Смекни!
smekni.com

Становлення і розвиток вищої освіти на Україні (стр. 5 из 5)

Це перший і поки що єдиний в Україні недержавний міжнародний університет. Але головне – тут втілюється в життя нова модель вищої освіти, яка поєднує в собі переваги різних систем освіти, наприклад американської і європейської.

Що це означає?

По-перше, те, що студент має можливість самостійно планувати свою освіту: вільно обирати для вивчення значну частину навчальних дисциплін.

Студент вступає до університету, де «кордони» між факультетами досить умовні. Він може обрати для вивчення предмети практично з усіх трьох факультетів. А це дає йому змогу протягом 1–2 років навчання ще раз обдумати, а при необхідності – змінити не тільки спеціалізацію в межах даного факультету, а й сам факультет.

По-третє, крім основної спеціалізації, студент може за власним бажанням паралельно вивчати іншу дисципліну, тобто може «комбінувати» й реалізовувати свої інтереси в різних галузях.

Навчання в університеті має світський характер й вільне від втручання політичних партій, громадських та релігійних організацій.

Відродження Університету «Києво-Могилянська академія» сприймається в Україні і за її межами як символ відродження українського народу.

Але сьогодні ми звичайно найбільше мріємо про те, щоб наш університет, як і в часи найвищого розквіту академії, став справжнім навчальним, науковим і культурно-просвітницьким центром молодої держави, влився як рівний у європейську світову сім’ю університетів, щоб учитися в ньому було великою честю не тільки для українців, а й для молоді інших країн.

Використана література

1.Максимович М.А. Записки о первых временах Киево – Богоявленского братства. – Собр. соч. Т2 к… 1865.

2.Голубев С.Т. История Киевской духовной академии, вип 1.к., 1886;

3.Голубев Киэво-Могилянская академия при жызни своего фундатора Киевського Митрополита Петра Могили К. 1890

4.Вишневський Д. Киевская академия в первой половине XVIII ст.

5.Голубев С.Т. Киевский метрополит Петр Могила й ево сподвижники

6.З.П. Хижняк Киево-Могилянская академия

7.Марченко М. І. Історія української культури з найдавніших часів до середини XVII ст. К., 1961

8.Кошуба М.В. З історії боротьби проти унії.