Смекни!
smekni.com

Туристичні вузи Європи (стр. 2 из 3)

На базі школи може функціонувати і невелике туристичне бюро. Іншими словами, навчання проходить в умовах, максимально наближених до реальних.

Перша школа гостинності відкрилася в Швейцарії, і ця країна так і залишилася лідером по підготовці кадрів для індустрії туризму. За нею слідують Іспанія, Ірландія, США, Великобританія, Австралія.

Як правило, всі школи готельного менеджменту і туризму пропонують програми бакалавріату, післядипломну освіту і різноманітні короткострокові програми, що закінчуються отриманням сертифікату або диплома. Оскільки школи і інститути активно взаємодіють між собою, для випускників довгострокових програм передбачена можливість завершити навчання в одному з вузів Швейцарії, Великобританії, США або інших країн і отримати відповідний диплом.

В учбову програму включена обов'язкова, частіше всього оплачуване стажування. Це і відмінна можливість розібратися, що за робота чекає після отримання диплома, і перевірити свої знання, і зав'язати знайомства. Хто знає, можливо, саме перше стажування стане місцем вашої постійної роботи. А крім того, зароблені гроші можуть покрити частину витрат на навчання.

Школи готельного і туристичного бізнесу є практично скрізь. Але кращі розташовані там, де ця індустрія добре розвинута і продовжує розвиватися. В багатьох країнах школи сталі з'являтися у відповідь на попит, що виріс, на фахівців сфери гостинності.

Як тільки в Ірландії почався економічний підйом і меж країни сталі перетинати десятки тисяч людей, в ірландських учбових закладах відкрилися програми по туризму. Наприклад, Американський коледж в Дубліні (American College Dublin) спільно з американським Ліннським університетом (Educational Institute Lynn University) пропонує2-річну підготовку майбутніх менеджерів індустрії гостинності. Програма включає модуль - туристичний і готельний менеджмент. По закінченні студенти одержують диплом, затверджений Американською асоціацією готелів і мотелів, а це означає, що його володарям буде радий всюди.

В Європейській школі економіки (European School Economics) в програму включені такі модулі, як політика і планування туризму, принципи і практика роботи туроператора, вивчення подорожей і туризму, маркетинг і менеджмент туризму. Крім того, тут також пропонується програма МВА - "Менеджмент туризму і готелів".

Згідно статистиці, Іспанія - друга по відвідуваній туристами країна миру. Провівши там три роки в барселонській школі EUHT StPOL (Escuela Universitaria de Hosteleria у Turismo), розташованій в готелі Sant Pol de Mar, ви зможете отримати диплом в області туризму (Diploma in Tourism) або диплом із спеціалізацією "Готельний менеджмент". Випускникам відкрита дорога до Америки - в Cornell University in Ithaca (New York). Хоча більшість вважає за краще відразу почати роботу. Благо, що EUHT - найстаріша школа в цій сфері в Іспанії, і роботу своїм випускникам забезпечує.

3. Найбільші Вузи Європи (у сфері туризму)

3.1 IHTTI

На сьогоднішній день один з найпрестижніших інститутів в Швейцарії по готельному менеджменту це IHTTI School Hotel Management.

В IHTTI (розташованому в університетському місті Невшатель) по справжньому доброзичлива і інтернаціональна атмосфера: тут вчаться студенти з 50 країн світу. Навчання ведеться на англійській мові, в другій половині кожного учбового року IHTTI організовує для своїх студентів піврічну оплачувану практику в найпрестижніших швейцарських або зарубіжних готелях, ресторанах або турагенствах. В Швейцарії практика студентів оплачується вище всього: в середньому вони одержують від $2000 в місяць Випускники IHTTI School Hotel Management, у тому числі росіяни, трудяться в самих відомих готелях миру - Hilton, Hyatt, Marriott, Sheraton, Inter Continental, Raffles, Ritz. Багато хто з них добився вершини кар'єрного зростання - сталі управляючими готелями. Багато студентів школи IHTTI закінчують школу з подвійною кваліфікацією: Swiss Higher Diploma in Hotel Management (Швейцарський вищий диплом по готельному менеджменту) і британський диплом по міжнародному готельному або туристичному менеджменту BA Degree in International Hospitality and or Tourism Management.

Необхідні документи:

Аплікаційна форма;

Результати тесту IELTS, TOEFL або IHTTI

Підтвердження попередньої освіти з офіційним перекладом на англійську мову;

3 фотографії як на паспорт

Рекомендації з місця роботи, якщо є

HTMi.

Hotel and Tourism Management Institute Switzerland Швейцарський інститут готельного і туристичного менеджменту HTMi пропонує освіту у сфері гостинності і туризму по класичній швейцарській системі як для випускників шкіл, так і для фахівців з вищою освітою і досвідом роботи. Задача інституту - дати кожному студенту максимум можливостей для прогресу в навчанні і успіху в майбутній кар'єрі. Студенти одержують сучасні теоретичні знання і практичні навики, необхідні для роботи в міжнародному готельному і туристичному бізнесі.

Програма навчання в Швейцарії складається з учбового семестру тривалість 20 тижнів. Крім учбового семестру студентам пропонується написати дисертацію, дистанційно в Швейцарії або Росії або в Queen Margaret University College у Великобританії. Студентам пропонується пройти оплачуване стажування в готелях Швейцарії протягом 5-7 місяців. Для студентів, що не мають досвіду роботи у сфері гостинності, стажування обов'язкове.

Акредитація і міжнародне визнання HTMi акредитована Gemeinde Fluehli кантону Люцерни, це єдиний швейцарський інститут готельного і туристичного менеджменту, що має акредитацію BAC - Британської Ради з акредитації, CHRIE - Ради з готельної і ресторанної освіти, HCIMA - Міжнародної Асоціації обслуговування і управління готелями, IATA, SCR, AH&MA, ASTA, CHE і багатьох інших.

Працевлаштування.

У інституту давні контакти з відомими міжнародними готельними корпораціями, тому багато її випускників починають кар'єру в таких компаніях, як Шератон, Шангріла і Аккор. В інституті є свій клуб випускників, який допомагає студентам, як в трудовлаштуванні, так і у встановленні ділових зв'язків на всіх етапах своєї кар'єри. Студенти HTMi працевлаштуються в провідні готелі і туристичні компанії по всьому світу.

Вступні вимоги:

Знання англійської мови на рівні TOEFL 450/IELTS 5.0

Знання англійської мови на програми Postgraduate - TOEFL 500/IELTS 5.5

Атестат про середню освіту

Диплом про вищу освіту або досвід роботи в туризмі або готельному господарстві від 5 років

Навчання проводиться на англійській мові.

UAB BARCELONA

Заснований в: 1968 р.

Місто: Барселона

Місцеположення: основні кампуси UAB знаходяться в Беллатерре, всього в 20 кілометрах на північний захід від Барселони - столиці Каталонії - одного з найкрасивіших і цікавих міст не тільки Іспанії, але і всієї Європи.

Пропоновані курси: майстерні програми: менеджмент у сфері готельного бізнесу, маркетинг і рекламна діяльність в туризмі, менеджмент у сфері туризму

Короткий опис: початок навчання - середина вересня. Тривалість навчання - 2 академічні роки. Основні вимоги до абітурієнтів: диплом про закінчену вищу освіту; визнання вищої освіти Міністерством освіти Іспанії; знання іспанської мови, підтверджене сертифікатом DELE. Автономний Університет Барселони так само проводить підготовку висококваліфікованих фахівців за програмами послевузовского освіти в таких областях як: природні науки, економіка і право, мистецтво, суспільні науки, медицина, психологія і освіта, спорт, інженерна справа, управління і бізнес. Перед початком навчання іноземним студентам рекомендується пройти курс іспанської мови для академічної мети, пропонований в мовній школі UAB Barcelona при Автономному Університеті Барселони.

Унікальність: Автономний університет Барселони славиться високими академічними стандартами і якістю освіти.

3.2 Griffith College (Дублін)

Цей приватний коледж відомий в першу чергу своїми випускниками в області комп'ютерних технологій і програмного забезпечення і, не дивлячись на свою відносну молодість (він відкрився в 1974 році), серйозно конкурує в цій області з держуніверситетами. Сьогодні тут вчиться 8 тисяч студентів з 56 країн світу. Студенти можуть вчитися на факультетах бізнесу, інформаційних технологій, журналістики, має рацію, готельної справи, дизайну інтер'єру. Griffith College Dublin пропонує також сертифікатні і дипломні програми з оплачуваним стажуванням.

Для надходження на бакалаврські програми потрібно вільно володіти англійським (іспити TOEFL або IELTS) і мати добрі оцінки в атестаті. Велика увага коледж уділяє удосконаленню матеріальної бази навчання. Студенти, які осягають науки в GCD, можуть проживати в ірландських сім'ях; в коледжі є свій спортивний центр, кафе.

3.3 American College Dublin

Це молодий вуз, створений в 1993 році і приклад об'єднання американської і ірландської систем освіти, що є. Він пропонує високий рівень викладання в поєднанні з прогресивними, у тому числі інтерактивними, способами навчання. Учбові програми розроблені спільно з американським університетом Lynn University (Флоріда), одним з найбільших в США. В результаті цього партнерства студенти American College мають нагоду протягом семестру навчатися у Флориді.