Смекни!
smekni.com

Торговельно-промислова палата. Зовнішньоекономічна політика України (стр. 3 из 3)

Вживання необхідних заходів на дискримінаційні і/або недружні дії інших держав, митних союзів або економічних угруповань припиняється у випадку припинення відповідними державами, митними союзами, економічними угрупованнями таких дій у відношенні України, підписання відповідного угоди і/або відшкодування збитку.

Акти Міністерства економіки України про врегулювання суперечки і застосуванні відповідних мір на дискримінаційні і/або недружні дії інших держав, митних союзів або економічних угруповань є обов'язковими для виконання органами виконавчої влади в Україні, суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності й іноземних суб'єктів господарської діяльності.

Рішення про застосування відповідних мір, зазначених у дійсній статті, може бути оскаржене в судовому порядку протягом місяця з дати введення таких мір у порядку, установленому законами України.

Під несумлінною конкуренцією при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності мається на увазі: здійснення демпінгового імпорту, до якого застосовуються антидемпінгові міри; здійснення субсидованого імпорту, до якого застосовуються компенсаційні міри; здійснення інших дій, що законами України визнаються несумлінною конкуренцією.

Під зростаючим імпортом розуміється здійснення імпорту в обсягах і/або при умовах, що завдають значної шкоди чи створюють погрозу нанесення значного збитку українським виробникам відповідних товарів.

За результатами антидемпінгового, антисубсидійного чи спеціального розслідування відповідно до законів України приймається рішення про застосування антидемпінгових, компенсаційних чи спеціальних мір, що може бути оскаржене в судовому порядку протягом місяця з дати введення відповідних мір у порядку, установленому законами України.

Застосування режимів вільної торгівлі, преференцій, спеціальних пільгових режимів (прикордонної (прибережної) торгівлі, спеціальних (вільних) економічних зон і іншими, передбаченими законами України), а також податкових, митних і інших пільг, що діють при імпорті в Україну товарів, до яких застосовуються антидемпінгові, компенсаційні чи спеціальні заходи, припиняється на термін до закінчення застосування зазначених заходів.


Література

1. Закон України „Про зовнішньоекономічну діяльність” від 16.04.2008№959-ХІІ зі змінами та доповненнями.

2. Закон України „Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті” від 23.09.1994 №185/94-ВР зі змінами та доповненнями

3. Гребельник О.П. Основи зовнішньоекономічної діяльності: Підручник. – К.: Центр навчальної літератури. – 2008. – 384 с.

4. Козик В.В., Панкова Л.А., Карп'як Я.С., Григор’єв О.Ю., Босак А.О. Зовнішньоекономічні операції та контракти: Навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 608 с.

5. Коломацька С.П. Зовнішньоекономічна діяльність в Україні: правове регулювання та гарантії здійснення: Навчальний посібник. – К.: ВД «Професіонал», 2007. – 288 с.