Смекни!
smekni.com

Інноваційні процеси на підприємстві (стр. 14 из 14)

b- ставка податкуПДВ, b =0,20.

Розмір ПДВ, що підлягає сплаті, розраховується за формулою:

ПДВ=b×(Цв1в2), (7.8)

де:Цв2- вільна ціна проданого товару, грн.;

Цв1 - вільна ціна куплених матеріалів, грн.;

b - ставка ПДВ, b =0,20.

або

ПДВ=g(Цр2р1) (7.9)

де: Цр2- ціна реалізації проданого товару, грн.;

Цр1- ціна купленихматеріалів, грн.;

g- зустрічна ставка ПДВ, g= 0,1667.

Розраховуємо за формулою (7.8):

ПДВа=0.2(200000-76000)=24800 грн.

ПДВб=0.2(230000-120000)=22000 грн.

ПДВв=0.2(50000-12000)=7600 грн.

Висновок: В даному розділі розраховані основні види податків,які повинен сплачувати суб’єкт бізнесу ¾ юридична особа. Основні види податків для підприємства - податок на прибуток, акцизний податок та податок на додану вартість. З наведеного вище видно, що один і той самий податок можна розрахувати декількома способами.

Висновок

В процесі виконання даної курсової роботи було розглянуто інноваійні процеси на підприємстві .Крім того, було розроблено установчі документи для створення суб’єкта підприємницької діяльності – юридичної особи, комерційну ідею , а також теоретично створене акціонерне товариство. Для акціонерного товариства було розраховано: прибуток, який може отримати акціонерне товариство від випуску та реалізації виробів; можлива величина чистого прибутку; ставку дивідендів, яка б гарантувала залучення грошових коштів населення та інвесторів в новостворюване акціонерне товариство; мінімальна величина статутного фонду акціонерного товариства.

Також був вибраний номінал акцій, які плануються до випуску в обіг, визначено кількість звичайних та привілейованих акцій, які потрібно запропонувати потенційним інвесторам для підписки і складено інформаційне повідомлення (емісійний проспект) про створення акціонерного товариства.

Розраховувалися основні види податків: податок на прибуток, акцизний податок та податок на додану вартість; а, крім того, вибране оптимальне місце розташування підприємства. Було визначено, що найкращим варіантом розміщення підприємства є такий, де, так званий, брутто-прибуток, який безпосередньо залежить від місця знаходження підприємства, є найбільшим.

Зрозуміло, що зроблені розрахунки є приблизними. Але на етапі початку підприємництва, коли є велика невизначеність як втрат, так і результатів, зроблених розрахунків в принципі достатньо для визначення потреби підприємця в коштах, необхідних для започаткування власної справи.

Література

1. Покропивний С.Ф. «Економіка підприємства» Київ, 2001 р.

2. Карлін М.І. «Правові основи підприємництва» Київ. 2000 р.

3. Бойчик І.М. Економіка підприємства / Навч. посіб. – Київ. 2002 р. – 480с.

4. Козловський В.О. Основи підприємництва / Практикум. Навчальний посібник. Видання 3 – є, доповнене. – Вінниця: ВДТУ, 2002. – 158с