Смекни!
smekni.com

Організація роботи на ринку (стр. 3 из 5)

Одне торговельне місце на прилавках рівняється одному погонному метру, при продажу продукції (товарів) із транспортного засобу, причепа, візка, у тому числі ручний, у контейнерах, стаціонарних приміщеннях, кіосках, наметах - двом повному або неповному квадратному метрам займаної площі.

Спеціалізовані зони, ряди прилавків і площадки обладнаються наочними позначеннями про їхнє призначення. Всі торговельні місця позначаються номерами.

На торговельному місці продавця (юридичної особи) установлюється табличка із вказівкою назви, місцезнаходження й номери телефону суб'єкта підприємницької діяльності, що організували торгівлю, прізвище, ім'я та по батькові продавця, також розміщається копія ліцензії у випадку здійснення господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

На торговельному місці продавця (фізичної особи – суб'єкта підприємницької діяльності) установлюється табличка із вказівкою його прізвища, ім'я та по батькові; номера свідчення про державну реєстрацію як суб'єкт підприємницької діяльності; назви органа, що здійснює реєстрацію; прізвища, ім'я, по батькові його продавця. А також розміщається копія патенту по фіксованому розмірі податку або копія свідчення про сплату єдиного податку й копія ліцензії у випадку здійснення господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

У випадку заняття торговельного місця на умовах оренди на робочому місці продавця повинна бути копія ув'язненого з адміністрацією ринку угоди про оренду, а на умовах суборенди – копія такої угоди із суб'єктом підприємницької діяльності (орендодавцем).

За право заняття торговельного місця на ринку стягується ринковий збір у порядку, певному законодавством.

За окрему плату продавцям можуть надаватися наступні послуги: бронювання торговельних місць, прокат торговельного інвентарю, устаткування, засобів вимірювальної техніки, санітарного одягу, зберігання особистих речей і продукції в камерах схову, на складах і в холодильниках, зважування на товарних вагах, разрубка м'яса (рубщиками м'яса ринку), зміст торговельного місця в належному стані, інформаційні оголошення рекламного й довідкового характеру, забезпечення місцями в готелях і на автостоянках при наявності їх на ринку, консультації фахівців, вантажно-розвантажувальні роботи й транспортні послуги, прийом для подальшого продажу сільгосппродуктів і інших товарів у бюро торговельних послуг.

Тарифи на послуги ринку та інші види робіт, пов'язані із забезпеченням діяльності ринкового господарства, установлюються адміністрацією ринку.

Продавці (суб'єкти підприємницької діяльності) можуть мати свій санітарний або інший одяг, торговельний інвентар, засоби вимірювальної техніки, які повинні бути в справному стані, мати перевірочне клеймо територіального органа Держстандарту України й проходити періодичну перевірку у встановленому порядку.

Продавці на ринках зобов'язані сплачувати ринковий збір до початку торгівлі. Стягнення ринкового збору, плати за зміст торговельного місця в належному стані й інші послуги ринку здійснюють касири й контролери ринку із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, у т.ч. переносних, відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування й послуг» з видачею касових чеків.

Ринковий збір і інші платежі стягуються після проведення ветеринарно-санітарної експертизи продукції тваринного й рослинного походження до початку торгівлі.

Торгівля без документів, що підтверджують сплату ринкового збору, послуги за зміст торговельного місця в належному стані й інших послугах ринку, забороняється. Відповідальність за сплату ринкового збору несуть продавці на ринку й адміністрація ринку відповідно до діючого законодавства.

Торговельні місця надаються при обов'язковому пред'явленні продавцем:

- документа про державну реєстрацію підприємницької діяльності;

- ідентифікаційного коду платника податків, виданого Державною податковою інспекцією;

- зареєстрованої у встановленому порядку контрольно-касової книги (електронного контрольно-касового апарата);

- документа, що підтверджує особистість продавця (паспорт або інший документ).

Обличчя, що здійснюють продаж непродовольчих товарів, раніше придбаних для особистого користування (або колишніх у вживанні), звільняються від пред'явлення перерахованих вище документів, крім підтверджувальну особистість продавця.

При реалізації товарів споживчого попиту промислового виробництва продавець повинен мати:

- накладними й іншими, передбаченими нормативними актами документи, у тому числі додатка до них;

- документи, що підтверджують якість і безпеку товарів, у тому числі сертифікат відповідності з реквізитами гігієнічного сертифіката;

- інформацію про товари.

Особи, що реалізують непродовольчі товари промислового виробництва, раніше придбані для особистого користування, звільняються від надання перерахованих вище документів.

Продавці, що реалізують сільськогосподарську продукцію, вирощену на присадибних земельних ділянках, повинні мати:

- документ про володіння або користування земельною ділянкою;

- довідку про дослідження сільськогосподарської продукції в лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ринку.

Пенсіонери й інваліди, що здійснюють реалізацію зеленої продукції, овочів, ягід, фруктів, вирощених на присадибні (дачних) ділянках, як документ, що підтверджує безпеку продукції, повинні мати довідку про лабораторне дослідження продукції на залишкову кількість нітратів, паразитарну чистоту, на радіаційну безпеку.

Підприємці, що здійснюють торговельну діяльність на ринку зобов'язані протягом усього періоду роботи мати паспорта (або їхні документи, що заміняють) і медичні книжки встановленого зразка.


8. Контроль за роботою ринку.

Установлюються відповідними законодавчими актами, регламентом ринку й обмовляються договором оренди торговельного місця.

Визначені Законом України «Про захист прав споживачів» і іншими нормативно-правовими актами України.

Контроль за дотриманням на ринку справжніх Правил, вимог і норм, що регламентують торговельну діяльність здійснюється посадовими особами виконавчого комітету міської ради в межах своєї компетенції.

Працівники контролюючих органів проводять перевірки при пред'явленні посвідчення.

За згодою контролюючих органів проведення перевірок роботи суб'єктів підприємницької діяльності, що здійснюють свою діяльність на території ринку, відбувається в присутності представників адміністрації ринку.

Ринок повинен мати зареєстрований санітарний Журнал і Журнал реєстрації перевірок установленого зразка.


9. Відповідальність адміністрації й продавців на ринках.

Особи, винні в порушенні даних Правил, несуть відповідальність відповідно до законодавства.

Ведення господарської діяльності без державної реєстрації або заняття господарською діяльністю без ліцензії, якщо її одержання передбачене законом – спричиняє накладення штрафу від трьох до восьми не оподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, або без такої.

Адміністрація ринку відповідає за результати перевірок на ринку й на торговельних місцях (об'єктах), за неприйняття діючих заходів щодо усунення виявлених порушень.

Адміністрація ринку відповідає за допущення продавцями порушення даних Правил і інших нормативних документів у межах повноважень, наданих їй щодо контролю за їхнім дотриманням.

Продавці повинні дотримуватися вимог чинного законодавства в сфері продажу товарів, на які уведена державна регуляція цін, і відповідають за їхнє порушення.


10. Особливості торгівлі продовольчими товарами.

Висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку (експертний висновок, етикетка) щодо якості й безпеки продукції у ветеринарному відношенні, наявність документів про сплату ринкового збору й наданих послуг є підставою для занимания продавцем місця на ринку по профілі торгівлі.

На ринках дозволяється продавати харчові продукти, не заборонені для реалізації.

Такі харчові продукти можна продавати тільки при наступних умовах:

- готові м'ясні вироби й м'ясні напівфабрикати, молоко й молочні продукти, консерви, курячі яйця й інші промислового виробництва – наявності документів, що підтверджують їхня якість і безпека (копії сертифіката відповідності або свідчення про визнання, якщо продукція підлягає обов'язковій сертифікації, і копії документа виробника, що підтверджує належну якість, а також відповідних ветеринарних документів);

- м'ясо, отримане від вибою худоби у власних або фермерських господарствах – при наявності ветеринарної довідки про предзабойом, клінічний стан тварин або ветеринарного свідчення (довідки), виданих місцевою установою державної ветеринарної медицини, і висновку державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку;

- молоко й молочну продукцію, отриману від власних або фермерських господарств - наявності довідки про клінічний огляд тварини й епизоотичнім стані місцевості, виданої установою державної ветеринарної медицини по місцю вироблення продукції, особистої медичної книжки продавця, виданої у встановленому порядку, і при наявності висновку державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку;

- курячі яйця, отримані від власних або фермерських господарств – наявності свідчення або довідки про клінічний огляд птаха й епизоотичнім стані місцевості, виданої місцевою установою державної ветеринарної медицини, і при наявності висновку державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку;