Смекни!
smekni.com

Виготовлення лікарських препаратів на основі амілолітичних ферментів (стр. 9 из 14)

Глюкоза Л-400С+ – грибна глюкоамілаза. Унікальність препарату - у високій реакційної здатності впливу на частково розщеплений крохмаль. Незаперечно його перевага перед іншими препаратами на етапах дрожжегенераціі і бродінні. При мінімальному витраті ферменту відбувається глибоке доосахаріваніе сусла, що дуже важливо для розвитку та розмноження дріжджової клітини.

Глюкоза Н – це харчова глюкоамілаза, отримана шляхом глибинного культвірованія штаму-продуцента Aspergillus niger. Препарат містить комплекс амілолітичні ферментів, що каталізують розщеплення крохмалю і декстринів до глюкози: α-амілазу, глюкоамілазу і пуллуланазу.

Конверзім АМГ 300 – грибна глюкоамілаза. Маючи в своєму комплексі α-амілазу, препарат добре працює з зерновим суслом, що містить недостатньо прогідролізувати крохмаль.

Конверзім АМГ 300 N – препарат грибний термостабільної глюкоамілази, здатний осахарівать напівпродукти крохмалю при підвищеній температурі, володіє аналогічними властивостями по відношенню до крохмалю з препаратом Конверзім АМГ 300. Свою максимальну активність препарат виявляє при 70 º С.

Лікваміл 1200 – препарат сертифікований Міністерством Охорони здоров'я РФ. Лікваміл 1200 отримують шляхом глибинного культивування штаму бактерій Bacillus subtilis origin. Зовнішній вигляд - прозора рідина від бурштинового до світло-коричневого кольору. Ферментна активність (ГОСТ 20264.4-89) не менше 2500 од. АС/см3. Робочий діапазон рН 5.5 - 8.0. Робоча область температур 60 - 70 º С.

Область застосування: Лікваміл 1200 допущений до використання на території Російської Федерації, що підтверджується гігієнічним висновком, виданим Департаментом Державного санітарно-епідеміологічного нагляду. На кожну партію надається лист безпеки з вказівками щодо використання даного продукту.

Термін зберігання: при зберіганні в сухому прохолодному місці (температура нижче 25 оС), у добре закритому контейнері втрата активності за 12 місяців гарантовано не перевищить 10% [17].

ТОВ Науково-виробнича фірма «Дослідницький центр»:

Фірма створена 6-го вересня 1993 року. Основна сфера діяльності фірми - наукові дослідження в різних галузях знань і виробництво продукції на основі власних патентів на винаходи. Фірма пропонує продукцію, виготовлену на основі пробіотичних мікроорганізмів:

- Біологічно активні речовини для людини (Ветом 1.1, Ветом 2, Ветом 3, Ветом 4, косметичний гель Біосептін);

- Ветеринарні препарати для тварин (Ветом 1.1, Ветом 2, Ветом 3, Ветом 4, гінекологічні свічки Ветомгін, порошок Комарова, мазь Біосептін та ін);

- Добрива для рослин (порошок Фітоп-Флора-С).

Основні виробничі та лабораторні площі розташовані в наукогради Кольцово, Новосибірської області на території Державного наукового центру вірусології та біотехнології «Вектор» - одного з найбільших у світі науково-виробничих комплексів, основними напрямками діяльності якого є проведення фундаментальних і прикладних досліджень в галузі медицини, ветеринарії та сільського господарства. Фірма скористалася природним для природи шляхом підтримки здоров'я макроорганізму, а саме - з природного середовища виділили бактерії - сапрофіти, що мають властивість пригнічувати ріст і розвиток патогенної, умовно-патогенної і гнильної мікрофлори, в тому числі і в шлунково-кишковому тракті теплокровних. Деякі з використовуваних нами штамів бактерій модифіковані таким чином, щоб серед продуктів їх життєдіяльності містилися речовини стимулюють належним чином імунітет теплокровного. Мільйони років еволюції живого на планеті створили такі чудові і досконалі механізми придушення патогенної мікрофлори непатогенних, що сумніватися в успіху такого підходу не доводиться. Непатогенних мікрофлора в конкурентній боротьбі перемагає у безспірному більшості випадків і, якщо б це було не так - нас з вами не було б сьогодні на нашій планеті. У зв'язку з вищесказаним результати праці, представлені у вигляді препаратів пробіотиків, виконані в різних препаративних формах (порошки, капсули, рідини, гелі і т.д.), призначені для придушення росту і розвитку патогенної і умовно - патогенної мікрофлори в місцях її проживання (шлунково -кишковий тракт теплокровних, шкіра, статеві органи, грунт і т.д.).

Адреса: Росія, 630559, Новосибірська область, Новосибірський район, р.п. Кольцово, промзона, корпус 200, Телефон / факс: (383) 325-30-76, 336-52-65, 336-71-32, 306-14-47, 336-52-66, 306-15-61, 306-15-46, E-mail: tdkol@yandex.ru

Біологічно активна речовина Ветом 1.1: застосовується як додаткове джерело пробіотичних мікроорганізмів. Оздоровчий ефект забезпечується властивостями бактерій Bacillus subtilis, які, розмножуючись переважно в товстому відділі кишечнику, виділяють: протеолітичні, амілолітичні, целлюлозолітіческіе ферменти; інтерферон а-2 лейкоцитарний людський; бацитрацин, що пригнічують ріст і розвиток патогенної та умовно патогенної мікрофлори; інші біологічно активні речовини. Внаслідок цього процесу мікробний склад кишечника трансформується до відповідного еволюційно склалася нормі, очищаються його стінки від нетравне залишків їжі, що сприяє активному виводити токсини з організму, безперешкодної доставки біологічно активних і поживних речовин. Під впливом Ветом 1.1 нормалізуються: травлення, всмоктування і метаболізм заліза, кальцію, жирів, білків, вуглеводів, тригліцеридів, амінокислот, дипептид, cахаров, солей жовчних кислот, кислотність середовища в шлунково-кишковому тракті. Ветом 1.1 стимулює напрацювання організмом ендогенних інтерферонів, що забезпечує оптимальне функціонування імунної системи.

Склад: Цукроза, екстракт кукурудзяний, крохмаль картопляний, і висушена біомаса бактерії Bacillus subtilis (рекомбінантного штаму МКПМ 7092, яка продукує інтерферон альфа-2-лейкоцитарний людський).

Властивості:

• Має високу антагоністичною активністю до широкого спектру патогенних і умовно-патогенних грибків і бактерій, противірусної активністю, а також протеолітичної, амілолітичні, целлюлозолітіческой активністю

• стимулює клітинні і гуморальні фактори імунітету

• підвищує неспецифічну резистентність організму

• стабілізує алергічну резистентність

• нормалізує обмін речовин

• стимулює регенераційні процеси

Форма випуску:

1. Порошок, розфасований по 5 г, 50 г, 500 г.

2. Капсули - 50 шт по 33 мг.

Препарат являє собою дрібний кристалічний продукт, який містить мікробну масу живих клітин спорових форм бактерій Bacillus Subtilis. Препарат має солодкий смак і легко розчиняється у воді.

Механізм дії: При прийомі препарату Ветом-1.1 бактерії Bacillus subtilis, заселяють шлунково-кишковий тракт, розмножуються в ньому протягом двох-п'яти діб і потім повністю виводяться з організму в основному нирками шляхом клубочкової фільтрації. У процесі життєдіяльності ці бактерії виділяють Літичні ферменти, здатні знищувати патогенну мікрофлору, елементи пухлинних новоутворень та інші дефективних клітини. Препарат починає діяти через 15-20 хвилин після прийому. Ферменти, що виробляються бактеріями, сприяють більш активному перетравлення рослинної й тваринної їжі, забезпечуючи більш якісне харчування організму в період застосування препарату. Ці ж ферменти сприяють відновленню функцій стінок шлунково-кишкового тракту, що дозволяє біологічно активних і поживних речовин безперешкодно потрапляти в кров, а також посилюють еллімінацію і детотоксикацію ксенобіотиків різного походження (токсинів патоненних мікроорганізмів, пестицидів, продуктів життєдіяльності клітин організму та ін.) У хворих із злоякісними пухлинами препарат застосовується як загальнозміцнюючого і детоксикуючі кошти та кошти, відновлюючого протипухлинну резистентність організму.

Спосіб застосування та дозування: кратність прийому Ветом 1.1 знаходиться в прямій залежності від стану організму людини. Порошок застосовувати протягом 10 днів з розрахунку 1 чайній ложці або 1 капсула від 3 до 10 разів на день залежно від захворювання.

Побічна дія: при прийомі препарату можливе виникнення больових відчуттів в уражених частинах організму. При деяких типах дисбактеріозів на першому етапі спостерігається сильний пронос або рясне газовиділення. Після прийому препарату істотно знижується ступінь і швидкість алкогольного сп'яніння при вживанні спиртних напоїв. Концентрація спирту етилового в повітрі, що видихається орієнтовно в 200 разів знижується щодо аналогічних показників у людини яка не брала Ветом.

Протипоказання: препарат не рекомендується застосовувати при цукровому діабеті. Протипоказанням служить тільки індивідуальна непереносимість діючого початку. Вона може бути виражена у вигляді алергії па сінну паличку. Цей вид захворювання зустрічається вкрай рідко і може бути виражений у вигляді висипки на тілі. У цьому випадку застосування препаратів необхідно припинити. Висипання пройде через кілька днів. Термін придатності 2 роки від дати виготовлення [16].


4. ГАЛУЗІ ВИКОРИСТАННЯ АМІЛОЛІТИЧНИХ ФЕРМЕНТНИХ ПРЕПАРАТІВ

Ня сьогоднішній день амілолітичні ферментні препарати мають широкий спектр застосування в різних галузях промисловості. Великий відсоток застосування ферментів припадає на харчову промисловість, наприклад на виробництво спирту як каталізатора процесу розрідження і оцукрювання сировини. Також ферменти застосовуються в технічний цілях, хімічної промисловості, фармацевтичних цілях, а також у якості діагностичних препаратів. [5].

4.1 Хлібопекарська і крохмалепаточна промисловість

Дія всіх ферментних препаратів тим помітніше, чим довший процес дозрівання тіста. У зв'язку з чим необхідно встановлювати кількість ферментного препарату в залежності від способу виготовлення тіста і тривалості бродіння напівфабрикатів[5].

Так, ферментні препарати, що містять мальтогенну β-амілазу, призначені для подовження терміну зберігання свіжості хліба за рахунок істотного зниження швидкості рекристалізації амілопектинової фракції крохмалю. При температурі клейстерізаціі крохмалю цей фермент розщеплює амілози і амілопектин з освітою в основному олігосахаридів, які сповільнюють процеси черствіння хліба. Внесення цього препарату в тісто робить позитивний вплив на обсяг хліба, суттєво покращує структурно-механічні властивості м'якушки, збільшує термін зберігання свіжості готових виробів до 5-7 діб.