Смекни!
smekni.com

Класичний масаж як метод фізичної реабілітації (стр. 6 из 6)

Спираючись на дані результатів дослідження можна сказати, що масаж впливає на стан дихальної системи, головним чином за рахунок підвищення локальної вентиляції легень, на ЧДД немає впливу, а проби Штанге та Генче зазнали мінімальних змін.

Цей висновок на основі розрахунків математично – статистичним методом по Ст’юденту, підтверджує теоретичне припущення про підвищення рівня показників стану дихальної системи.


Висновки

В курсовій роботі були розглянуті основні поняття та методики класичного масажу, дана їх характеристика. Виміряні та порівняні показники стану дихальної системи – локальна вентиляція легень, ЧДД, проби Штанге та Генче – контрольної та експериментальної груп хворих на Хронічний бронхіт

При цьому використані два методи дослідження теоретичний та метод математичної статистики по Стюденту, аналіз показників проводили двічі: на початку та у кінці експерименту.

Таким чином проведені дослідження дають підставу стверджувати, що стан дихальної системи достовірно покращився у кінці експерименту, за рахунок показників локальної вентиляції. Однак, що стосується показників ЧДД, проб Штанге та Генче – гипотеза та результат дослідження не співпадають.

Гипотеза частково доказана та підтверджена.

Отже, додаткові сеансу масажу під час реабілітації хворих експериментальної групи, позитивно впливає на стан дихальної системи.


Список використаної літератури

1. Попов С. Н. Фізична реабілітація. - Ростов на Дону.: Фенікс, 2008

2. Дубровський В.И. Спортивна Медицина - Москва - Владос, 2005

3. Епіфанов В.А. Лікувальна фізкультура і Спортивна медицина - Москва - Медицина, 1999

4. Матеріал Інтернет сайта - http// www. Mymassage.ru

5. Дубровський В.И. Лікувальний масаж - Москва - Владос, 2005

6. Томашевський М.І. Наскрізна програма та методичні рекомендації для виконання навчальної науково-дослідної роботи студентами з першого по п'ятий курсів - Горлівка 2007

7. Велика енциклопедія масажу. - М.: ТОВ "Видавництво Астрель": ТОВ "Видавництво АСТ", 2002р.

8. Л.А.Кунічев. Лікувальний масаж. Практичне керівництво. - К.: Вища школа. Головне изд-во, 1993 р.

9. А.Ф.Вербов. Основи лікувального масажу. М.: "Медицина", 1996р.

10. У.К.Кордес, П.Уибе, Б.Цайбиг. Масаж. - М.: "Медицина", 1993р.