Смекни!
smekni.com

Екструзія видувної плівки (стр. 1 из 11)

Міністерство освіти і науки України

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»

Звіт

виробничої практики

На тему: «Екструзія видувної плівки»

Підготувала:

Студентка ІХФ гр. ЛП-71

Кричковська Л.А.

Прийняв:

Шредер В.Л.

Затвердив:

Гончаренко Г.В.

КИЇВ 2010


Зміст

1.Історія заводу

2.Маркетинг Укрпластика

3.Асортимент продукції

4.Плівкотвірні полімерні матеріали

-Поліолефіни

- Вінілові полімери

5. Виробництво плівок екструзією

-Екструзія рукавної плівки

-Основи виробництва видувної плівки

-Перелік попереджувальних заходів

-Полімер, аддитиви і рециклінг

-Приводи екструдера

-Нагрівачі і система контролю екструдера

-Охолодження екструдера

6. Екструзійні голівки і система подачі повітря

7. Що таке задовільний обсяг виробництва

-Підтримка обсягу виробництва

-Дефекти рулону і плівки

-Як розв'язати проблему з блокуванням

-Тенденція до утворення тріщин

8. Складання рукава

9. Система контролю товщини плівок

10. Екологічні і гігієнічні аспекти виробництв заводу

11. Екологічні і гігіенічні характеристики ОПП плівок

12.Техніка безпеки


1. Історія заводу

УКРПЛАСТИК є традиційним постачальником гнучких пакувальних матеріалів для підприємств усіх галузей харчової промисловості, а також тютюнової, косметичної і фармацевтичної промисловостей.

Заснований у 1932 році як підприємство лісотехнічного і тарного профілю УКРПЛАСТИК проходячи складні шляхи реконструкції і відновлення технологій, займав лідируючі позиції в області виробництва гнучких пакувальних матеріалів. Після реконструкції 1972-1973 років УКРПЛАСТИК освоїв масове виробництво поліетиленових плівок, обсяг випуску яких складав 25 тис. тонн у рік. У рамках виконання комплексної програми створення виробництва сучасних пакувальних матеріалів на протязі 1994-2002 років УКРПЛАСТИК упровадив сучасне високопродуктивне устаткування ведучих машинобудівних фірм Англії, Німеччини, Франції й Італії, що дозволяє випускати різноманітний асортимент пакувальних матеріалів:

• 1994 рік - освоєне унікальне виробництво багатошарових двовісноорієнтованих поліпропіленових плівок для харчової і тютюнової промоисловостей;

• 1997 рік - введено у дію устаткування для флексографічного друку і виробництва багатошарових комбінованих матеріалів;

• 1999 рік - введені в лад додаткові потужності по виробництву багатошарових комбінованих матеріалів;

• 2000 рік - введені в лад додаткові потужності по флексографічному друку;

• 2001 рік - освоєно унікальне виробництво п’ятишарових соекструзійних полімерних плівок;

• 2001 рік - введена у лад ділянка по виробництву термозварних липких етикеток;

• 2002 рік – введена у лад ділянка по виробництву пакетів типу "Дой-Пак"

• 2002 рік - вводиться в лад лінія по виготовленню друкованих циліндрів ротогравюрного друку;

• 2002 рік - вводиться в лад лінія ротогравюрноого друку.

УКРПЛАСТИК сьогодні - ведучий виробник гнучких пакувальних матеріалів, лідерство якого забезпечується:

• замкнутим циклом виробництва пакувальних матеріалів - від гранул до пакувальних матеріалів у рулонах і готових пакетах;

• застосуванням високоякісної сировини ведучих світових виробників одержання продукції високої якості;

• створенням і макетуванням майбутнього упакування в нашій дизайні-студії;

• постійним відновленням асортименту продукції, що випускається;

• контролем якості на всіх етапах виробництва;

• орієнтуванням нашої політики якості на задоволення чекань клієнта;

• співробітництвом, заснованим на принципах партнерських відносин.


2. Маркетинг Укрпластика

Сьогодні Укрпластик один з деяких комплексних (від виготовлення плівки до її декорування і печатки) виробників вітчизняних гнучких пакувальних матеріалів, що у цих нелегких умовах намагається конкурувати на внутрішньому ринку з такими транснаціональними компаніями, як "ExxonMobil'', "HoechstTrespaphan", "TetraPack", "Mitsui", "AlliedSignal" і ін. Така конкуренція була б узагалі неможливої без ідеології маркетингу Укрпластика, ціль якої максимальне задоволення індивідуальних запитів кожного покупця.

Реалізація цієї ідеології досягається за допомогою:

• прагнення оперативно виконати будь-які запити споживачів;

• комплексного вивчення ситуації на ринку, формуванням ринкової стратегії і вибором напрямку розвитку;

• постійного відновлення асортименту продукції, що випускається;

• підтримки високої якості пакувальних матеріалів, що випускаються;

• заходів щодо зниження можливого ризику і втрат;

• надання технічної і технологічної допомоги, своєчасними і стабільними постачаннями, сервісним обслуговуванням, підтримкою ресурсами.

Прагнення оперативно виконати будь-які запити споживачів — це мета і базис для розвитку Укрпластика. Менеджери, що безпосередньо працюють з потенційними споживачами продукції підприємства, вивчають запити покупців, властивості продукції, що упаковується, вимоги до упакування, умови пакувального процесу, параметри пакувального устаткування, пропонують споживачам різні типи плівок, що випускаються, і варіанти поліграфічного оформлення. Старші менеджери, закріплені за визначеною асортиментною групою, координують збут, виробництво, ініціюють спрямованість маркетингових досліджень і реклами, аналізують ринкову ситуацію, готують пропозиції по розвитку своєї асортиментної групи, генерують пропозиції й ідеї, на основі яких розробляється нова продукція. Після чого. робиться попередній добір найбільш перспективних пропозицій, а також готуються проекти і плани заходів щодо розвитку.

Комплексне вивчення ситуації па ринку, формування ринкової стратегії — визначають найбільш ефективний напрямок розвитку Укрпластика.

Інформація про стан ринку активно збирається всіма доступними методами, безупинно накопичується і постійно переперевіряється.

Основні відомості (приблизно 30-40%) надходять від споживачів продукції і потенційних клієнтів. Особлива увага приділяється запитам великих споживачів і експортерів продукції Укрпластика. Ці ведучі споживачі (Кока-Кола, Крафт-Фудз, СК "Джонсон", Нестле, Марс і ін.), як правило, задають тон і раніш інших використовують в Україні передові технології й устаткування для пакування.

Іншим джерелом інформації, є вивчення аналогічної продукції і діяльності інших виробників. До активного пошуку, перебуванню і нагромадженню нової інформації залучаються як різні служби підприємства, так і фахівці сторонніх організацій, дистриб’ютори і потенційні покупці.

Підприємство з залученням спеціалізованих науково-дослідних організацій підбирає вихідні матеріали і сировину, що контактують з різною продукцією (у першу чергу з харчовою). Систематично здійснюються токсикологічні і санітарно-гігієнічні дослідження вихідної сировини і матеріалів, виготовлених пакувальних виробів, установлення термінів придатності харчової продукції, упакованої в розроблені матеріали і т.д. Багато в чому завдяки таким підходам підприємством у числі перших в Україні освоєний ряд новітніх технологій, використовуваних у виробництві плівок, ламінатів і гнучких пакувальних матеріалів.

Розробка й освоєння виробництва нової продукції — один із пріоритетних напрямків діяльності Укрпластика.

Керування процесом розробки нової продукції в Укрпластике звичайно передбачає контроль виконання окремих стадій: бізнес-аналіз; розробку прототипу товару; пробний маркетинг і іспити в ринкових умовах; різноманітний пошук необхідної сировини і напівфабрикатів, устаткування, лабораторних приладів; дослідно-технологічні, проектні і дослідницькі роботи; навчання персоналу; монтажні і пуско-наладочні роботи; випуск досвідчених і дослідно-промислових партій нової продукції; освоєння промислового виробництва; проведення рекламних заходів; організації збуту.

Системний підхід, прийнятий в Укрпластике, дозволив розробити за останні два роки різні категорії нової продукції:

• модифіковані матеріали, що раніше випускаються, для нових споживачів (соекструзійні багатошарові плівки для майонезу, солі, молочних і інших харчових продуктів, синтетичних миючих засобів, предметів особистої гігієни, плівки на основі поліолефінів для ламінації й ін.);

• нові пакувальні матеріали для поглиблення і розширення сегмента ринку, де підприємство раніше вже активно було присутнє (ламінаті для сиру, сирків, вершкової олії, сухого молока й ін.);

• пакувальні матеріали нової асортиментної групи, упроваджені з метою освоєння нових сегментів ринку (комбіновані матеріали і ламінати для кондитерських виробів, м'яса, риби, птиці, кетчупа, соусу, дитячого харчування, кави, какао, чаю, харчових концентратів, товарів побутової хімії і т.п.);

• плівкові матеріали раніше невідомі вітчизняному споживачу для створення принципово нових сегментів ринку.

До останнього можна віднесли розроблені Укрпластиком у 1999 р. і освоєні вперше серед країн Східної Європи полімерні плівки з "твіст-ефектом", під торговою маркою "ТВІСПАН™". Підтримка високої якості пакувальних матеріалів. Якість забезпечується цілеспрямованим впровадженням в Укрпластику системи керування якістю, згідно ISO 9001-95. Особлива увага при цьому звертається на наступне:

• кваліфікована робота внутрішніх аудиторів системи якості, компетентність яких підтверджена посвідченнями;

• відповідність готової продукції всім нормам і показникам стандартів, оперативний зворотний зв'язок між підприємством і споживачами;