Смекни!
smekni.com

Монтаж засобів автоматизації в харчовій промисловості (стр. 5 из 6)

· Для твердих середовищ монтаж рекомендовано виконувати коло бункер пустий. Також потрібно регулярно перевіряти зонд на наявність дефектів.


Рисунок 1 Монтаж хвилеводного рівнеміра Rosemount 5300

Монтаж хвилеводного рівнеміра здійснюють на патрубку, який вварюється у кришку бункера ( Рисунок 1). Для правильності монтажу слід правильно вибрати діаметр та висоту патрубка, а також відстань патрубка до стінки резервуара. Всі ці розміри вибирають в залежності від типу вибраного зонда. Для гнучкого однопровідного зонта діаметр D=150 мм і більше (рекомендований) і 50мм (мінімальний); висота патрубка H вибирається в залежності від довжини зонта, а відстань від зонда до стінки бункера L повинна бути не менше 100 мм. Габаритні розміри рівнеміра вказані в додатку А.

Монтаж радарного рівнеміра Rosemount 5400

Для досягнення високої якості і точності вимірювань при використанні рівнеміра 5400 необхідно враховувати наступні рекомендації:

1. Рівнемір слід встановлювати в місцях, звідки чітко і безперешкодно проглядається рівень поверхні і немає можливості попадання яких-небудь перешкод в зону поширення променя радара.

2. Датчик треба встановлювати не по центру ( Рисунок 2 , В ).

3. Рівнемір рекомендовано встановлювати як можна далі від вхідних патрубків для наливу продукта.

4. Об’єкти і наливні труби, що створюють турбулентність, повинні знаходитись збоку від вимірювального променя радара ( Рисунок 2, С).

5. Для отримання максимально узького променя слід використовувати антену як можна більшого діаметра, так як вона концентрує промінь радара і менш сприйнятлива до поміхам від перешкод. Крім того, вона забезпечує максимальний коефіцієнт направленої дії.

6. Для зменшення впливу турбулентності на процес треба застосовувати заспокоюючі або байпасні пристрої.

7. Антена повинна бути вирівняна вертикально (відхилення від вертикальної осі рівнеміра допускається в межах одного градуса).

8. Для найбільшої ефективності вимірювань антена повинна виступати вниз за патрубок на 10 мм або більше.

9. Завдяки круговій поляризації не існує вимог до відстані від зонда (променя) до стінки резервуара, якщо стінк плоска і не існує таких перешкод, як нагрівальні спіралі і трапи. Оптимальні відстані складають 1/3 радіуса резервуара.

Установка радарного рівнеміра Rosemount 5400 на резервуарі показана на рисунку 2.

Рисунок 2 Установка рівнеміра 5400 на резервуарі

Монтаж тензодатчика Flintec SB8

Тензодатчик типу " консольна балка на зсув " встановлюється в дозаторі для визначення маси борошна. Він має три монтажних отвори під різьбу М8 для його кріплення на технологічному обладнанні. При монтажі тензодатчика треба дотримуватись вимоги, щоб тензодатчик був встановлений строго горизонтальному, як в повздовжньому так і в поперечному положенні. На рисунку 3 зображено кріплення тензодатчика всередині дозатора. Тензодатчик встановлюють у спеціальне вухо ковша і фіксують болтом 30, так щоб два інших кріпильних отвори тензодатчика співпадали з бобишками 28 на кріпильній рамі. Після цього підтягують ковш до рами і кріплять тензодатчик за допомогою болтів 13. За допомогою болтів 27 кріпляться дві страховочні пластини. Тензодатчик підключають до перетворювача за допомогою кабеля діаметром 5.8 мм, прокладку якого необхідно здійснювати в водогазопровідних захисних трубах діаметром 3/4 дюйма, або в металорукаві діаметром 12 мм. Кабель повинен бути екранованим, щоб уникнути негативного впливу зовнішніх магнітних полів.

Монтажно-габаритні розміри тензодатчика зображені на рисунку 5.

Рисунок 3 Схема кріплення тензодатчика

Рисунок 4 Монтажно-габаритні розміри тензодатчика Flintec SB8


Монтаж тензодатчика СAS MNC 50L

Цей тензодатчик типу "шайба" вимірює масу опари в дозаторі. Цей тензодатчик має 4 кріпильних отвори з різьбою М5*0,8. За допомогою цих отворів він болтами прикручується до опори. Зверху на тензодатчик встановлюється резервуар дозатора, тобто тензодатчик встановлюється під ніжку дозатора. При цьому треба слідкувати, щоб в процесі монтажу не виникло перекосів, щоб ніжка не зісковзнула з тензодатчика і між ними був щільний контакт. До перетворювача тензодатчик підключається 5-жильним екранованим кабелем, захищеним водогазопровідною захисною трубою або металорукавом. Монтажно-габаритні розміри тензодатчика зображені на рисунку 5.

Рисунок 5 Монтажно-габаритні розміри тензодатчика CAS MNC 50L

2.3 Розрахунок та монтаж щитів , таблиця підключень

Типи і конструкції щитів

Щитами є корпус або каркас з вмонтованою апаратурою контролю, управління і регулювання, а також електричною і трубною проводками, підготовленими до підключення зовнішніх ланцюгів і приладів на об'єктах. Щити виконуються з уніфікованих елементів. Така конструкція дозволяє здійснювати збірку щитів в багатопанельні секційні складальні одиниці без додаткових підгоночних робіт.

Типорозміри щитів і пультів визначаються по ГОСТ 3244—68. Основні типи щитів, стативов, пультів і допоміжних елементів приведені на рисунку

ОСТ 36.13—76 передбачає випуск щитів шафових двух- і трьохсекційними, які збираються з щитів одиночних і опорних рам відповідних типів.

Щити шафові і панельні можуть бути як повногабаритними, так і малогабаритними. Повногабаритні шафові щити мають наступні конструктивні розміри: висоту Н = 2200 мм (допускається також висота 1800, 2000, 2400 мм), ширина (довжину лицьової частини) L = 600; 800; 1000; 1200 мм; глибину B = 600; 800; 1000; 1200 мм (допускається 400 мм). Висота, відмінна від 2200 мм, застосовується тільки в окремих випадках, наприклад висота Н = 2400 мм допустима у разі поєднання з щитами такої ж висоти.

Щити шафові із задніми дверима виготовляються завглибшки 600 мм (у технічно обгрунтованих випадках допускається 800 мм), шириною 600, 800, 1000 мм. Висота, як і для інших повногабаритних конструкцій — 2200 мм. Щити шафові двосекційні випускаються шириною 1200, 1400, 1600, 1800, 2000, складеними з секцій шириною 600, 800, 1000 мм, трисекційні — шириною 1800, 2000, 2200 мм і 2400 мм. Щити, відкриті з однієї або двох сторін, призначаються для групового монтажу.

Основною і загальною складальною одиницею всіх щитів є панель з каркасом, виконана із сталевого листа завтовшки 3 мм і призначена для установки приладів і апаратури. Панель з каркасом складається з плоскої панелі, підставки висотою 80 мм з приварними стінками, дверної рами, що дозволяє вмонтовувати або двері, що відкриваються на кут не менше 170°, або задню стінку, а також О-подібне стягування. Бічні і задні стінки виготовляються із сталевого листа завтовшки 2 мм і не розраховані на установку на них приладів і апаратури.До складу шафових щитів входять також кронштейни для освітлення і лист даху.Двері в щитах зазвичай двостулкові заввишки 1900 мм і шириною приблизно на 200 мм менше ширини (для шаф із задніми дверима) або глибина (для шаф з бічними дверима) щита. Для щитів з розмірами відповідних сторін щита 600 мм дверей роблять одностулковими.

Конструкція щитів передбачає їх установку на наступних елементах будівель: на підлозі, фундаменті, перекритті. Введення електричних і трубних проводок виконуються в щити знизу (трубну проводку в технічно обгрунтованих випадках допускається вводити зверху).

Рисунок Шафові щити із задніми дверима

а – щит, виконання; б – щит двохсекційний ІІ; в – щит трьохсекційний; 1 – каркас; 2 - стінка бокова; 3 – римболт; 4 – кришка; 5 – двері; 6 – заглушка; 7, 8, 10 – панель, 9 – рама опорна.

Розрахунок щитів

Вибір типу щитових конструкцій залежить від їх експлуатаційного призначення і місця установки, а також від необхідного співвідношення між моторним і сенсорним полями щита. При великих відносних розмірах моторного поля використовують пульти.

Вибір ширини щитових конструкцій здійснюють залежно від кількості, компоновки і габаритів розміщуваних на них приладів і апаратури. Решту розмірів звичайно не вибирають, оскільки переважне вживання мають щити із задніми дверцятами глибиною 600мм як обслуговувані ззовні і тому не вимагають спеціальних внутрішніх проходів обслуговування.

Прилади і апаратуру розміщують на фасадних сторонах щитових конструкцій, дотримуючи певні ергономічні принципи. Частіше всього зліва направо по ходу технологічного процесу (функціональний принцип) з використанням мнемосхем - комплексу символів, що зображають спрощену схему технологічного процесу з вбудованими світловими індикаторами, а іноді і командоапаратами і мініатюрними приладами. Усередині щитів розміщуються неоперативна допоміжна апаратура і збірки роз'ємних з'єднувачів для електричних трубних проводок. При цьому пневмоапаратуру розміщують під електроапаратурою, а при значному тепловиділенні останньої її розташовують у верхній частині конструкції. . Для повногабаритних шафових і панельних щитів визначаємо розміри загального поля розміщення приладів і апаратури, оскільки на фасаді щита розташовують і апаратуру управління, і прилади для отримання інформації.

Для повногабаритних шафових і панельних щитів необхідно визначаємо розміри загального поля розміщення приладів і апаратури, оскільки на фасаді щита розташовують і апаратуру управління, і прилади для отримання інформації.

При довжині фасаду L = 0,6м розміри загального поля розміщення, що рекомендуються