Смекни!
smekni.com

Розробка інвестиційного проекту на прикладі видавництва Глобус міста Харкова (стр. 14 из 15)

(. Кут спостереження екрана, а також інших засобів відображення інформації в горизонтальній площині не перевищує 60(. Оскільки всі стандартні столи мають висоту 750мм, те для зручності використовують крісло з регульованою висотою сидіння і підставкою для ніг [ 28].

Для виконання цих норм передбачені спеціальні столи для комп'ютерів, що мають максимально вільний робочий простір (наприклад, клавіатура знаходиться на спеціальній підставці, що при необхідності зарухається, не заважаючи виконанню іншої роботи).

Екран, документи, клавіатура розміщені так, що перепад яркостей, що залежить від розташування щодо джерела світла, не перевищує 1:10 (рекомендується 1:3). Виключено сліпучої яскравості, відблиски і відображення скла екрана. Тому планування така, що напрямок погляду оператора паралельно розташуванню світильників і вікон. Телефонні апарати розміщені ліворуч від оператора, щоб звільнити праву руку для записів.

При роботі з ПОВМ враховується навантаження на маркетолога. Режими роботи і відпочинку при роботі на ПОВМ при 8-ми вартовому робочому дні визначені в залежності від характеру виконуваної роботи. Однак у будь-якому випадку тривалість безперервної роботи з ПЕОМ не перевищує 2 години, тобто кожні 2 години оператор ПЕОМ відпочиває 5-10 хвилин.

Електробезпека. Електробезпека - система організаційно-технічних заходів і засобів, що забезпечують захист людей від небезпечних і шкідливих впливів електричного струму й електромагнітного поля. Захисні норми, застосовувані в роботі з комп'ютерами при їхньому нормальному режимі, забезпечуються ізоляцією електропровідників і неприступністю струмоведучих частин, малою напругою, захисним заземленням потенціалів ізолюючими площадками комп'ютера, у тому числі і захисному екрані . В аварійному режимі безпека забезпечується захисним заземленням (додатковий захист), відключенням, подвійною ізоляцією. Усі пускові пристосування (рубильники, реостати), виконані в такій конструкції, де всі струмоведучі частини закриті. Ручки, рукоятки виготовлені з ізолюючих матеріалів, металеві з ізолюючими покриттями, ізольовані від струмоведучих частин і заземлені.

4.5 Пожежна безпека

Пожежна безпека- стан об'єкта, при якому з встановленою імовірністю виключається можливість виникнення і розвитку пожежі, а також забезпечується захист матеріальних цінностей.

ТОВ «Глобус» відноситься до категорії В в класифікації приміщень і споруджень по взривопожежної і пожежної небезпеки [29]. Джерелами пожежі в будинках такої категорії можуть служити несправність електропроводки і приладів, коротке замикання електричних ланцюгів, перегрівши устаткування.

Крім того, відповідно до ГОСТ 12.1.004-94 [32] пожежна безпека забезпечується системами запобігання пожежі, пожежного захисту й організаційно-технічними заходами. А саме:

1) Система запобігання пожежі:

- контроль і профілактика ізоляції;

- наявність плавких вставок і запобіжників в електронному устаткуванні;

- для захисту від статичної електрики використовується заземлення.

2) Система пожежного захисту:

- аварійне відключення і переключення апаратури;

- наявність первинних засобів пожежегасіння, вогнегасників;

- система оповіщення, звукова і світлова сигналізація;

- захист легкозаймистих частин устаткування й інтер'єра вогнезахисними матеріалами (наприклад, дерево обробляють спеціальним змащенням);

- для успішної евакуації персоналу при пожежі розміри двері робітника приміщенні розробляються такими: ширина не менш 1,5м, висота не менш 2,0м, ширина коридору 1,8м.

3) Організаційні міри пожежної профілактики - відповідальність за їхнє проведення несе власник підприємства. Він повинний розробляти і затверджувати положення й інструкції з пожежної безпеки (наприклад, відведення спеціальних місць для паління), надавати необхідну інформацію про стан пожежної безпеки свого підприємства, оснащувати підприємство всіма необхідні попередженними способами і захисти від пожежі і т.п.

Кожне робоче приміщення в друкарні повинне бути оснащено первинними засобами пожежегасіння. Вони приведені в таблиці 4.5.

Таблиця 4.5- Перелік обов'язкових засобів пожежегасіння

Приміщення Площа, м2 Первинні засоби пожежегасіння (тип, Найменування) Кількість, шт.
Відділ Маркетингу 40 ОУ-5 2

4.6 Охорона навколишнього середовища

Така організація як друкарня не є серйозним джерелом забруднення навколишнього середовища. Усі відходи, що можуть виникати при роботі друкарні, - це побутові відходи і застаріле обладнання. Побутові відходи накопичують у сміттєзбиральних контейнерах, що потім очищаються спеціальними міськими службами. Застаріле обладнання здається на спеціальний склад друкарні, де розбирається по запчастинах, частина з яких здається на металобрухт, а деталі, що залишилися, передаються спеціалізованої організації на переробку. Тверді побутові відходи вивозяться за договором з міськими комунальними службами на смітник.

Що стосується заходів, спрямованих на раціональне природокористування, ресурсо- і енергозбереження, те насамперед друкарня закуповує устаткування з раціональним використанням електрики.

Таким чином, у друкарні проводяться всі заходи для охорони праці персоналу, оскільки від цього залежить життя і добробут не тільки працівників друкарні, але і її клієнтів.


ВИСНОВОК

Усяке вкладення капіталу – є результат ухвалення визначеного рішення, у даному випадку – це рішення про інвестування. В умовах ринкової економіки процес прийняття інвестиційних рішень складний, оскільки приймати їх підприємству приходиться у зв’язку з наслідками впливу безлічі ризиків.

Сучасна інвестиційна політика підприємства представлена широким набором складних і неоднорідних інвестиційних рішень, у яких підприємство виступає в ролі «ініціатора вкладення засобів», так і в ролі «об'єкта зовнішніх інвестицій».

Практичне здійснення інвестицій забезпечується інвестиційною діяльністю підприємства, що є одним із самостійних видів його господарської діяльності і найважливішою формою реалізації його економічних інтересів.

Основною умовою успішної діяльності підприємства є орієнтація його на споживчий ринок. Виходячи з цього розробляється стратегія маркетингу на основі поточних і прогнозних даних, одержуваних у ході маркетингових досліджень. Вибір маркетингової стратегії займає ключове місце на всьому протязі від виникнення бізнес ідеї до появи товару на ринку і його післяпродажного обслуговування. План маркетингу необхідний не тільки для внутрішньої організації діяльності підприємства, але і є основою контактів як з партнерами, так і з інвесторами. Таким чином, маркетингове обґрунтування інвестиційних проектів грає особливу, навіть вирішальну роль при прийнятті рішень про інвестування.

У роботі дана теоретична концепція маркетингового дослідження, визначені методичні підходи до розробки інвестиційних проектів.

Аналіз діяльності суб'єкта господарювання показав його фінансову стійкість, що дозволяє за попередніми даними надати інвестиційний кредит, для чого варто провести докладне обґрунтування інвестиційного проекту, ґрунтуючись на розробках, викладених в цій роботі.

Видавництву “Глобус” інвестиції необхідні для придбання нового удосконаленого обладнання, що дозволило б їй надавати типографічні послуги, відмінні від тих, які вже є на поліграфічному ринку України; устаткування, що дозволило б прискорити процес виготовлення друкованої продукції; для того, щоб удосконалювати ту або іншу надану послугу (комплекс послуг); задовольняти швидко зростаючий попит споживачів у науково-друкованій продукції, а також поліпшити якість продукції, що вже випускається, (послуг).

Для інвесторів видавництво “Глобус” є вигідним вкладом коштів, тому що продукція друкарні користується попитом серед споживачів східного регіону України. 50% споживачів обирають продукцію саме видавництву “Глобус”.

Таким чином, завдання, що були поставлені в роботі – виконані, а мета роботи досягнута.


СПИСОК ДЖЕРЕЛ ІНФОРМАЦІЇ

Перелік джерел, на які є посилання в тексті

1 Бланк, Ігор Олександрович Основи інвестиційного менеджменту: Т.1. – К.: Эльга-Н. Ніка-Центр, 2006. – 532с. – (Серія «Бібліотека фінансового менеджменту»; Вип. 7).

2 Інвестиції в Україні: [Загальна характеристика ринку інвестицій]/ Під ред. С.И. Вакарина; Автор. Колектив Рекламно-Інформ. Компанії «ІДА». – К.: ТОВ «КОНКОРД»: РІК «ІДА», 2006 –94с.: табл.

3 Інвестування, фінансування, кредитування: Стратегія і тактика підприємства / Ушакова Н.Н., Унковска Т.Е., Гуляєва Н.Н., Гринюк Н.А.: Під ред. УшаковоЇ Н.Н. К.: Київ.держ. торгівельно-екон. Ун-т, 2007 – 192с.

4 Бланк Ігор Олександрович Основи інвестиційного менеджменту: Т.2. – К.: Эльга-Н. Ника-Центр, 2001. –512с. – (Серія «Бібліотека фінансового менеджменту»; Вип.7).

5 Інвестування: Навч. – метод. Посіб. Для самост. Вивчення дисципліни/[ А.А. Пересаду, О.О. Смірнова, С.В. Онікієнко, О.О. Ляхова]; Київ. Нац. Екон. Ун-т. – К.: КНЕУ, 2001. – 252с.

6 Бізнес-план інвестиційного проекту: Вітчизняний і закордонний досвід. Сучасна практика: [ Учеб. Посібник для студентів екон. Спец. Вузів / В.М. Попов, Г.В. Медведєв і ін.]; Під ред. В.М. Попова; Ріс. екон. Адак. Им. Г.В. Плеханова. – 5-і видавн., перераб. І дод. – М.: Фінанси і статистика, 2001. – 430с.: іл.