Смекни!
smekni.com

Технологія виконання підставки під парасолю із дзеркалом (стр. 5 из 5)

Впевнитись в справності дії місцевих відсосів.

Вимоги безпеки під час роботи

Перед включенням станка попередити лиць, працюючих одночасно.

Подачу пиломатеріалів виконувати рівномірно, без товчків. Зменшити зусилля подачі при наявності в дошці тріщин, гнилі і сучків. Допилювання заготовок при ручній подачі проводити за допомогою штовхача.

Слідкувати, щоб в станок не поступали дошки з цвяхами і іншими інородними включеннями.

На станках з механічною подачею оброблювати деталі тільки по товщині заданого розміру, на висоту якого встановлено притискні ролики.

Слідкувати, щоб довжини оброблювального матеріалу була більшою відстані між осями передніх і задніх посилочних роликів, дисків не менше ніж на 100 мм.

На станках з ручною подачею оброблювати пиломатеріали коротше 400 мм і вужче 30 мм тільки з допомогою спеціальних шаблонів.

Вилучати обрізки, застрявші в щілині, тільки при повній зупинці пили за допомогою спеціального крючка.

Не тормозити пили, нажимаючи яким-небудь предметом на поверхню диска чи зубів.

Не знаходитись в площині працюючої пили в зоні можливого викиду оброблювального матеріалу.

Не заглядати під огородження пильного валу до повної зупинки його в випадку попадання обрізків в щілину.

Не розпилювати одночасно декілька заготовок без спеціального пристрою, забезпечуючого прижим їх до напрямної лінійки.

Не оброблювати в станку обледенілі дошки.

Обзор, очистку, обтирку, провірку точності обробки деталі, закріплення огорожі, ручну прибирання обрізків і опилків з стола станка виконувати тільки при повній зупинці пильного вала.

При появі стуку, вібрації, зміни характеру шуму, перегріві ріжучого інструменту потрібно виключити станок і повідомити майстру.


5. Висновок

Деревина як матеріал застосовується в усіх галузях народного господарства, але значна кількість деревини використовується в будівництві. Дякуючи своїм якостям - порівняно високої механічної міцності, малої теплопровідності, не великої щільності, легкості обробки, стійкості до кислот, солей, масел-деревину широко використовують для виготовлення несучих і обгороджуючих елементів будівель спорудження ферм, арок, балок, прогонів, стійок, панелей, лаг, підлоги, вікон, дверей та ін:

Великий, розвиток отримують дерев'яні клеєні конструкції, використання яких цілеспрямовано в усіх видах будівництва і в першу чергу в сільськогосподарських будовах у вигляді арок, прогонів, а також при спорудженні підприємств з хімічноагресивним середовищем. Застосування клеєних конструкцій дозволяє використовувати маломірні відходи деревини шляхом їх склеювання в елементи будівельних конструкцій.

В наш час при виконанні столярнобудівельних робіт застосовують ручний механізований інструмент, який був створений спеціально для кожного виду робіт. Сучасний інструмент сьогодні дуже урізноманітнений. Інвентар може поміститися в ручному чемаданчику для столяра будівельника, тесляра, паркетника і інших будівельних робіт.

Столярно-будівельні деталі і вироби виготовляють на деревообробних підприємствах поточним способом із застосуванням напівавтоматичних і автоматичних ліній. На будівельній площадки столярні вироби, фрезеровальні деталі, елементи паркетних підлог, ферми, напівферми, балки поступають в готовому вигляді. Віконні і дверні блоки на будівництво привозять з навішеними стулками, фрамугами і полотнами, пофарбованими і заскленими, тому роботи по заповненню пройомів значно спрощуються і виконується встановлення готових віконних і дверних блоків.

Обробка дерева - одне з перших ремесел, яким оволодівала людина. Багато що, що оточує нас в побуті - меблі, двері, вікна, підлоги - зроблено з дерева, все це робить майстер столярних робіт. Важливий розділ столярного мистецтва - уміння вибирати матеріал і правильно його обробити, аби виріб приносив естетичну насолоду людям.


6. Список використаної літератури

1. Крейндлин Л.Н. Плотничные работы.-М.:Высшая школа, 1996

2. Крейндлин Л.Н. Столярные работы.-М.:Высшая школа, 1996

3. Григорьев М.А. Материаловедение для столяров и плотников.-М.: Высшая школа, 1991

4. Розміщення продуктивних сил України: Піручник /Е.П. Качан, М.О. Ковтонюк і інші/ - К.: Вища школа, 1998

5. Рига В.В., Гушулей И.М. Справочник по обработке древесины: Пособие для учащихся учеб.-произв. комб. и цехов.-К.:Радянська школа, 1994.

6. Коротков В.И. Деревообрабатывающие станки, 2007

7. Амалицкий В.В. Деревообрабатывающие станки и инструменты, 2008

8. Клюев Г.И. Мастер столярного и мебельного производства, 2008

9. Клюев Г.И. Справочник мастера столярного и мебельного производства, 2007

10. Степанов Б.А. Справочник плотника и столяра, 2004

11. Клюев Г.И. Столяр (повышенный уровень), 2007

12. Столярно-плотничные и паркетные работы. Иллюстрированное учебное пособие, 2004

13. Клюев Г.И. Столярно-плотничные, стекольные и паркетные работы повышенной сложности, 2007

14. Степанов Б.А. Материаловедение (деревообработка), 2007

15. Соколова Е.Н. Материаловедение (металлообработка): Рабочая тетрадь, 2008

16. Степанов Б.А. Материаловедение для профессий, связанных с обработкой дерева, 2009

17. Рыкунин Н. Технология деревообработки, 2008

18. Клюев Г.И. Технология столярно-плотничных и паркетных работ: Рабочая тетрадь, 2007

19. Технологія деревинної маси [Текст] : навч. посіб. / Р.О.Козак, П.А.Козакєвич. За ред. Бехти П.А. ; Укр.держ. лісотехн. ун-т. - К. : Основа, 2004

20. Сучасні теоретичні розробки в деревообробному і меблевому виробництвах [Текст] : зб. наук.-техн. праць. - Л. : [б. и.], 2002

21. Дереворежущий инструмент [Текст] : каталог / Інтекс. - Каменец-Подольский : [б. и.], 2003

22. Діагностика властивостей деревини в технологічних процесах деревообробки [Текст] : монографія / І.М. Озарків, Є.В. Басалига, Я.Ф. Кулешник та ін. ; Укр. держ. лісотехн. ун-т. - Л. : Панорама, 2003

23. Методологія наукових досліджень технологічних процесів [Текст] : підручник для студентів вищ. навч. закладів / П.В. Білий, М.Г. Адамовський, Я. М. Ханик та ін. - Л. : Панорама, 2003

24. Калібрування-шліфування деревностружкових плит жорсткими абразивними інструментами [Текст] : моногр. / О.А. Кійко ; Укр. держ. лісотехн. ун-т. - Л. : Панорама, 2005

25. Каталог фрез [Текст] : каталог / ИБЕРИУС-Киев ТМ. - К. : [б. и.], 2005