Смекни!
smekni.com

Трубні млини (стр. 2 из 4)

1 — розвантажувальна частина; 2 — камера помелу; 3 — камера сушка; 4 -- трубошнек; 6 - завантажувальна частина

Продуктивність (при коефіцієнті размолюваності сировинної шихти 1,72, вогкості 6%; тонкість помелу відповідає 10% залишку на ситі № 008

т/год.............................................................................. 130

Зовнішній діаметр корпусу, м .................................. 4,2

Довжина корпусу, м ................................................... 10,0

Довжина камери підсушила, м ....................................... 1,5

Частота обертання млина від приводу, об/хв:

головного............................................................................ 16,53

допоміжного ....................................................................... 0,19

Потужність електродвигуна приводу, кВт;

головного ....................................................................... 2000

допоміжного....................................................................... 40

Частота обертання електродвигуна, об/хв................. 100

Маса, т:

млини без електроустаткування і тіл, що мелють ..... 329,7

тіл, що мелють, при роботі:

з камерою підсушки............................................................ 110

без камери підсушки ........................................................... 140

4. Трубний кульовий млин 4x13,5

Трубний кульовий млин 4x13,5 м (мал. 3, 4) призначений для помелу цементного клінкеру з добавками і різних сировинних матеріалів при мокрому способі підготовки сировини. Млин може працювати як по відкритому, так і по закритому циклу. Вона складається із завантажувальної, середньої і розвантажувальної частин, підшипників, камери розвантаження, приводу млина а системи рідкого мастила. Барабан млина розділений на дві камери подвійною перегородкою.

Перша камера футерованакаблучковими самосортуючими плитами, друга — конусно-східчастими плитами або спеціальною гумовою футеровкою (тільки у сировинних млинів). Футеровочні плити, а також сектори, перегородок завантажувальної і розвантажувальної частин виготовлені із зносостійкої сталі. Корпуси підшипника і вкладиша зв'язані по сферичній поверхні.

Привід млина центральний. Передбачений також допоміжний привід, призначений для ремонтної мети.

Млин обладнаний автоматичною змащувальною системою, що включає дві станції рідкого мастила: продуктивністю 125 л/хв. для мастила корінних підшипників і продуктивністю 450 л/хв.. для мастила зубчатих пар і підшипників головного редуктора, а також підшипників основного електродвигуна.

Мал.. 3. Трубний кульовий млин 4x13,5

1 — завантажувальна частина; 2 — підшипник; 3 — середня частина; 4 — розвантажувальна частина; 5 — розвантажувальний кожух; 6 — привід; 7 — система мастила; 8 — допоміжний привід; 9 — електродвигун головного приводу; 10 - установка для введення интенсифікаторів помелу

Мал. 4. Подовжній розріз кульового трубного млина 4X13,5 м

1 — завантажувальна частина; 2 - підшипник; 3 — барабан; 4 - розвантажувальна камера

Кожна станція має робочий і резервний насоси.

Млин випускається для помелу цементного клінкеру і для помелу сировини. Конструктивно вони виконані ідентично і відрізняються тільки тим, що цементний млин комплектується установкою для введення поверхнево-активних речовин і установкою для введення води.

Установка для введення води (мал. 5) призначена для пониження температури і зняття статичної електрики, що виникає в другій камері млина в процесі стирання цільпебсом клінкеру з добавками.

Матеріал, призначений для помелу, подається живильниками-дозаторами в тічку завантажувальної частини (див. мал. 3. 4). По похилій площині матеріал зсипається в трубошнек встановлений в порожнистій цапфі, і при обертанні барабана млина примусово транспортується в першу камеру, де під дією ударів і стираючої дії куль подрібнюється. У міру надходження в млин матеріалу останній поступово просувається уздовж барабана і через міжкамерну щілисту перегородку поступає в другу камеру, де остаточно доподрібнюється і в частині торця другій камери проходить в розвантажувальний пристрій.

Мал. 5. Установка для введення води:

1, 2, 3, 4 — система труб із замочними пристроями і гнучкими шлангами; 5 — форсунка; 6 — вертлюг; 7 - витратний бак з насосом для води

Лопаті розвантажувального пристрою передають матеріал (цемент або шлам) в трубошнек, встановлений в цапфі.

У сировинного млина для мокрого помелу шлам виливається в приймальний пристрій насосної установки, яка перекачує його в гідрокласифікаторабо в шламбасейн.

В цементному млині трубошнек подає матеріал в розвантажувальні вікна, через які матеріал зсипається в сито, закріплене на цапфі. Дрібна фракція проходить через щілини сита і поступає в бункер пневмокамерного насоса, крупні включення (гальки осколки куль і інші, сторонні предмети, що випадково потрапили) потрапляють в окрему тічку і нагромаджуються в переносному бункері.

При помелі цементу млин аспірирується з метою усунення пилу, видалення тепла і найдрібнішої фракції матеріалу. Аспірація здійснюється від спеціальної установки, що складається з вентилятора, рукавного фільтру або електрофільтру і осаджувальних циклонів, або аспіраційної шахти. Аспіраційна шахта-повітровід системи підключається до верхнього фланця приймальної камери, внаслідок чого весь млин знаходиться під розрідженням. Повітря засмоктується через завантажувальну тічку. Вся дрібна нещільність в місцях завантаження і вивантаження матеріалу також знаходиться під розрідженням, що усуває пил в цих місцях. В результаті застосування аспірації продуктивність млина збільшується на 8— 10%.

При помелі недоохолодженого клінкеру температура в млині може підійматися вище 100° С, і одної аспірації для зниження температури стає недостатньо. Воду, що в цьому випадку розпилялась, подають в другу камеру- Вода, випаровуючись, йде з аспіраціонним повітрям, знижуючи тим самим температуру готового продукту. Зволожене повітря сприяє також відведенню статичної електрики, що у свою чергу, знижує агрегацію найдрібніших частинок і покращує помел.

Технічна характеристика трубного кульового млина 4X13,5 м

Продуктивність при помелі (при 10%-ному залишку на ситі № 008), т/год:

цементу .......................................................................... 75-100

шламу .......................................................................... 120-160

Діаметр, м........................................................................... 4,0

Довжина барабана ............................................................. 13,5

Частота обертання млина від приводу, об/хв

головного.............................................................................. 16, 2

допоміжного ....................................................................... 0,2

Потужність електродвигуна приводу, kBt:

головного .............................................................................. 3200

допоміжного ......................................................................... 55

Частота обертання електродвигуна, об/хв .................... 500

Напруга, що підводиться, В ............................................... 6000/380

Маса без електроустаткуванні і тіл, що мелють, т............. 486,5

Завантаження тілами, що мелють, т ....................................До 226

5. Трубний кульовий млин 3,2X15 м

Трубний кульовий млин 3,2X15 м випускається для мокрого помелу сировини, для помелу клінкеру у відкритому циклі і для помелу клінкеру по замкнутому циклу (рис 6, 7).

Мал. 6. Сировинний двокамерний трубний млин 3, 2Х 15 м:

1 — завантажувальна частина; 2 — підшипник; 3 — середня частина; 4 — розвантажувальна частина; 5 — проміжне з'єднання; 6 — привід; І, ІІ — камери

Мал. 7. Подовжній розріз млина 3, 2Х 15 м для помелу клінкеру в замкнутому циклі:

1 — завантажувальна частина; 2 — середня частина; 3 — розвантажувально-завантажувальний пристрій; 4 — розвантажувальна частина; 5 - підшипник; 6 - розвантажувальний кожух; 7 — сито; 8 - установка для введення води; 9 — проміжний вал приводу


Млин для помелу клінкеру у відкритому циклі відрізняється від сировинної установками для введення поверхнево-активних речовин і води. Млин складається із завантажувальної частини, підшипників, середньої частини (барабана), розвантажувальної частини, приводу, системи мастила.

Завантажувальна частина (мал. 8) складається з тічки з тумбою, трубошнека і кришки, фанерованої з внутрішньої сторони бронеплитами з високомарганцевистої сталі. Похила тічка зварної конструкції, в її частині, що зноситься, застосована змінна футеровка.

Мал. 8. Завантажувальна частина млина 3,2X15 м:

1 - тумба: 2—тічка: 3 — трубошнек: 4 — кришка з цапфою: 5 - бронефутеровка

Між нерухомою тічкою і кришкою, що обертається, є повстяне ущільнення.

Барабан (див. мал. 6, 7) зварний, виконаний з листової сталі. Внутрішня поверхня барабана футерована бронеплитами із зносостійкої сталі із звуконепроникною прокладкою. Барабан розділений на дві камери. Перша футерованакаблучковими самосортуючими плитами, друга — східчастими бронеплитами або спеціальною гумовою футеровкою (тільки у сировинних млинів).

Для сировинного і цементного млинів, що працюють у відкритому циклі, передбачається звичайна подвійна міжкамерна перегородка, а для цементного млина призначеної для роботи в замкнутому циклі, усередині барабана встановлений розвантажувально-завантажувальний пристрій, що є системою перегородок, що розділяють млин на камери грубого і тонкого помелу, створюючих між собою ще і розвантажувальну і завантажувальну камери. Перша має в стінках барабана розвантажувальні вікна, друга завантажувальні вікна. Друга камера обладнана, крім того, системою направляючих лопаток, розвантажувальним конусом і транспортуючим пристроєм. При роботі млина по відкритому циклу розвантажувальні вікна можуть закриватися спеціальними кришками.