Смекни!
smekni.com

Управління страховою діяльністю (стр. 5 из 6)

Особливості застосування методів управління страховою діяльністю НАСК "Оранта"

Види методів управління Приклади використання методів управління у НАСК "Оранта" Процес формування методів у НАСК "Оранта"
Економічні
Економічні плани Сформований фінансовими службами підприємства бюджет організації, який визначає джерела формування та напрямки використання фінансових ресурсів Формуються у результаті реалізації конкретної функції менеджменту "Управління виробничо-господарською діяльністю", а саме, на етапі планування.
Матеріальні стимули Розміри заробітної плати, надання премій, надбавок, доплат, компенсаційних виплат. Стимулює працівників якісно виконувати свої функціональні обов'язки, виявляти ініціативу тощо. Формуються у результаті реалізації конкретної функції менеджменту "Управління виробничо-господарською діяльністтю, а саме, на етапі мотивування.
Технологічні методи
Технологічні документи Зміст інструкцій щодо щоденного огляду офісного обладнання та систем охорони перед початком робочого дня передбачає здійснення певного переліку процедур визначення технічного стану офісної техніки Формуються у результаті реалізації конкретної функції менеджменту "Управління технічною підготовкою підприємства", а саме, на етапі планування.
Конструкторські документи Ремонтники при здійсненні ремонтних робіт використовують конструкторські схеми офісної техніки. Формуються у результаті реалізації конкретної функції менеджменту "Управління технічною підготовкою підприємства", а саме, на етапі планування.
Соціально-психологічні
Соціальні плани Сформований план покращання умов праці основних робітників фірми передбачає установлення системи кондиціонування, пилозбору та захисту від шуму і вібрацій. Формуються у результаті реалізації конкретної функції менеджменту "Управління виробничо-господарською діяльністю", а саме, на етапі планування.
Моральні стимули Винесення подяки та нагородження почесними грамотами працівників, які сумлінно та самовіддано працюють на підприємстві Формується у результаті реалізації конкретної функції менеджменту "Управління виробничо-господарською діяльністю", а саме, на етапі мотивування.
Методи формування колективів та соціально-психологічного клімату у колективі. Підбір працівників, які працюють з клієнтами відповідно до вимог законодавства (вік понад 21 рік, досвід робота понад 1 рік з висновком компетентної комісії щодо їх умінь, наявність офіційно дійсного посвідчення про професійну придатність) до 40 років. Формуються у результатіреалізації конкретної функції менеджменту "Управління виробничо-господарською діяльністю", а саме, на етапі організування.
Адміністративні
Організаційні методи Норми витрат канцелярських та інших матеріалів підприємства визначають обсяги формування запасів та їх розподілу. Формуються у результаті реалізації конкретної функції менеджменту "Управління виробничо-господарською діяльністю", а саме, на етапі планування.
Розпорядчі методи Наказ директора на створення та укомплектування кадрами маркетингового відділу. Формується у результаті реалізації конкретної функції менеджменту "Управління кадрами", а саме, на етапі організування.
Дисциплінарні методи Директор виніс догану відділу з продажу за невчасне повідомлення клієнтів щодо змін у графіку роботи. Формується у результаті реалізації конкретної функції менеджменту "Управління виробничо-господарською діяльністю", а саме, насталі організування.

8. Розробка механізму започаткування нових видів страхових послуг. Прийняття управлінських рішень

Рис.4. Механізм започаткування нового виду страхових послуг - страхування фінансових ризиків
1етап. ВИНЕКНЕННЯ СИТУАЦІЇ, ЯКА ВИМАГАЄ ПРИЙНЯТТЯ РІНЕШШЯ
1.1. Започаткування нового страхового продукту – страхування фінансових ризиків1.2. Призведе до збільшення кількості клієнтів, а отже, зростання прибутку.1.3. Інформація повинна бути своєчасною, об'єктивною, економічною, достовірною, повною.
2 етап. ЗБІР І ОБРОБЛЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ 2.1. Збором інформації займається спеціально створена група працівників, діяльністю якої керує заступник директора з розвитку.2.2. На основі сформованих на першому етапі вимог до інформації проводиться оцінювання зібраних даних, виявлено що отримання ліцензії на страхування фінансових ризиків позитивно вплине на діяльність ТзДВ «Auto-insuranse».2.3. Рішення повинне бути раціональним, ефективним, найбільш економічним, прийнятим протягом місяця, реальним щодо виконання.
3 етап. ВИЯВЛЕННЯ ТА ОЦІНЮВАННЯ АЛЬТЕРНАТИВ3.1. Отримання ліцензії на страхування фінансових ризиків 3.2. Оцінювання альтернатив: отримання ліцензії призведе до збільшення частки ринку.
4 етап. ПІДГОТОВКА ТА ОПТИМІЗАЦІЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ, ЯКЕ ПРИЙМАЄТЬСЯ4.1. Надсилання заявки та документів до Держфінпослуг.4.2. Спеціально створена група формалізує результати проведених досліджень.
5 етап. ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ5.1. Проект обговорюється генеральним директором, заступниками з розвитку та фінансів.5.2. Після обговорення усіх переваг і недоліків цього рішення генеральний директор схвалює проект з окремими змінами та доповненнями.5.3. Генеральний директор видає наказ про реалізацію проекту.
6 етап. РЕАЛІЗАЦІЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ ТА ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ6.1. Відділ маркетингових дослідженьта інноваційних розробок відсилає заявку та документи в Держфінпослуг.6.2. Заступникиз розвитку та фінансів звітують перед генеральним директором про апочаткування нового страхового продукту – страхування фінансових ризиків, вплив на фінансові результати діяльності.

Формування комунікації страхової компанії

Таблиця 10

Комунікації в НАСК "Оранта"

Етапи реалізації страхових послуг Приклади комунікацій під час реалізації страхової послуги Документи, що застосовуються на даному етапі реалізації страхової послуги
Аквізиція Шляхом реалізації рекламної кампанії НАСК "Оранта" інформує споживачів про нові види послуг, переваги підприємства, пропозиції, умови, тощо. Рекламна кампанія реалізується на засадах укладеного договору між НАСК "Оранта" та рекламною агенцією, затвердженого кошторису та графіку проведення рекламної кампанії.
Супровід договору страхування Відділ маркетингу повідомляє про несправність принтерів, та необхідність закупівлі нових. Оформляється у вигляді замовлення.
Страхове відшкодування Директор видав розпорядження заступнику з продажу ретельно ознайомитись із договором на надання нових банківських послуг. Заступник з продажу, виконуючи розпорядження директора, користується договором та допоміжними нормативно-правовими актами.

Одночасно вирішити питання поліпшення якості інформації, оперативності її обробки, підвищення якості обслуговування клієнтів і зменшення витрат на ведення справи неможливо без удосконалення інформаційних систем.

У зв’язку із тим, що у майбутньому НАСК "Оранта" передбачає надавати клієнтам нові види страхових послуг, для покращення інформаційного забезпечення страхування на НАСК "Оранта" необхідне удосконалення комплексної страхової системи, яка була б максимально наближена до "ідеальної моделі":

Система - як концентрований консалтинг в процесі всестороннього вдосконалення роботи компанії: удосконалення стандартів продуктів і страхових технологій на основі позитивного досвіду європейських страхових компаній; удосконалення і стандартизація нормативної бази компанії; упровадження технологій, що знижують операційні витрати і оптимізують роботу підрозділів компанії; упровадження нових стандартів якості сервісу для клієнта; підтримка системою опису бізнес-процесів компанії, використання цих описів в якості методичних і навчальних матеріалів; автоматизоване настроювання системи на основі опису процесів.