Смекни!
smekni.com

Автоматизація управління трудовими ресурсами на рівні підприємства (стр. 3 из 3)

· ведення архіву довідкових відомостей по звільнених співробітниках (дані, аналогічні кадровим карткам);

· оформлення наказів і записок про прийом на роботу, трудових договорів по перекладу, поєднанню, відрядженню, заміщенню посади, зміні оплати;

· аналіз виконання посадових інструкцій;

· розподіл функцій по посадах;

· зберігання і оновлення посадових інструкцій і кваліфікаційних вимог;

· аналіз відповідності кваліфікаційних посадових вимог і кваліфікацій співробітників;

· формування планів підвищення кваліфікації співробітників і кар'єрного зростання;

· ведення журналів: прийнятих на роботу, звільнених, претендентів на вакансії, вакансій, посадових інструкцій, посад, посадових кваліфікаційних вимог, плану перепідготовки кадрів;

· підготовка аналітичних записок про відповідність кваліфікації співробітників посадам;

· ведення списків співробітників для призначення на комісію по переатестації;

· підготовка звітів по перевищенню штатної чисельності;

· підготовка звітів із причин звільнень;

· формування відомостей про вакантні місця і ін.

Формуються такі документи, як планові табелі роботи співробітників по замовленнях, проектах, виробах, операціям з урахуванням затвердженого графіка роботи, плани чергових відпусток, відряджень і іншої планової відсутності, плани вироблення на одного співробітника.

В підсистемі можуть формуватися документи:

·розподіл робочого часу по видах;

·планове вироблення по окремих співробітниках і ін.

Можливий аналіз використаного робочого часу по вибраному табельному листу. При необхідності виконується розрахунок середньої чисельності співробітників підприємства.


Висновок

Останнє десятиріччя характеризується не тільки радикальною зміною соціально-економічного середовища, в якій функціонують українські підприємства і організації всіх форм власності, але і стійкою тенденцією розвитку інформатизації процесів управління.

Необхідність діяти в умовах ринкової економіки, та конкуренції товаровиробників, що загострюється, ставить підвищені вимоги до професійних якостей фахівців, відповідальності керівників за результати і наслідки рішення. Надзвичайно актуальним стає облік тимчасового чинника і організація управління персоналом.

Інформаційні технології, використання комп’ютерної техніки з необхідним програмним забезпеченням підвищує ефективність управління персоналом і всього підприємства в цілому.

Упровадження в управлінську діяльність автоматизації базується на застосуванні сучасних досягнень в області інформаційних технологій, що забезпечують повноту, своєчасність інформаційного відображення керованих процесів, можливість їх моделювання, аналізу, прогнозування.


Список літератури

1) Береза А. М. "Інформаційні системи і технології в економіці." // Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення // 2002 рік, 278с..

2) Вовчак І. С. "Інформаційні системи і технології в менеджменті." Навчальний посібник // 2001 рік // 256с

3) Вдовенко Л.А. Автоматизированные системы управления производством / Под ред. Г.А. Титаренко. - М.: Экономическое образование. 1992. – 412с.

4) Карминский А.М., Нестеров П.В. Информатизация бизнеса. - М.: Финансы и статистика, 1997. Клепцов М.Я. Информационные системы органов государственного управления. - М.: РАГС, 1996. – 284с.

5) Макаренко М.В., Махалина О.Н. Производственный менеджмент: Учебное пособие. - М.: Приор, 1998. – 328с.

6) Мишинин А.И. Теория экономических информационных систем. – М.: Финансы и статистика, 1999. – 256с.

7) Пономаренко В. С. "Інформаційні системи і технології в економіці." – Навчальний посібник / 2002 рік – 356с.

8) Романов А.Н., Одинцов Б.Е. Советующие информационные системы в экономике. - М.: ЮНИТИ, 2000. – 198 с.

9) Семенов М.И. и др. Автоматизированные информационные технологии в экономике: Учебник для вузов / Под ред. И.Т. Трубилина. - М.: Финансы и статистика, 1999. –334с.

10) Ситник В. Ф. Основи інформаційних систем. / Навчальний посібник Київ КНЕУ 2001. – 216с.

11) Титаренко Г.А. Информационные технологии управления: Учебное пособие для вузов – 2-е изд., доп. - М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2003. - 439 с.