Смекни!
smekni.com

Робота Луганської міської ради (стр. 3 из 3)

Завдання та обов’язки:

- готує проекти розпоряджень Луганської міської ради;

- приймає участь у підготовці інформаційних матеріалів для засобів масової інформації про діяльність органів та посадових осіб Луганської міської ради, її виконавчого комітету та виконавчих органів;

- готує та бере участь у проведенні прес-конференцій, брифінгів;

- приймає матеріали для набору, оформлені відповідності з інструкцією по діловодству;

- створює архіви інформації про діяльність Луганської міської ради, її виконавчого комітету та виконавчих органів;

- забезпечує збереження прийнятих документів, облік та видачу віддрукованих матеріалів;

- виконання машинописних робіт.

Спеціаліст 1 категорії має право:

- представляти Службу у виконавчих органах Луганської міської ради при розгляданні питань, що належать до його компетенції;

- запитувати за згодою начальника Служби та отримувати від посадових осіб виконавчих органів ради інформацію, необхідну для виконання службових обов’язків;

- вносити на розгляд керівництву Служби пропозиції вдосконалення роботи Служби.

Заміщує на час відсутності у зв’язку з відпусткою, хворобою та іншим причинам головного спеціаліста Служби.

В роботі Служба керується Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, рішеннями Луганської міської ради та її виконавчих органів, положенням про Прес-службу Луганської міської ради від 15.10.2004 № 625.

Працівники Служби зобов’язані:

- дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території відділу;

- знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту;

- проходити у встановленому законодавством порядку попередні та періодичні медичні огляди;

- працівники несуть безпосередню відповідальність за порушення зазначених вимог;

Робітники Служби несуть відповідальність за неякісне або несвоєчасне виконання посадових обов’язків, доручень та завдань, бездіяльність або невикористання наданих йому прав, порушень норм етики поведінки посадової особи та обмежень, пов’язаних з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування та її проходженням.

2. Фінансування Служби здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.

3. Бухгалтерський облік, фінансову та іншу передбачену чинним законодавством звітність, Служба здійснює згідно з чинним законодавством України та рішеннями Луганської міської ради.

4. Ліквідація та реорганізація Служби здійснюється у встановленому чинним законодавством порядку Луганською міською радою.


Розділ ІІІ

Опис роботи виконаної студентом під час проходження виробничої практики в Прес-службі Луганської міської ради

Під час проходження виробничої практики у виконавчих органах Луганської міської ради, а саме Прес-службі Луганської міської ради, було виконано:

1. Загальне ознайомлення зі структурою і організацією виконавчих органів Луганської міської ради.

2. Ознайомлення зі структурними підрозділами виконавчих органів Луганської міської ради – управліннями та відділами.

3. Аналіз організаційно-правової бази діяльності виконавчого комітету Луганської міської ради та Прес-служби Луганської міської ради, а саме:

Закону України «Про державну службу»,

Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

Закону України України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації»,

Постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.1999 № 339 «Про затвердження Порядку контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади»,

Рішення Луганської міської ради від 30.06.2004 № 21/5 «Про створення Прес-служби Луганської міської ради»,

Положення про Прес-службу Луганської міської ради / Затверджено розпорядженням Луганського міського голови від 15.10.2004 року № 625.

5. Ознайомлення з повноваженнями Прес-служби та компетенцією її посадових осіб, що передбачає детальне вивчення посадових інструкцій начальника Служби, головного спеціаліста, спеціаліста 1 категорії.

6. Робота з прес-архівом Служби, яка передбачає пошук та підготовку матеріалів для прес-конференції з питань висвітлення діяльності Луганської міської ради.

7. Робота помічником начальника Служби, яка передбачає допомогу при підготовці інформаційно-аналітичних матеріалів для засідання Луганської міської ради.

8. Підготовка матеріалів для проведення брифінгу Луганським міським головою з керівниками управлінь та відділів виконавчих органів Луганської міської ради.

9. Моніторинг преси та аналіз рішень Луганської міської ради, підготовка матеріалів для офіційного сайту Луганської міської ради.

10. Робота над звітом про виробничу практику. Оформлення та здача звіту.


Висновки

Відповідно до поставленої мети було одержано такі результати:

1. Проаналізовано структуру та організацію, місце і роль в загальній системі місцевого самоврядування виконавчих органів Луганської міської ради. Отже, виконавчі органи Луганської міської ради складаються з виконавчого комітету Луганської міської ради та інших виконавчих органів Луганської міської ради (32 управління та відділка), які є підконтрольними і підзвітними Луганській міській раді, а з питань делегованих їм повноважень органів виконавчої влади – також підконтрольними відповідним органам виконавчої влади.

Органи виконавчої влади Луганської міської ради та їх посадові особи діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України, та керуються у своїй діяльності Конституцією і законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України.

Прес-служба Луганської міської ради є виконавчим органом Луганської міської ради, підконтрольним та підзвітним, а також підпорядкованим виконавчому комітету Луганської міської ради і Луганському міському голові, а з питань здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади також підконтрольним відповідним органам виконавчої влади, в порядку, що визначений постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.1999 № 339 «Про затвердження Порядку контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади».

Служба забезпечує організацію та здійснення роботи щодо питань інформаційного забезпечення та висвітлення діяльності Луганської міської ради та її виконавчого комітету, постійних та інших комісій Луганської міської ради, депутатів Луганської міської ради, а також діяльності відділів, управлінь, та інших виконавчих органів Луганської міської ради.

2. Набуто вмінь працювати помічником начальника Прес-служби Луганської міської ради, а також асистентом головного спеціаліста; користування документацією та архівом Прес-служби Луганської міської ради; аналізу роботи Прес-служби Луганської міської ради, оцінки рівня її компетенції та компетенції посадових осіб;

3. Набуто навичок роботи в Прес-службі Луганської міської ради, спілкування з колегами по державній службі.


Список використаної літератури

1. Конституція України // Відомості Верховної Ради. – 1996. – № 30. – ст. 141.

2. Закон України «Про державну службу» // Відомості Верховної Ради. – 1993. – № 52. – ст.490.

3. Закон України «Про державну таємницю» // Відомості Верховної Ради. – 1994. – № 16. – ст. 93.

4. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» // Відомості Верховної Ради . – 1997. – № 24. – ст.170.

5. Закон України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» //Відомості Верховної Ради . – 1997. – № 49. – ст. 299.

6. Постанова Кабінету Міністрів України від 09.03.1999 № 339 «Про затвердження Порядку контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади» // http:/ www.kmu.gov.ua

7. Рішення Луганської міської ради від 30.06.2004 № 21/5 «Про створення Прес-служби Луганської міської ради».

8. Положення про Прес-службу Луганської міської ради / Затверджено розпорядженням Луганського міського голови від 15.10.2004 року № 625.

9. Посадова інструкція начальника Прес-служби Луганської міської ради / Затверджена Заступником міського голови від 25.12.2006 року.

10. Посадова інструкція головного спеціаліста Прес-служби Луганської міської ради / Затверджена Заступником міського голови від 21.06.2006 року.

11. Посадова інструкція спеціаліста 1 категорії Прес-служби Луганської міської ради / Затверджена Заступником міського голови від 21.06.2006 року.