців. Необхідні вкладення для реалізації проекту 500 тис. гривень. Основні показники ефективності проекту надані у табл. 1.2

Таблиця 1.2

Показники ефективності проекту

Показник Значення
Ставка дисконтування, % 25
Період окупності - PB, міс. 9
Дисконтований період окупності – DPB, міс. 11
Середня норма рентабельності – ARR, % 79,93
Чистий приведений дохід - NPV 152 551,00
Індекс прибутковості - PI 1,7
Внутрішня норма рентабельності – IRR, % 801,9
Модифікована внутрішня норма рентабельності – MRR, % 61,65

Дійсний бізнес-план представляється з метою залучення інвестицій.

РОЗДІЛ ІІ. МАРКЕТИНГОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ

2.1 Опис послуг

Методика робіт консалтингової фірми передбачає комплексний системний підхід до розв’язання проблем, з якими зіштовхуються девелоперські організації.

Діяльність фірми буде спрямована на надання широкого спектру послуг організаціям чия діяльність пов’язана безпосередньо із девелопментом – консалтинг у девелопменті – від обґрунтування придбання земельної ділянки до введення об’єкту в експлуатацію. Пропозиція послуг має індивідуальний характер і залежатиме від конкретного замовника.

Послуги, які буде надавати фірма:

- підбір команди проекту;

- проектний аналіз;

- бізнес-планування;

- впровадження програмного забезпечення для управління проектом;

- формування концепції об’єкту нерухомості, в тому числі організація та проведення маркетингових досліджень;

- підготовка та проведення тендерів,

- залучення кредитних та інвестиційних засобів;

- брокеридж торгових приміщень;

- неймінг;

- навальні тренінги.

Послуга з добору команд проекту полягає в пошуку необхідних фахівців для реалізації певного девелоперського проекту, здібності яких відповідають вимогам Замовника.

Проектний аналіз може бути замовлено на будь-якій стадії реалізації проекту і полягатиме в визначенні результатів (цінності) проекту за наступними напрямками: технічний аналіз, фінансовий аналіз, комерційний аналіз, екологічний аналіз, інституціональний аналіз, соціальний аналіз, економічний аналіз.

Складання бізнес-плану на основі проведених маркетингових досліджень (Замовником або із залученням консалтингової фірми), головною метою якого є комплексне обґрунтування доцільності реалізації девелоперського проекту.