Смекни!
smekni.com

Формування організаційної культури (стр. 4 из 4)

З останнім часом спостерігалося зниження темпів виробництва, але збільшився фонд заробітної плати, чисельність працівників стала менша, але якісний.

Структура відпустки тепла в м. Харкові складає 50 %, доля ТЕЦ-5 -- 30 %; доля ТЕЦ-3 – 20 %. Є загроза витіснення крупнішими підприємствами, якщо не правильно не сформувати організаційну культуру.

Менеджмент і культура організації взаємозв'язані і взаємообумовлені. При цьому управління не лише відповідає культурі організації, сильно залежить від неї, але і робить вплив на формування і адаптацію культури до нової стратегії. Постійно підпадаючи під вплив з боку зовнішнього середовища пристосовуючись до змін, сучасна організація повинна мати здатність формувати і нагромаджувати потенціал, який може забезпечити не лише своєчасну і адекватну реакцію на дії зовнішнього середовища, але і дасть можливість активно змінювати навколишню дійсність, ефективно управляти функціонуванням і розвитком багаточисельних елементів і підсистем організації. Цей "життєвий" потенціал діяльності організації забезпечує організаційна культура: те, заради чого люди стали членами організації; то, як будуються стосунки між ними, які принципи і методи виконання робіт використовуються в діяльності організації. Це обумовлю не лише відмінність між організаціями, але і визначає успіх її функціонування і виживання в конкурентній боротьбі.

Тому підприємство для успішного функціонування повинне удосконалювати свою організаційну культуру.


Список джерел інформації 1. Рольф Рюттінгер “Культура підприємництва”. - М-код.“Эком”. 2001 2. Пітер Е. Ленд “Менеджмент - мистецтво управління” М. ІНФРА. 2003 3. “Менеджмент організації” під ред. Румянцевой З.П. М. ІНФРА, 2005 4. Меськон. Альберт. Хедоурі “Основи менеджменту” М. “Справа” 2004 5. Шекшня С.В. “Управління персоналом в сучасній організації”Смирнов М.М. “Основи теорії організації” М. 2005 6. Б.Ф. Усманов “Стиль управління: методологічні і соціологічні аспекти” М.20067. Роджерс Ф.Дж. ІБМ “Погляд зсередини: Людина - фірма - маркетинг” М., 20068. .Коно Т. “Стратегія і структура японських підприємств” М. 2007.9. Документація ЗАО ТЕЦ-3.