Смекни!
smekni.com

Виготовлення лікарських препаратів на основі амілолітичних ферментів (стр. 6 из 14)

Сьогодні ВАТ "Вітаміни" – добре відоме всім операторам фармацевтичного ринку стабільне і фінансово незалежне підприємство, впевнено входить до десятки провідних виробників лікарських засобів України. Завдяки традиціям і досвіду, накопиченим колективом за п'ять десятків років, а також новітнім технологіям виробництва, кількість що випускаються найменувань продукції постійно збільшується і становить сьогодні 48 препаратів 15-ти фармакологічних груп. Виробництво здійснюється на обладнанні італійських фірм "Pellegrini", "Neri", "Alfa", "BFB", "Marchesini", "Carmatic". Пріоритетними напрямками діяльності підприємства є розширення виробництва препаратів для лікування ендокринної системи та органів травлення, антибіотиків і вітамінів. Постачання сировини здійснює 100 вітчизняних і зарубіжних компаній. Для розширення номенклатури лікарських засобів та більш повного забезпечення населення високоякісними препаратами ВАТ "Вітаміни" тісно співпрацює з такими всесвітньо відомими компаніями, як Amano Enzyme Inc. (Японія), TEVA Pharmaceuticals Inc. (Ізраїль) та ін

Число постійних покупців продукції складає більше ніж 200 фармацевтичних фірм України та зарубіжжя. За останні роки компанія помітно розширила власні ринки збуту і успішно працює на фармацевтичних ринках Росії, Білорусі, Молдови, Казахстану, Латвії, Тукрменістана. Сьогодні експортує більше 16% реалізованої продукції.

Одночасно з розширенням виробництва компанія постійно працює над підвищенням якості виробництва лікарських засобів. ВАТ "Вітаміни" впроваджує в життя нові підходи до забезпечення якості, що відповідають світовим стандартам GMР, ISO 9001 та ISO 14001. Основна мета – створення фармацевтичного підприємства європейського рівня з урахуванням інтересів споживачів, працівників і акціонерів. В даний час триває реконструкція і технічне переоснащення діючих виробництв відповідно до вимог виробничої практики GMР, оснащення контрольних і дослідних лабораторій сучасним обладнанням, удосконалюється інтегрована система менеджменту.

Продукція: препарати, що сприяють травленню, препарати для лікування захворювань серцево-судинної системи, антибактеріальні засоби, протигрибкові засоби, препарати, що діють на центральну нервову систему, анальгетики та антиревматичні препарати, антиастматичні і протиалергічні препарати, антианемічні препарати, вітаміни, муколітичні засоби, засоби для лікування ран і виразкових уражень.

Адреса: 20300 Україна, м. Умань, ул.Ленінской Іскри, 31, Тел: (04744) 3-63-22, E-mail: root@vitaminy.com.ua

Препарат Сомілаза: таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні, 1 таблетка містить ферменти мікробного походження: ліпази - 60000 ЛЕ; амілази - 1500 АЕ

Дія: препарат поповнює дефіцит ферментів підшлункової залози. Ферменти, що входять до складу препарату - ліпаза і амілаза - гідролізують відповідно рослинні та тваринні жири (до гліцерину і жирних кислот), крохмалю (до декстринів і моноцукри), сприяючи більш повному всмоктуванню харчових речовин у тонкому кишечнику. При прийомі препарату нормалізується процес травлення, поліпшується функціональний стан травного тракту.

Показання до застосування: екзокринної недостатність підшлункової залози при хронічному панкреатиті; диспептичні явища, обумовлені ахілії, резекцією або опроміненням шлунка і тонкого кишечника, функціональними порушеннями моторики кишечнику, дискінезією жовчних протоків, вживанням труднопереваріваемой жирної або незвичної їжі; метеоризм; підготовка до рентгенологічного та сонографічного дослідженню органів черевної порожнини.

Протипоказання: гострий панкреатит, хронічний панкреатит у фазі загострення. Гіперчутливість.

Спосіб застосування та дози: внутрішньо, під час їжі або безпосередньо після їжі; по 1-2 таблетки 3 рази на добу. Таблетку ковтають цілими, не розжовуючи, запиваючи невеликою кількістю рідини. Тривалість прийому визначається тяжкістю захворювання і може варіювати від декількох днів до декількох місяців і більше (при необхідності постійної замісної терапії).

Побічна дія: в окремих випадках - алергічні реакції.

Упаковка: по 10 таблеток у контурній чарунковій упаковці, по 2 контурних упаковки в пачку [21].

ЗАТ «Технолог», Україна:

Закрите акціонерне товариство «Технолог» можна назвати ровесником українського фармацевтичного ринку. Підприємство було засновано в 1991 році в м. Умань. Завод починався з ідеї заповнити нішу якісних генеричних препаратів на фармацевтичному ринку. Роки розвитку підприємства характеризуються перш за все високою динамікою. Якщо на початку своєї діяльності «Технолог» – це орендовані виробничі потужності і 10 ентузіастів, об'єднаних спільною ідеєю, то сьогоднішній «Технолог» – фармацевтична компанія, що володіє власним значним потенціалом: у 2006 році побудований з "нуля" і зданий в експлуатацію цех з виробництва готових лікарських засобів твердих форм, адміністративна будівля з лабораторіями ВТК, закінчується будівництво ділянки з виробництва рідких лікарських форм та дільниці по виробництву драже. Впускаємо Асортимент продукції нараховує більше 60 препаратів різних фармацевтичних груп.

Виробничою програмою охоплено виготовлення:

-Твердих лікарських форм для внутрішнього споживання у вигляді таблеток і капсул;

- Моно-і полівітамінних драже;

- Масляних розчинів;

- Сиропів;

- Крем-шампунів.

ЗАТ "Технолог" поставляє свою продукцію 15 оптовим покупцям в різних містах нашої країни і за кордоном. Обсяги виробництва постійно зростають, розширюється ринок збуту. Компанія постачає свою продукцію в Білорусь, Казахстан, Туркменістан, Росію, Молдову, Грузію, Узбекистан, Вірменію, Туркменістан. У перспективі - Азербайджан, Киргизстан. На підприємстві впроваджуються у виробництво нові лікарські засоби. У 2006 році зареєстровано Кораргін, Ранитидин, Печаевскій валідол - новий без цукру, Омікс. У 2007 році - Солізім форте, ортофен форте. В даний час реєструється Печаевскій Валідол-натур, Струкнотін, Карбоцістеін. Сьогодні ми ставимо перед собою реальні і досяжні цілі. Перш за все, виробнича база ЗАТ «Технолог» буде приведена у відповідність до стандартів GMP. Планується освоєння нових, актуальних для ринку, лікарських засобів. Рух уперед стосовно до нашого підприємства передбачає гармонійний розвиток всіх його підрозділів: виробництва, продажу і звичайно ж контролю якості.

Продукція: анальгетики та антипіретики, антианемічні кошти, фолієва кислота, антибактеріальні засоби, антидіабетичні засоби, біологічно активні добавки (БАДи), вітамінні засоби, протизапальні та протиревматичні засоби, Противиразкові засоби, засоби, що впливають на серцево-судинну систему, ферментні засоби (Креазім 10000 і Креазім 20000, Панкреазім, Панкреатин 8000, Солізім Форте).

Адреса: вул. Мануїльського, 8, м. Умань, Черкаська обл., Україна, 20300

Панкреатин 8000: 1 таблетка містить панкреатину - 0,24 г з мінімальною ферментної активністю: ліпази - 8000 МО FIP; амілази - 5600 МО FIP; протеази - 370 МО FIP; допоміжні речовини: натрію хлорид, аеросил, целюлоза мікрокристалічна, коллідон ЦЛ, натрію кроскармелоза, коллідон 25, магнію стеарат, коллікоат МАЕ 30 ДП, пропіленгліколь, тальк, титану діоксид, кислотний червоний 2 С.

Фармакологічні властивості: що входять до складу препарату панкреатичні ферменти (ліпаза, амілази і протеази) полегшують перетравлення жирів, вуглеводів і білків, що сприяє їх повному всмоктуванню в тонкому кишечнику. При захворюваннях підшлункової залози препарат компенсує недостатність її зовнішньосекреторної функції і сприяє поліпшенню процесу травлення. Таблетки мають захисну оболонку, нерозчинну в кислому середовищі шлунка, яка охороняє травні ферменти від руйнування під дією рН шлункового соку.

Показання: недостатність зовнішньосекреторної функції підшлункової залози (хронічний панкреатит, муковісцітоз). Хронічні запально-дистрофічні захворювання шлунка, кишечнику, печінки, жовчного міхура, стан після резекції або опромінення цих органів, що супроводжується порушеннями перетравлення їжі, метеоризмом, діареєю (у складі комбінованої терапії). Для поліпшення перетравлювання їжі у пацієнтів з нормальною функцією шлунково-кишкового тракту у разі погрішностей в харчуванні, а також при порушеннях жувальної функції. Підготовка до рентгенологічного та ультразвукового дослідження органів черевної порожнини.

Протипоказання: підвищена чутливість до компонентів препарату.

Спосіб застосування та дози: доза підбирається індивідуально, залежно від ступеня недостатності функції підшлункової залози. Зазвичай препарат призначають дорослим у дозі 1 - 4 таблетки (що відповідає 8 000 - 32 000 ОД FIP по ліпазі) при кожному прийомі їжі. Призначають таблетки внутрішньо перед або під час їжі, не розжовуючи, запиваючи великою кількістю рідини, бажано не лужної: вода, фруктові соки. Добова доза для дорослих становить 48 000 - 150 000 ОД FIP (6 - 18 таблеток). При повній недостатності зовнішньосекреторної функції підшлункової залози (наприклад, кістозного фіброзу) доза повинна бути збільшена до 400 000 ОД FIP на добу, що відповідає добовій потребі дорослої людини в ліпазі.

Побічні ефекти: препарат звичайно добре переноситься, але можуть виникнути реакції підвищеної чутливості. При тривалому застосуванні високих доз препарату можливий розвиток гіперурикозурії [22].

3.2 Закордонні виробники

«Novo Nordisk», Данія:

Novo Nordisk є компанією, що займається охороною здоров'я і явлдяється світовим лідером в галузі лікування діабету. Крім того, компанія Ново Нордіск займає провідну позицію в таких областях, як управління гемостазу, лікування гормоном росту, ферментними препаратами і гормональної терапії.