Смекни!
smekni.com

Управління страховою діяльністю (стр. 6 из 6)

Підтримка системою повного замкнутого "життєвого циклу" страхового продукту і договору страхування: створення нового продукту (умови, тарифи, форми, розрахунки); комерційна пропозиція, заява на страхування; висновок і реєстрація договору страхування; нарахування комісійної винагороди; перестрахування; внесення змін, переукладення договору; врегулювання збитків; інформаційна підтримка клієнтів і агентів; кореспонденція з клієнтами і агентами (пошта, e-mail, sms); розрахунок резервів, внутрішня і зовнішня звітність; сховище даних і актуарні розрахунки; детальний аналіз ефективності страхового продукту.

Повна незалежність системи від системної платформи (апаратне і системне програмне забезпечення) і побудова системи на відкритих стандартах - захист інвестицій компанії.

Система є гнучкою і повністю відкритою для спеціалістів компанії за рахунок того, що написана "сама в собі" - застава стабільності і незалежності компанії від виробника системи.

Система є повністю централізованою і за рахунок наявності технології "тонкого клієнта" дозволяє працювати з нею через будь-які канали зв'язку.

Система забезпечує захист інформації і інформаційну безпеку на найсучаснішому рівні.

На НАСК "Оранта"силами власних фахівців і за допомогою сторонніх підрядчиків, повинні бути повністю реалізовані наступні проекти:

Введення on-line системи продажу страхових продуктів IStudio. Вона дозволить упровадити єдині стандарти продуктів, андеррайтингу, тарифів, форм документів; автоматизувати процедуру узгодження нестандартних і понадлімітних договорів; істотно підвищити якість і цілісність інформації; забезпечити "прозорість" всіх операцій в компанії; забезпечити доступ до інструментів продажу з будь-якої точки України за наявності комп'ютера з веб-браузером і доступу до мережі Iнтернет.

Введення бек-офісної системи Insurance Company. Реалізує детальний облік і аналіз інформації щодо актуарних розрахунків, врегулювання збитків, розробки продуктів. Реалізоване повнофункціональне сховище даних, здатне задовольнити вимоги, пропоновані для звітності в страховій галузі. Система складається з 2 основних схем бази даних: схеми підготовки і схеми збереження. У схемі підготовки відбувається попередня обробка даних, які потім направляються в схему збереження, яка є основою сховища даних.

Введення централізованої системи електронного документообігу. Реалізує повнофункціональне сховище даних, здатне задовольнити вимоги, пропоновані для звітності в страховій галузі. Система складається з 2 основних схем бази даних: схеми підготовки і схеми збереження. У схемі підготовки відбувається попередня обробка даних, які потім направляються в схему збереження, яка є основою сховища даних.

Введення системи прискореного заповнення полісів в тур-компаніях, які продають страховий продукт по страхуванню туристів за кордоном. Дасть можливість швидкого обслуговування туристів за кордоном.

Введення системи Audatex в регіональних підрозділах. Дасть можливість швидкої оцінки збитків в автомобільному страхуванні.

Введення системи захисту Аcom. Забезпечить захистом всі інформаційні ресурси компанії.

Висновки

У курсовому проекті відповідно до поставленої мети розроблено систему управління НАСК "Оранта". Проект формувався у контексті процесу менеджменту, тобто спочатку на підприємстві розроблялась база для реалізації конкретних функцій менеджменту - загальні функції менеджменту: планування, організування, мотивування, контролювання та регулювання. У процесі планування ретельно проаналізовано середовище функціонування організації, що дало змогу зробити прогнози умов та результатів діяльності підприємства, сформовано стратегію діяльності, установлено цілі, у яких закладено напрямки раціоналізації, визначено основні планові показники, заходи та бюджетний механізм щодо їх досягнення. Характеристика процесів контролювання та регулювання на підприємстві відображена у контексті етапів виробничо-господарської діяльності відносно різних видів ресурсів. При цьому відображено процедури регулювання виявлених у процесі контролювання на підприємстві недоліків, проблем, відхилень.

У результаті реалізації функцій менеджменту на підприємстві розроблено дієві методи менеджменту (економічні, технологічні, соціально-психологічні та адміністративні), тобто способи впливу керуючої системи на керовану. Також відображено механізми трансформації методів менеджменту в управлінські рішення, охарактеризовано умови та фактори прийняття управлінських рішень. У проекті розроблено комунікаційну систему в організації, наведено приклади використання документації та графічних засобів при передачі

Список використаної літератури

1. Александрова М.М. Страхування: Навчально-методичний посібник. - К.: ЦУЛ, 2002. - 208 с.

2. Базилевич В.Д., Базилевич К.С. Страхування. - К.: Знання, 2002. - 216с.

3. Вовчак О.Д., Завійська О.І. Страхові послуги: Навчальний посібник - Львів: Видавництво "Компакт-ЛВ", 2005. - 656 с.

4. Говорушко Т.А. Страхові послуги. Навчальний посібник. - Київ: Центр навчальної літератури, 2005. - 400с.

5. Горбач Л.М. Страхова справа: Навч. посібник. - 2-ге вид., виправлене. - К.: Кондор, 2003. - 252 с.

6. Заруба О.Д. Страхова справа: Підручник. - К.: Товариство "Знання", КОО, 1998. - 321 с.

7. Кузьмін О. Є., Мельник О.Г. Основи менеджменту: Підручник. - К.: "Академ-видав", 2003. - 416 с.

8. Рогач І.Ф. Сендзюк М.А. Антонюк В.А. Інформаційні системи у фінансово-кредитних установах: Навч. посібник. - К.: КНЕУ, 1999 - 216 с.

9. Сердюченко Н.Б. Інформаційне забезпечення підприємств в умовах невизначеності. / Економіка та держава. 2007 - №1, С.46-47.

10. Страхування: Підручник / Керівник авт. колективу і наук. ред.С. С. Осадець. - Вид.2-ге, перероб. і доп. - К.: КНЕУ, 2002. - 599 с.

11. Петров Ю. Оптимизация деятельности страховой компании за счет внедрения информационных технологий. / Финансовые услуги. 2006 - №4, С.18-20.

12. Господарський кодекс України від 16.01.2003 № 436 - IV // Відомості Верховної Ради. - 2003. - N18, N19-20, N21-22. - С.144.

13. Закон України "Про страхування" від 07.03.1996 № 85/96 - ВР // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1996, N 18, ст.78.

14. Закон України „Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" № 1961-IV від 1 липня 2004 р.

15. http://www.tas-insurance.com.

16. http://www.pzu.ua

17. http://www.arkada-garant.com.ua