Смекни!
smekni.com

Планування чисельності працюючих і фонду оплати праці (стр. 5 из 10)

Сімейна абетка

Програма, створена з любов’ю до української сучасної родини. Висвітлює тему сім’ї та дитячого навчання, виховання, лікування, дозвілля у столиці. Журналістське дослідження з інтерв’ю та коментарями фахівців, батьків та дітей. В ефірі по вівторках о 15:10 та по неділях 10:35.

Гурман

Кулінарні хитрощі та цікаві історії пов’язані з тією чи іншою стравою. В ефірі щодня о 12:45 та 15:45.

Антресолі

Цінні поради та господарчі секрети з ведення домашнього господарства, ремонту, дачних робіт, тощо. Антресолі - поличка корисних порад.В ефірі щодня о 14:25

Ранок великого міста

„Ранок великого міста” – ранкова інформаційна програма. Програма покликана забезпечувати киян корисною інформацією, що допоможе спланувати будні та вихідні, прокинутись в хорошому настрої, а головне отримати максимум інформації для нового вдалого дня. З іншого боку творці програми намагались не вантажити потенційного слухача зливою фактів, аналітики та інтерпретацій; у програмі, що триває з 7.00 до 11.00 знайдеться місце і для музики і для передач з розважальною складовою. Програма створювалась на основі соціальних досліджень, метою яких було максимально врахувати інформаційні потреби киян. В рамках програми є авторські проекти ведучих, прямоефірні рубрики, де слухачам повідомляється найоперативніша інформація, також випуски новин тричі на годину. В структурі програми передбачені зарубіжні економічні та міжнародні новини від однієї з найбільших радіомереж світу „Німецька хвиля”. Завдяки нашій службі слухачі мають змогу довідатись про проблемні ділянки доріг столиці: „пробки”, тягнучки, затори, ремонтні роботи на автошляхах. „Ранок великого міста” передбачає рубрики та програми, де розповідається про новинки українського книгодрукування, огляд преси, огляд провідних інтернет-видань України, порівняльний аналіз цін, театральну та культурну афіші, програму про новинки столичних кінотеатрів, опитування киян з приводу актуальних проблем міста та зустрічі в прямому ефірі. Форма програми – це спроба поєднати найкращі досягнення розважальних станцій та інформаційних. Музика у програмі складається з найкращих світових хітів формату Gold та вітчизняних шлягерів.В ефірі з понеділка по п'ятницю з 7:00 до 11:00

5 хвилин права

Юридичний лікнеп. В ефірі з понеділка по п'ятницю о 8:55 та 14:45

240 Хвилин

Ранкова інформаційна програма про столицю для її мешканців. Обговорення актуальної теми із залученням пересічних киян, експертів та гостей студії – фахівців з даної проблеми. Всебічне інформування киян щодо даної теми. В рамках програми існують такі рубрики: сьогодні в столиці, коментар експерта, думка киян, слухайте далі, pro memoria, курси валют, актуальний репортаж, ситуація на дорогах міста, вікторина „1 з 4”.В ефірі щобудня з 7:00 до 11:00.

Відкритий простір

Інформаційне політичне ток-шоу за участю депутатів різних фракцій Київради та можливістю інтерактивного спілкування зі слухачами в прямому ефірі. Під час програми з’ясовуються погляди депутатського корпусу на конкретні питання життя столиці.В ефірі щосереди та щоп’ятниці з 17:10 до 17:45.

Газетні вершки. Україна

Огляд столичних газет та українських видань. Дайджест, вибірка найцікавішої та найактуальнішої інформації, короткий зміст головних, актуальних та найцікавіших статей преси.В ефірі у будні 8:45, 9:45.

Газетні вершки. Київ

Огляд столичної преси. В ефірі у будні о 7:45.

Pro memoria

Про те, що сталось у цей день багато років тому. В ефірі щобудня о 8:10

Актуальний репортаж

Репортажі журналістів на актуальну тему дня ранкової програми з залученням пересічних киян, чиновників, експертів тощо.В ефірі щодня у будні о 8:40, 20:40.

Територія Спорту

Щотижнева розгорнута підсумкова програма про спортивне життя в Україні та Києві. Розмова з гостем студії на актуальну спортивну тему. Спорт завжди був однією з найцікавіших сфер людської життєдіяльності. Але короткі випуски новин не завжди в змозі надати повну інформацію про спортивні події, висвітлити позицію спортивних функціонерів. Детально про найважливіші моменти спортивного життя – у програмі „Територія спорту”.В ефірі по понеділках з 17:10 до 17:45

Цікавий Київ

Чи достеменно ми знаємо своє місто? Програма „Цікавий Київ” наочно доводить, що ні. Цікаві подробиці, статистичні дані, значеннєві дрібниці - для розуміння свого міста та любові до нього.Програма про цікаві та маловідомі факти сучасного Києва.В ефірі щодня о 13:10 та 17:10.

3. Зміна музичного формату Радіо Київ

Основні чинники, що визначають оновлений музичний формат радіостанції:

- музичні уподобання потенційної аудиторії Радіо Київ (за результатами соціологічного дослідження, ці радіослухачі надають перевагу музиці, що була популярною за радянських часів - як вітчизняній, так і зарубіжній (64% цільової аудиторії), українським народним пісням (54%) та класичній музиці ( 29%.);

- позиціонування Радіо Київ як інформаційного мовника (ключова складова ефіру – новини та тематичні програми, музика виконує функцію фону, її завдання – не дратувати слухачів Радіо Київ, що можуть мати „протилежні” музичні смаки; з цією метою основну частку музичного наповнення ефіру складають композиції у форматі Gold - загальновідомі хіти усіх часів та народів, які легко впізнаються і визнаються більшістю слухачів; специфічна музик: класика, українська народна, сучасна українська, українське ретро – розміщується у спеціальних програмах, орієнтованих на окремого слухача.

- завдання максимального збереження існуючої аудиторії Радіо Київ, звиклої до нинішнього музичного формату радіостанції (важливою рисою якого, за даними соцдослідження, є домінування української музики);

- позиціонування Радіо Київ як суспільного мовника, що покладає певні суспільно-важливі функції й на музичну складову ефіру (наприклад, просвітницька функція стосовно музики, наявність в ефірі „непопулярної”, „некомерційної” музики, яку не можна почути в ефірі інших радіостанцій – класична музика, українська народна музика, джаз, молоді українські виконавці, українське ретро, музика з радянських кінофільмів).

Загальні зміни музичного наповнення ефіру

1. Збільшення в ефірі композицій для страших людей у форматі Gold. Переважна більшість творів, що лунатимуть в ефірі вкладатимуться в часовий діапазон 60-их початку 90-их років, що відповідає музичним уподобанням цільової аудиторії (радіослухачі віком від 40 років і старші).

2. Прибрати з ефіру ультрасучасні композиції, які можуть відлякати, або дратувати слухачів старшого віку (тут мається на увазі рокові та альтернативні композиції, агресивний реп, нав‘язливе айренбі, і таке інше), проте залишити нейтральні за звучанням та широковідомі сучасні композиції. Такий підхід дозволить РК максимально зберегти існуючу слухацьку аудиторію і не дратувати потенційну аудиторію старшого віку.

Структура музичної складової ефіру

1. Переважно наповнення ефіру складатимуть пісні 60-их- 80-их років ХХ ст у стилістиці рок-н-рол, ритм-н-блюз, джаз, соул, балади, поп музика. Також звучатимуть композиції більш пізнього часу (кінець 80-их - середина, кінець-90 рр.), в основному це найпопулярніші хіти та шлягери.

2.Музичний ефір радіостанції поділятиметься на чотири умовні блоки, виділення мотивується природними темпоритмами людини та зберігає сучасну стуктуру музичних блоків ФМ-радіостанцій:

· „ранок” (06.00 -11.00) - складатиметься зі швидких та динамічних за темпоритмом композицій у стилях: рок-н-рол (Бітлз, Елвіс Преслі, Кріс Рі), поп (М. Джексон, Джо Кокер, Стінг, Мадонна тощо), софт рок (Род Стюарт, Б. Адамс).

· „день” – (11.00 – 19.00) – темпоритм музичного ефіру знижується, звучать більш спокійні та розмірені композиції у стилях: ритм-н-блюз (Рей Чарльз), мелодійний поп (Сімплі Ред, Роббі Уільямс, Дж. Майкл) та ін.,

· „вечір” – (19.00 – 22.00) - переважають композиції в стилі соул (М. Кері, С. Діон, Міссі Еліот, Еріка Баду), джаз (Л. Армстронг, Е. Фіджеральд тощо ), мелодійний поп (Л. Коен, Е. Рамазотті, Шер ), блюз (Е. Клептон)

· „ніч”- 22.00 – 06.00) - спокійна, врівноважена музика, що сприятиме відпочинку: популярні версії блюзу, поп-джазу, поп-року у виконанні вітчизняних та іноземних артистів.

Місія суспільного мовника виражатиметься в ефірі у рамках спеціальних рубрик.

На 20-тій хвилині кожної години в ефір виходитимуть твори українського ретро (Зінаїда Пашківська, ансамбль „Смерічка”, „Кобза”, тріо Мареничі і та ін.), класичної музики, українські народні пісні у виконанні професійних хорів та ансамблів а також аматорських колективів, саундтреки до популярних кінофільмів. Рубрики чергуватимуться між собою. Спеціально до кожної рубрики буде створено ефірний одяг та начитано дикторську підводку.

Структура музичної ефірної години.

1) українські композиції(50%), в тому числі:

· 30 % композиції в стилі поп (Гайтана, Марія Бурмака, Віктор Павлік, Таїсія Повалій та ін.);

· 15 % композиції в стилі фолк поп (наприклад: Мандри, Зелене, Росава), або ліричні композиції та балади, в залежності від часу доби (наприклад Пономарьов, Ані Лорак та ін.);

· 10 % композиції в стилі рок (наприклад ВВ, Океан Ельзи, Друга Ріка та ін.);

· 5% - українське ретро та українські народні пісні в рамках спеціальних рубрик

2) іноземна музика (50%), в тому числі:

· 30% композиції в стилі поп, або, залежно від часу доби, ритм-н-блюз, мелодійний поп, соул (Стінг, Елтон Джон, Бітлз, Рей Чарльз, тощо);

· 15% композиції в стилі софт рок, баллади, блюз, джаз (Ерік Клептон, Вітні Хьюстон, Селін Діон, тощо);