Смекни!
smekni.com

Зовнішньоекономічні операції. Спільні підприємства. Зарубіжні інвестиції та організація митної справи (стр. 3 из 3)

Період перебування товарів та інших предметів під митним контролем. Товари та інші предмети, що переміщуються через митний кордон України, перебувають підмитним контролем:

1) під час ввезення на митну територію України з метою вільного використання – з моменту ввезення і до пропуску через митний кордон України;

2) під час вивезення за межі території України з метою вільного використання – з моменту ввезення товарів та інших предметів у зону митного контролю і подання необхідних для митного контролю документів на такі товари й інші предмети і до вивезення їх за межі митної території України;

3) під час тимчасового ввезення на митну територію України – з моменту ввезення і до вивезення за межі митної території України;

4) під час тимчасового вивезення за межі митної території України – з моменту пред'явлення митниці товарів та інших предметів і необхідних для митного контролю документів на такі товари та інші предмети і до пропуску через митний кордон України під час зворотного ввезення;

5) під час транзиту через територію України – з моменту ввезення до України і до вивезення з України.

Документи необхідні для митного контролю. Підприємства, що переміщують через митний кордон України товари та інші предмети, а також громадяни, які перетинають митний кордон України, зобов'язані в належних випадках подати митниці необхідні для митного контролю документи.

Перелік та порядок подачі таких документів визначається Державним митним комітетом України відповідно до законодавства України про митну справу та інших актів законодавства України.

Процедура декларування. Процедура декларування, включаючи його форми та перелік даних, які належить оголосити у заяві, визначається Кабінетом Міністрів України.

Декларування транспортних засобів, товарів та інших предметів, а також міжнародних, іноземних організацій та представництв здійснюється безпосередньо власником або на підставі договору іншими підприємствами, допущеними митницею до декларування. Предмети, що переміщуються через митний кордон України громадянами, декларуються цими громадянами.

Мета пропуску через митний кордон України товарів та інших предметів. Товари та інші предмети пропускаються через митний кордон України з метою:

1) вільного використання на митній території України або за її межами;

2) тимчасового ввезення на митну територію України чи тимчасового вивезення за межі цієї території;

3) транзиту через територію України.

Товари та інші предмети пропускаються після завершення митного оформлення в тому обсязі, який відповідає меті їхнього переміщення через митний кордон України.

Обкладення митом товарів та інших предметів. Обкладення митом товарів та інших предметів, що переміщуються через митний кордон України, здійснюєтьсявідповідно до Закону України «Про Єдиний митний тариф».