Смекни!
smekni.com

Аналіз особливостей розвитку творчих особливостей молодших школярів на уроках праці (стр. 5 из 5)

VІІІ. Самостійна робота.

ІХ. Оцінювання виробів.

Ці листівки будуть гарним подарунком для матусь.

Х. Підсумок уроку.

Мама! Найдорожче слово в світі!

Де б не був ти, що б ти не робив,

Назавжди вона твій шлях освітить

Ніжним серцем, відданим тобі.

В дні важкі, і в дні, на щастя щедрі,

Не забудь: вона завжди - в тобі,

Тож живи, як мама, - щиро й чесно,

І, як мама, світ оцей люби!

ІХ. Прибирання робочих місць.

Висновки

В курсовій роботі були розглянуті питання розвитку творчих здібностей молодших школярів на уроках праці. В процесі дослідження були розглянуті проблеми визначення творчих здібностей та трудове виховання як фактор їх розвитку.

Таким чином, творчість для молодшого школяра в навчальному процесі передбачає наявність у нього здібностей, мотивів, знань та умінь, завдяки яким створюється продукт, який відрізняється новизно, оригінальністю, унікальністю. Вивчення цих якостей особистості виявило важливу роль уяви, інтуїції, неусвідомлених компонентів розумової діяльності, а також потреби особистості в само актуалізації, в розкритті та розширенні своїх конструкторських здібностей. Творчість як процес розглядалось із самого початку, виходячи з самозвітів діячів мистецтва та науки, де особлива роль відводилась «прояснення», натхненню та подібним настроям, змінюючи першу роботу думки.

На сьогодні проводиться апробація та інтеграція психодидактичного підходу до розвитку творчих здібностей учнів на основі загальноосвітніх шкіл. В результаті були розроблені вікові норми для усіх методик, які входять в програму діагностики.

Проаналізував теоретичні основи розвитку творчих здібностей можна зробити висновок, що визначення творчості намагалися дати діячі різних сфер: педагогіки, психології тощо, однак усі прийшли до висновку, що творчість виступає як процес продуктивний.

Розвиток творчих здібностей – складна та важлива справа, якій допомагає співпраця школи та сім’ї; а сам вчитель повинен проявляти терпимість до появи творчості дітей. Потрібно вміти в потрібний момент побачити їх прояв, заохотити та дати можливість проявитися ще раз.