Смекни!
smekni.com

Обертові печі (стр. 4 из 4)

Головка печі і пристрою введення форсунки в піч. Головка печі виконується у вигляді зварної конструкції, футерованной зсередини вогнетривкою цеглиною. З торця головка має двері відкоту, оглядові вікна - люки. Розміри дверей враховують можливість проходу в піч навантажувача для механізація футеровочных робіт. Відкриття дверей здійснюється лебідкою. В дверях передбачений щит з отвором для введення форсунки. В нижній частині головки зроблений отвір, під яким розташовується шахта охолоджувача клінкеру.

Рис. 19.


Рис. 20.

Головка печі обладнується також пристроєм для введення в піч і висновку з неї форсунки (мал. 20). Воно складається з моста з подовжньою балкою 1, по якій лебідкою 2 може переміщатися візок 3. Форсунка 4 закріплена на візку 3. При роботі печі форсунки можуть переміщатися уздовж осі на довжину до 5 м. Повне витягання форсунки з головки 5 проводиться при зупиненій печі.

Рис. 21.

Пристрій для повернення пилу в піч. Використовується декілька способів повернення в піч уловленої пилеосаджувальними пристроями з димових газів пилу. Найбільш поширені два з них: подача пилу в піч за ланцюгову зону і вдування пилу через гарячий кінець в зону спікання. В першому випадку відбувається дещо більший пилеуніс з печі і відповідно збільшується навантаження на електрофільтри. В другому погіршується видимість в зоні горіння, що створює деяку незручність для машиніста.

При першому способі (мал.21) пил транспортується пневмонасосом по трубопроводу до вертлюга 2, який закріплюється на стінці пилеосаджувальної камери співісний з корпусом печі. Вертлюг зчленовує нерухому трубу 1 з тією, що обертається разом з пічною трубою 3. Ця труба проходить через пилеоса-джувальну камеру, вводиться в піч, де закріплюється розтяжками 4 і виводится на зовнішню поверхню печі; проходить під бандажами і потім за межами ланцюгової зони вводиться знову в піч.

Використана література

1. Борщевский А.А., Ильин А.С. Механическое оборудование для производства строительних материалов и изделий. - М., 1987. - 368 с.

2. Горбовец М.Н. Современные машины и оборудование для конвейерного производства изделий крупнопанельного домостроения. - М.: ЦНИИТЭстроймаш, 1987. - 44 с.

3. Горбовец М.Н. Состояние и перспективы развития оборудования для сборного железобетона. - М: ЦНИИТЭстроймаш, 1984. - 47 с.

4. А. Дуда ВТ. Цемент. - М.: Стройиздат, 1981. - 464 с.

5. Зубанов В.А., Чугунов Е.А., Юдин Н.А. Механическое оборудование стекольных и ситаловых заводов. - М.: Машиностроение, 1984. - 368 с.

6. Малкин А.Я., Чалых А.Е. Диффузия и вязкость полимеров. - М.: Химия, 1979. - 302 с.

7. Носенко НЕ. Механизация и автоматизация производства арматурных работ. - М.: Стройиздат, 1982. - 312 с.

8. Печные агрегаты цементной промышленности / С.Г. Силенок, Ю.С. Гризак, В.Н. Лямин и др. - М.: Машиностроение, 1984. - 166 с.

9. Роговой ММ. Технология искусственных пористых заполнителей и керамики. - М.: Стройиздат, 1979. - 319 с.

10. Сивко В.Й. Механічне обладнання підприємств будівельних виробів. - К.: Вища шк., 1994. - 364 с.

11. Технология строительного и технического стекла и ситаллов / В.В. Полляк, П.Д. Саркисов, В.Ф. Солинов, М.А. Царицын. - М.: Стройиздат, 1983. - 432 с.

12. Туренко А.В. Расчет глиноперерабатывающего оборудования и прессов пластического формования для производства керамических строительных изделий. - М.: РИО МИСИ им.В. В. Куйбышева, 1985. - 86 с.