Смекни!
smekni.com

Облік створення підприємства (стр. 9 из 18)

Державний реєстратор Михайлічук А.Д. Михайлічук

(підпис)

М. П.

Документи відповідно до опису отримав:

Ткаченко Л.С.16 червня 2006 рокуТкаченко_

(прізвище, ініціали заявника) (дата) (підпис)

Відмова у реєстрації

Державний реєстратор, у випадку відсутності підстав для залишання поданих на реєстрацію документів без розгляду, повинен перевірити ці документи на відсутність підстав для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи. Згідно з ч.11 ст.58 ГК України й ч.2 ст.89 ЦК України порушення встановленого законом порядку створення суб’єкту господарювання або недостовірність чи невідповідність вимогам законодавства документів, які були подані для його реєстрації, є підставою для відмови у державній реєстрації юридичної особи. Відмова в реєстрації суб’єкту господарювання за іншими мотивами не допускається.

Ці положення також дублюються ст.27 Закону про держреєстрацію, згідно з якою підставами для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи є:

1) невідповідність відомостей, вказаних в реєстраційній картці на проведення державної реєстрації, відомостям, вказаних в документах, наданих для проведення державної реєстрації юридичної особи;

2) невідповідність установчих документів (установчого договору (акту), статуту, положення) вимогам ч.3 ст.8 Закону про держреєстрацію, а саме відсутність в установчих документах відомостей, передбачених законом.;

3) порушення порядку створення юридичної особи, встановленого законом.

Відмова в проведенні державної реєстрації юридичної особи за іншими підставами не допускається. Перевірка відомостей здійснюється з використанням відомостей з Єдиного державного реєстру. За наявністю підстав для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи державний реєстратор повинен не пізніше трьох робітничих днів з дати надходження документів видати чи надіслати рекомендованим листом з описом засновникові або уповноваженій їм особі повідомлення про відмову у проведенні державної реєстрації з вказівкою підстав для такої відмови. Документи, які подавалися для проведення державної реєстрації юридичної особи, повертаються відповідно опису, а реєстраційний збір не повертається.

Після усування причин, які були підставою для відмови в проведенні державної реєстрації юридичної особи, можна повторно подати документи на проведення державної реєстрації юридичної особи, заплативши повторно реєстраційний збір

Від 16.06.2006 р. № 119/09 830525, Донецька обл.,

М. ДОНЕЦЬК,

ВУЛ. ЧЕЛЮСКІНЦЕВ, 186А ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ

Туристичне агентство «Мрія»

Про відмову у проведенні

державної реєстрації

ПОВІДОМЛЕННЯ

Повідомляю Вас про відмову в проведенні реєстраційних дій щодо проведення державної реєстрації новоутвореної юридичної особи на підставі:

Невідповідність відомостей, вказаних в реєстраційній картці на проведення державної реєстрації, відомостям, вказаних в документах, наданих для проведення державної реєстрації юридичної особи

Відповідно до частини 3 статті 27 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.05.2003р. № 755-ІУ відмова у проведенні державної реєстрації не перешкоджає Вам повторно подати документи до державного реєстратора в загальному порядку після усунення причин, що були підставою для відмови.

Державний реєстратор ___Михайлічук А.Д. Михайлічук

(підпис)

М.П.

Документи відповідно до опису отримав:

______Ткаченко Л.С._____ «16»червня2006р. __Ткаченко____ (прізвище, ініціали заявника) (дата) (підпис)

9. Постановка підприємства на облік до органів Державної податкової служби, Пенсійного фонду України; фондів соціального страхування

Постановка на облік в усіх «облікових» органах, у тому числі і в податкових, здійснюється за місцезнаходженням юридичної особи – платника податків. Процедура реєстрації підприємства у податковому органі проходить безконтактно, а у якості посередника між підприємством і податковою службою виступає державний реєстратор. Тому після державної реєстрації підприємства державний реєстратор направляє до податкового органу повідомлення про проведення реєстрації юридичної особи й відповідні відомості з реєстраційної картки. Це повідомлення буде слугувати підставою для початку процедури реєстрації юридичної особи у якості платника податків.

Процедура постановки на облік у податкових органах не потребує безпосередньої участі платника податків. Від дня надходження відомостей від державного реєстратора (при безконтактній реєстрації) або зави від платника податків (при самостійному проходженні реєстрації) протягом двох робітничих днів органом державної податкової служби здійснюється постановка на облік платника податків.

На другий робітничий день після постановки на облік орган державної податкової служби передає відповідному державному реєстратору данні про дату постановки на облік платника податків – юридичної особи для внесення цих відомостей до Єдиного державного реєстру.

Після постановки платника податків на облік орган державної податкової служби формує довідку про взяття на облік платника податків за формою № 4-ОПП (додаток 4 до Інструкції про порядок обліку платників податків) (Додаток 12). Дана довідка є єдиним документом, який підтверджує взяття платника податків на облік до органу державної податкової служби.

Далі у залежності від способу взаємодії органу державної податкової служби та державного реєстратора така довідка:

а) видається платнику податків робітником органу державної податкової служби у «єдиного реєстраційному офісі» одночасно із отриманням таким платником свідоцтва про державну реєстрацію;

б) не пізніше наступного робітничого дня після постановки на облік передається органом державної податкової служби державному реєстратору для видання її суб’єкту господарчої діяльності одночасно із виданням свідоцтва про державну реєстрацію. Даний спосіб застосовується лише при неможливості застосування способу за пунктом «а».

У випадку якщо платник податків встав на облік шляхом самостійного надання документів довідка про постановку на облік не пізніше наступного робітничого дня після постановки на облік направляється органом державної податкової служби платнику податків поштою з повідомленням про вручення. При цьому важливо не пропустити дане поштове відправлення. Оскільки у разі повернення до органу податкової служби такого рекомендованого листа з відміткою «адресат не знайдений», відповідні матеріали будуть передані підрозділу податкової міліції для встановлення місцезнаходження платника податків як особи, яка відхиляється від сплати податків.


до Інструкції про порядок обліку платників податків

Форма №4-ООП

від «16» червня 2006р. № 21

ДОВІДКА

про взяття на облік платника податків

Повідомляємо, що

1 2 4 5 6 6 7 8

платник податків

код за ЄДРПОУ/ реєстраційний (обліковий) номер платника податків із ТРДПАУ/ номер ДРФО (потрібне підкреслити)

Товариство з обмженою відповідальністю «Мрія»

(повна назва або прізвище, ім'я, по батькові для фізичної особи)

_______________________________________________________________

(місцезнаходження (місце проживання))

Керівник Лєщинський Станіслав Денисович1234555689

(прізвище, ім’я, по батькові та ідентифікаційний номер)

узятий на облік від « 16 » червня 2006р. № _21_

Державна Податкова інспекція Ворошилівського району, міста Донецька

(назва ДПІ)

Начальник відділу (підрозділу)

обліку платників податків органу

державної податкової служби Тимошенко

Тимошенко В.В. (підпис)

(П.І.Б.)

М.П.


До положення про реєстрацію

платників податку

на додану вартість

Форма № 2-ПДВ

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

СВІДОЦТВО № _21_ НБ № _21

про реєстрацію платника податку на додану вартість

Індивідуальний податковий номер 1112223333

Найменування (для платника, відповідального за утримання та внесення ПДВ до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, доповнюється його кодом ЄДРПОУ га словами «відповідальний за утримання та внесення ПДВ до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність») або прізвище, ім'я та по батькові платника

ТОВ «Мрія» (туристичне агентство), 12456678________________________

Місцезнаходження (.місце проживання,) платника

М. Донецьк, вулиця Челюскінцев 186 а), Ворошилівський район__________

Найменування податкового органу, що видав свідоцтво

Державна Податкова інспекція Ворошилівського району, міста Донецька__

Дата реєстрації платником податку на додану вартість «17» червня 2006року

Дата видачі свідоцтва «17» червня 2006 року

Тимошенко В.В. Тимошенко

(керівник податкового органу) (підпис)


Реєстрація до пенсійного фонду здійснюється наступним чином:

Постановка на облік здійснюється органами Пенсійного фонду за місцезнаходженням суб’єкта господарювання на підставі повідомлення про проведення державної реєстрації й відомостей з реєстраційної картки, отриманих від державного реєстратора. Передати дану інформацію державний реєстратор повинен не пізніше наступного робітничого дня з дати державної реєстрації суб’єкта господарювання. Днем реєстрації у Пенсійному фонді є дата отримання від державного реєстратора відповідних документів. Свідоцтвом того, що суб’єкт господарювання взятий до обліку, є Повідомлення про постановку на облік платника страхових внесків. Дане Повідомлення має бути відправлено платнику поштою (разом із повідомленням про вручення) протягом трьох робітничих днів після отримання від державного реєстратора необхідних документів.