Смекни!
smekni.com

Звітність бюджетних установ (стр. 6 из 9)

У рядку 180 "з них за рахунок централізованого постачання" наводиться сума необоротних активів, отриманих безоплатно за рахунок централізованого постачання.

У рядку 190 "за рахунок індексації" наводиться сума коштів, відображена в бухгалтерському обліку бюджетної установи в результаті проведення щорічної індексації необоротних активів.

У рядку 200 "за рахунок інших надходжень" наводиться сума коштів збільшення необоротних активів, яка відображена в бухгалтерському обліку бюджетної установи за рахунок інших надходжень (наприклад, у результаті проведення переоцінки необоротних активів, якщо вона проводилася протягом звітного року, виявлення надлишку необоротних активів під час проведення інвентаризації).

У рядку 210 "Вибуло — разом" наводиться сума коштів необоротних активів, які були списані з бухгалтерського обліку бюджетною установою протягом звітного року.

У рядку 220 "списано недостач за рахунок установи" наводиться сума коштів необоротних активів, які списані з бухгалтерського обліку як недостача за рахунок установи [15].

У рядку 230 "списано недостач за рахунок винних осіб" наводиться сума коштів необоротних активів, що були списані з бухгалтерського обліку як недостача за рахунок винних осіб [15].

У рядку 240 "від безоплатних передач" наводиться сума коштів необоротних активів, які передані безоплатно установі вищого рівня або підвідомчим установам.

У рядку 250 "з них за рахунок централізованого постачання" наводиться сума коштів необоротних активів, які передані без- оплатно за рахунок централізованого постачання.

У рядку 260 "від ветхості, зносу" наводиться сума коштів необоротних активів, які списані з бухгалтерського обліку від ветхості, зносу.

У рядку 270 "від реалізації зайвого і непотрібного майна" наводиться сума коштів необоротних активів, списаних з бухгалтерського обліку у зв’язку з реалізацією зайвого і непотрібного майна.

Форма № 6 "Звіт про рух матеріалів і продуктів харчування" відображає рух протягом року матеріалів і продуктів харчування та їх залишки на початок і кінець року.

Заповнення окремих граф звіту форми № 6 здійснюється за таким порядком.

У рядку 010 "Матеріали для навчальних, наукових та інших цілей" наводиться сума коштів матеріалів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 231 "Матеріали для навчальних, наукових та інших цілей".

Рядки 020, 030, 040 заповнюються науково-дослідними установами, які з рядка 010 виокремлюють суму коштів матеріалів, а саме: "у тому числі дорогоцінні метали, скло, реактиви".

У рядку 050 "Продукти харчування" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 232 "Продукти харчування".

У рядку 060 "Медикаменти і перев’язувальні засоби" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 233 "Медикаменти і перев’язувальні засоби".

У рядку 070 "Господарські матеріали і канцелярське приладдя" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 234 "Господарські матеріали і канцелярське приладдя".

У рядку 080 "з них будівельні матеріали для поточного і капітального ремонту" з усієї суми коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 234 "Господарські матеріали і канцелярське приладдя" виділяються будівельні матеріали для поточного і капітального ремонту.

У рядку 090 "Паливо, горючі і мастильні матеріали" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 235 "Паливо, горючі і мастильні матеріали" [15].

У рядку 100 "Тара" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковується за субрахунком 236 "Тара" [15].

У рядку 110 "Матеріали в дорозі" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 237 "Матеріали в дорозі".

У рядку 120 "Запасні частини до машин і обладнання" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 238 "Запасні частини до машин і обладнання".

У рядку 130 "Інші матеріали" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 239 "Інші матеріали".

У рядку 140 "Разом матеріалів і продуктів харчування" проставляється сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються на субрахунках 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239.

У рядку 150 "Надійшло — разом" наводиться сума коштів матеріалів, які надійшли до бюджетної установи протягом звітного року.

У рядку 160 "від безоплатних надходжень" з усієї суми коштів, які надійшли до бюджетної установи протягом звітного року, наводиться сума коштів матеріалів, одержаних безоплатно.

У рядку 161 "від установи вищого рівня або підвідомчих установ" з усієї суми коштів матеріалів, одержаних безоплатно, наводиться сума коштів матеріалів, одержаних безоплатно від установи вищого рівня або підвідомчих установ.

У рядку 162 "інші" з усієї суми коштів матеріалів, одержаних безоплатно, наводиться сума коштів матеріалів одержаних без- оплатно від інших надходжень.

У рядку 170 "за рахунок централізованого постачання" наводиться сума коштів матеріалів, одержаних безоплатно за рахунок централізованого постачання протягом звітного року.

У рядку 180 "від проведених переоцінок" з усієї суми коштів, які надійшли до бюджетної установи протягом звітного року, наводиться сума коштів, одержаних від проведених переоцінок.

У рядку 190 "Вибуло — разом" наводиться сума коштів, списаних з бухгалтерського обліку бюджетною установою протягом звітного року матеріалів.

У рядку 200 "у тому числі передано безоплатно" наводиться вартість переданих безоплатно матеріалів установі вищого рівня або підвідомчим установам.

У рядку 210 "з них за рахунок централізованого постачання" із суми коштів переданих безоплатно матеріалів наводиться вартість переданих безоплатно матеріалів за рахунок централізованого постачання.

У рядку 220 "списано від псування і стихійного лиха" наводиться вартість списаних з бухгалтерського обліку матеріалів через псування і стихійне лихо [15].

У рядку 230 "списано недостач і крадіжок: за рахунок установи" наводиться вартість списаних з бухгалтерського обліку матеріалів як недостача за рахунок установи [15].

У рядку 240 "списано недостач і крадіжок: за рахунок винних осіб" наводиться вартість списаних з бухгалтерського обліку матеріалів як недостача за рахунок винних осіб.

Форма № 7 д "Звіт про заборгованість бюджетних установ" складається установами, що отримують кошти з державного та/або місцевих бюджетів на підставі даних бухгалтерського обліку про фактичну дебіторську та кредиторську заборгованість, яка виникла в установі при виконанні кошторису за звітний та минулі роки і яка на кінець звітного року залишилась на обліку або була списана. Звіт складається в розрізі кодів економічної та програмної класифікації видатків і містить інформацію про заборгованість бюджетних установ як за видатками, так і за нарахованими доходами.

Звіти форми № 7 д складаються окремо за коштами, отриманими із загального та спеціального фондів кошторису.

Зведені звіти складаються за всіма кодами програмної класифікації видатків державного бюджету та за всіма кодами тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів за загальним і спеціальним фондами бюджетів.

Заповнення окремих граф звітів форми № 7 д здійснюється за таким порядком.

У рядку 010 "Доходи" відображається загальна сума дебіторської та загальна сума кредиторської заборгованості на звітну дату, що виникла при наданні послуг. Наприклад:

¨ дебіторська заборгованість — нарахований і неотриманий дохід за надані послуги;

¨ кредиторська заборгованість — надходження оплати за надану послугу в більшій сумі, ніж була нарахована.

Заборгованість за доходами відображається у звітності загальною сумою і не поділяється за кодами економічної класифікації видатків.

Рядок 010 заповнюється лише у звітах за спеціальним фондом (за коштами, отриманими як плата за послуги, які надаються бюджетними установами відповідно до чинного законодавства України).

У рядку 020 "Видатки — всього на утримання установи" відображається сума узагальненої заборгованості установи за звітний рік, що виникла при виконанні видаткової частини кошторису та/або плану використання бюджетних коштів.

Рядки з 030 "Поточні видатки" до 590 "Нерозподілені видатки" включно розшифровують рядок 020 і відображають заборгованість за видатками в розрізі кодів економічної класифікації видатків.

Рядок 600 "Разом" складається із суми рядків 010 "Доходи" та 020 "Видатки — всього на утримання установи" [15].

У графі 4 "Дебіторська заборгованість — на початок року" наводиться сума дебіторської заборгованості установи, що відповідає даним бухгалтерського обліку та даним форм № 1 "Баланс" і № 7 д "Звіт про заборгованість бюджетних установ" [15].

У графі 5 "Дебіторська заборгованість — на звітну дату" відображається сума дебіторської заборгованості установи, що виникла при виконанні кошторису за звітний та минулі роки і перебуває на бухгалтерському обліку за станом на дату складання звіту.

У графі 6 "Дебіторська заборгованість — списана" наводиться сума дебіторської заборгованості, яка мала прострочений строк позовної давності і була списана протягом звітного року за порядком, визначеним наказом Головного управління Державного казначейства України "Про затвердження Інструкції з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів, розрахунків та інших статей балансу" від 30.10.98 № 90, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16.11.98 за № 728/3168.