Смекни!
smekni.com

Інформаційні процеси в економіці (стр. 3 из 3)

Наступне завдання - знаходження оптимального способу розміщення побудованих фрагментів у вузлах мережі. Враховуються також обмеження на продуктивність системи. Іноді виявляється недоцільним створення дублюючих копій деяких фрагментів бази даних в різних вузлах мережі зі збереженням логічної цілісності даних.

Таке проектування баз даних дозволяє організувати АРМ спеціаліста або менеджера з достатнім інформаційним забезпеченням для прийняття оптимального рішення з управління діяльністю підприємства.

інформаційний методичний інформатика навчальний


Висновок

Економічна інформаційна система - це сукупність внутрішніх і зовнішніх потоків прямого і зворотного інформаційного зв'язку економічного об'єкта, методів, засобів, фахівців, що беруть участь в процесі обробки інформації і виробленні управлінських рішень.

Інформаційна технологія - це спосіб перетворення інформації. В інформаційній системі можуть використовуватися багато таких технологій.

Одним з найважливіших досягнень сучасної цивілізації на початку третього тисячоліття є повсюдне і широке впровадження інформаційних технологій, заснованих на використанні комп'ютерної техніки і засобів зв'язку, в усі сфери життя суспільства. Найбільш вражаючі успіхи в цій області спостерігаються в галузях гуманітарних наук (історії, археології, лінгвістики та ін.), освіти та культури, де традиційно вже протягом багатьох тисяч років технічні засоби, як втілення інженерно-технічних знань застосовувалися в досить обмежених масштабах.

Однак існують проблеми впровадження сучасних інформаційних технологій у сферу гуманітарних досліджень та освіти, на вирішенні яких зосередилися в цей час багато вчених і педагоги-практики. Одним із способів вирішення цієї проблеми, на думку вчених, є створення кафедри гуманітарних проблем інформатики, яка дозволить розвинути новий напрям в освіті, створити сучасне наукове, навчально-методичне та кадрове забезпечення освітніх програм. Це буде основою створення нової освітньої моделі гуманітарної освіти, заснованої на сучасних інформаційних та педагогічних технологіях, новому змісті освітніх програм різного рівня та їх кадровому забезпеченні.

Однією з підсистем інформаційної системи є інформаційне забезпечення, що дозволяє проводити інформаційне обстеження підприємством.


Список літератури

1. Автоматизовані інформаційні технології в економіці / Під ред. Г.А. Титоренко. - М.: Фінанси і статистика, 2000. - 301 с.

2. Інформаційні технології бухгалтерського обліку / За ред. О.П. Ільїна. - СПб.: Питер, 2001. - 314 с.

3. Корнєєв І.К., Машурцев В.А. Інформаційні технології в управлінні. - М.: ИНФРА-М, 2001. - 285 с.

4. Моісеєнко Є.В., Лаврушина Є.Г. Інформаційні технології в економіці. - Владивосток: ВГУЕС, 2005. - 231 с.

5. Німців О.В. Інформаційні технології в економіці. - Владивосток: Дальрибвтуз, 2001. - 154 с.

6. Петров А.В. Методологічні та методичні засади особистісно-розвивального комп'ютерної освіти. - Волгоград: "Зміна", 2001. - 267 с.

7. Юзвішина І.І. Основи інформаціологіі. М.: ИНФРА-М, 2001. - 214 с.

8. Василевський І.П. Інформаційні технологією: масштаби і ефективність використання / / Світова економіка і міжнародні відносини, 2004. - № 5. - С. 3-9.

9. Дьомкін В.П., Можаєва Г.В. Гуманітарна інформатика як модель гуманітарної освіти в інформаційному суспільстві / / Вища освіта в Росії, 2003. - № 2. - С. 17-20.

10. Медушевського О.М. Професіоналізм гуманітарної освіти в умовах між дисциплінарної. - М.: Фінанси і статистика, 2000. - 454 с.

11. Пермінов С.Б. Інформаційні технології як фактор економічного зростання / / Економічна наука сучасної Росії, 2005. - № 2. - С. 102-115.