Смекни!
smekni.com

Трубні млини (стр. 3 из 4)

Кожух, що забезпечує завантаження і розвантаження матеріалу в середині млина, спарений з листової сталі і встановлений на бетонній підставці. В місці примикання до барабана, що обертається, кожух має повстяне ущільнення. Ущільнюючий пристрій підтискається пластинчатими пружинами. Місця тертя в ущільненні автоматично змазали густим мастилом.

Підшипник (мал. 9) складається з рами, корпусу підшипника, корпусу вкладиша, вкладиша з бабітовою заливкою і кришки. Рама корпусу зварна; при монтажі заливається в бетонний фундамент млина. Корпус підшипника і корпус вкладиша литі і сполучаються по сферичних поверхнях, що забезпечує самоустановку підшипника при роботі млина. Вкладиш з бабітовою заливкою має водяне охолоджування і виконаний з кутом обхвату цапфи 120°. У вкладиші встановлені термодатчики для контролю за температурою бабітової заливки. Кришка підшипника зварна з листової сталі, кріпиться до корпусу вкладиша болтами. У верхній частині її є патрубок, через який підводиться масло.


Мал. 9. Підшипник млина 3,2X15 м:

1 — рама підшипника; 2 — корпус підшипника; 3, 7 — термодатчики для контролю температури підшипника; 4 - вкладиш з бабітовою заливкою; 5 - корпус вкладиша; 6 - дах

Мал. 10. Розвантажувальна частина млина 3,2Х15 м: 1 — грати; 2 — діафрагма; 3 — кришка торця млина; 4 — трубошнек; 5 — сито; 6 — футеровка розвантажувального патрубка; 7 — розвантажувальна камера; 8 - фланцеве кріплення приводного валу

Розвантажувальна частина млина (мал. 10) складається з розвантажувальних грат, виконаних з секторів з радіално розташованими щілинами і сполучених болтами з днищем діафрагми, трубошнека, розвантажувального патрубка, футеровки патрубка, сита і приймальної камери.

Сектори перегородки литі, виконані з щілинами для проходу розмолотого матеріалу; одночасно вони запобігають віднесенню тіл, що мелють, з другої камери.

Діафрагма має перенавантажуючі лопаті, відлиті за одне ціле з розвантажувальним конусом.

Сито є циліндровою сіткою, штампованою із сталевого листа. Розмір осередку 5X25 мм

Приймальна камера зварна з листової сталі, має ущільнення з повстяного набивання в місцях сполучення з розвантажувальним патрубком

Центральний привід млина (мал. 11) ( включає синхронний електродвигун, еластичну муфту, одноступінчатий редуктор, проміжний вал із зубчатими муфтами і допоміжним приводом, що складається з електродвигуна, двох редукторів і сполучних муфт.

Мал. 11. Привід млина 3,2X15 м:

1 — проміжний вал; 2 — зубчата муфта; 3 — редуктор головного приводу; 4 — обгінна муфта допоміжного приводу; 5, 6 — редуктори допоміжного приводу; 7 — еластична муфта; 8 — електродвигун головного приводу

Система автоматичного мастила має станції рідкого мастила продуктивністю 200 л/хв, обслуговуючої редуктор, і продуктивністю 50 л/хв, обслуговуючої підшипники млина.

Станції рідкого мастила забезпечені реле тиску, електронними термометрами, температурними і поплавцями реле і термометрами опору. Реле поплавця контролює рівень масла на сливі від підшипників млина і рівень масла у відстійниках. Реле тиску подає сигнали при пониженні тиску масла в нагнітальних трубопроводах до 1 кг с/см2 і при підвищенні до 4 кг с/см3. За допомогою мідних термометрів опору лагометрична установка контролює температуру масла в нагнітальних трубопроводах станції в температуру охолоджуючої води при вході в холодильник і при виході з нього.

Двома температурними реле, встановленими у відстійниках, температура масла підтримується в межах 35—45° С. Термодатчиками здійснюється дистанційна передача даних про температуру бабітової заливки вкладишів.

Для управління силового електроустаткування служать автоматичні вимикачі і релейно-контактна апаратура, що поставляється змонтованими в щити станцій управління.

Встановлене на млині електроустаткування забезпечене затисками для заземлення. Пускова апаратура в кінцевих положеннях фіксується щоб уникнути мимовільного виключення.

Млин забезпечений електричним блокуванням, а також системою управління і автоматики.

Технологічні параметри в продуктивність млина, стан механізмів млина і її системи мастила контролюються дистанційно.

Принцип роботи сировинних і цементних млинів 3,2х 15 м, що працюють по відкритому циклу, аналогічний роботі млина 4Х 13,5 м, тобто матеріал входить в завантажувальну цапфу і проходить першу камеру з кулями, потім він поступає в другу камеру з цільпебсами і видається як готовий продукт через вихідну цапфу. Такий цикл роботи називається відкритим, а сам млин прохідної.

При роботі млина в замкнутому циклі матеріал, пройшовши першу камеру висипається через щілини перегородки і периферійно розташовані на барабані вікна в розвантажувальний кожух і подається на сепарацію. Виділена в сепараторах крупа подається через завантажувальний пристрій, що знаходиться в середній частині барабана, в другу камеру, де домолюється і знову прямує в сепаратор. Частково крупа з сепараторів може повертатися і в першу камеру, але це потрібне тільки при помелі матеріалів, що важко-розмелюються, коли друга камера перевантажується матеріалом.

Технічна характеристика млина 3,2X15 м

Продуктивність при помелі (при 10% залишку на ситі № 008), т/год;

цементу по відкритому циклу ........................................ 50

в замкнутому циклі ........................................................ 76

шламу (по сухій сировині) ............................................. 70—160

Внутрішній діаметр барабана, м ................................... 3,2

Довжина робочої частини барабана, м ......................... 15,0

Частота обертання від приводу, об/хв

головного ............................................................................ 16,3

допоміжного......................................................................... 0,18

Потужність електродвигуна головного приводу, кВт .... 2000

Підвідна напруга, В ............................................................ 6000/380

Маса без електроустаткуванні і тіл, що мелють, т.......... 356,7

Завантаження тілами, що мелють, т:

перша камера (кулі діаметром 50—100 мм).................... 73

друга камера (цільпебси діаметром 18 і 25 мм) ............... 62

6. Трубний кульовий млин 3,2X8,5

Трубний кульовий млин 3,2X8,5 м випускається в двох модифікаціях. Одна призначена для помелу м'якої сировини (мела, глини і т. п.) мокрим способом і може працювати як у відкритому, так і в замкнутому циклі. Інша призначена для роботи тільки в замкнутому циклі при помелі сировинних матеріалів з тим, що підсушив.

Загальний вид млина 3,2Х 8,5 м для мокрого помелу показаний на мал. 12. В конструктивному відношенні цей млин аналогічний сировинному млину 3,2х 15 м і відрізняється тільки завдовжки барабана і потужністю приводу.

Мал. 12. Сировинний млин 3, 2X8,5 м;

1 — завантажувальна частина; 2 — підшипник; 3 — середня частина; 4 — розвантажувальна частина; 5 - розвантажувальна камера; 6 — привід; 7 — електродвигун

Млин 3,2X8,5 м. призначена для роботи з тим, що підсушив в замкнутому циклі, істотно відрізняється внутрішнім пристроєм барабана.

Мал. 13. Подовжній розріз сировинного млина 3,3X8,5 м з тим, що підсушив:

1 — завантажувальний пристрій; 2 — камера сушки; 3 - розвантажувальний пристрій; 4 — завантажувальний пристрій для крупи; І, ІІ — камери помелу

На мал. 13 показаний подовжній розріз млина 3,2x8,5 м по барабану. Млин оснащений двома завантажувальними пристроями і розвантажувальними пристроєм 5 тим, що знаходяться в середній частині барабана. Один завантажувальний пристрій розташований з торця, протилежного приводу (лівий), інше (правий) знаходиться з боку приводу. Лівий завантажувальний пристрій призначений для подачі матеріалу і гарячих газів в млин. Воно складається із зварної тічки з патрубком, барабана і кришки торця з порожнистою цапфою, в яку вмонтований трубошнек.

Правий завантажувальний пристрій призначений для подачі крупи з сепаратора в другу камеру млина. Воно складається із зварної тічки, барабана, завантажувальної муфти, кришки торця з порожнистою цапфою, в яку вмонтований трубошнек.

Периферійна розвантажувальна частина знаходиться в середній частині барабана і призначена для вивантаження матеріалу з першого і з другої камер. Полягає вона з двох щілистих перегородок, зібраних з секторів, розвантажувальних вікон, розташованих по периферії барабана, і розвантажувального кожуха з підпружиненими ущільненнями торців .

З боку лівої завантажувальної частини в барабані змонтована камера сушки, призначена для того, щоб підсушувати матеріал, що поступає в млин. Від помольної камери вона відокремлена перегородкою, що складається з литих секторів. В центрі перегородка має круглий отвір для проходу газу і матеріалу в камеру помелу. Розвантажувальна камера футерована сталевими плитами з лопатями для перелопачування матеріалу і оснащена зварними лопатями для пересипання матеріалу в наступну камеру.

Перша камера помелу завантажується кулями, друга цільпебсом.

Сировинна шихта подається в тічку лівого завантажувального пристрою і за допомогою барабана і шнека прямує в камеру підсушила. Одночасно через патрубок в завантажувальний пристрій поступають гарячі гази від топки.

В камері підсушки матеріал підхоплюється лопатками, інтенсивно перелопачується і, знаходячись в зваженому стані, омивається гарячими газами і підсушується. Потрапляючи в кінець камери сушки, матеріал захоплюється лопатями і пересипається в камеру помелу, де розмелюється і остаточно підсушується. Пройшовши камеру помелу, матеріал через щілини перегородки поступає в розвантажувальну частину і далі на сепарацію. Крупа з сепаратора повертається і прямує в праву завантажувальну частину.