Смекни!
smekni.com

Проектування швейного цеху що спеціалізується на виготовленні демісезонного пальта із напіввовняної (стр. 11 из 11)

Малюнок 1 - Обробка кишені у шві частин пілочки

8. Прокладка 2-ої центральної частини пілочки Клейове прокладочне полотно арт. 915502 2
7. Прокладка 2-ої центральної частини пілочки Клейове прокладочне полотно арт. 915502 2
6. Прокладка 1-ої центральної частини пілочки Клейове прокладочне полотно арт. 915502 2
5. Нижня підкладка кишені Підкладкова арт.32390 2
4. Верхня підкладка кишені Підкладкова арт.32390 2
3 Обшивка кишені Напівовняна арт.45467 2
2 2-а центральна частина пілочки Напіввовняна арт. 45467 2
1 1-а центральна частина пілочки Напіввовняна арт.45467 2
№ деталей Найменування деталей Вид та артикул матеріалу Кількість деталей

Малюнок 2- Обробка капюшона

9. Кромка в горловину спинки Клейове прокладочне полотно арт. 915502 1
8. Прокладка підборту Клейове прокладочне полотно арт. 915502 2
7. Прокладка верхньої частини спинки Клейове прокладочне полотно арт. 915502 2
6. Підкладка капюшона Підкладкова арт.32390 2
5. Підкладка спинки Підкладкова арт.32390 2
4. Підборт Напіввовняна арт.45467 2
3. Капюшон Напіввовняна арт.45467 2
2. Верхня частина спинки Напіввовняна арт.45467 2
1 Верхня частина пілочки Напіввовняна арт.45467 2
№ деталей Найменування деталей Вид та артикул матеріалу Кількість деталей

Малюнок 3 - Обробка підборту

5 Кромка в борт Клейове прокладочне полотно арт. 915502 2
4 Прокладка підборту Клейове прокладочне полотно арт. 915502 2
3 Прокладка пілочки Клейове прокладочне полотно арт. 915502 2
2 Підборт Напіввовняна арт.45467 2
1 Пілочка Напіввовняна арт.45467 2
№ деталей Найменування деталей Вид та артикул матеріалу Кількість деталей

Малюнок 4 – Обробка низу

2 Прокладка в низ спинки Напіввовняна арт.45467
1 Нижня частина спинки Напіввовняна арт.45467
№ деталей Найменування деталей Вид та артикул матеріалу Кількість деталей

Висновки

В даному курсовій роботі був розроблений проект виготовлення пальта дитячого із напіввовняної тканини для дівчаток молодшого шкільного віку. В ході розробки була розроблена технологічна послідовність на базі обраних моделей. У відповідності з вибраними матеріалами для пальто було підібране швейне і прасувальне обладнання. Технологічна послідовність враховує економічну ефективність обраного методу обробки зарахунок витрати часу.

Також доцільним при обробці пальта для дівчаток є використання спеціальної машини потаємного стібка «Штробель» (Німеччина), за допомогою якої підшивається низ виробу. Для розпрасування і закріплення бокових швів зшивання частин пілочок і спинки використано прес АТ-770/UL«SIDI»(Італія), що полегшує обробку виробу.

Для зменшення часу витрати на обробку виробу використали тасьму для начіпної петлі і підзор цільновикроєний з пілочкою.

Комплектування технологічної послідовності в організаційні операції дає змогу якнайефективніше організувати технологічний процес з урахуванням індивідуальних особливостей робітниць. Наприклад, операції, що недовантажені можна доручити малодосвіченим швеям, а операції, що достатньо завантажені або перевантажені підійдуть для висококваліфікованих швей.Адже такт, що розраховується в середньому не може врахувати індивідуальну швидкість кожної швеї. Тому комплектування є важливим етапом при проектуванні раціональної роботи швейного потоку.

Не менш важливим є синхронниф графі, що виражає і показує наглядно завантаженість технологічних операцій. По графіку можна розподіляти роботу між робітницями з урахуванням їх вмінь і навичок.

Звісно, розцінка труємкості виробу не цілком відповідає дійсності, бо була розрахована за показниками, що застаріли, тому одною з головних завдань є перегляд ісіснуючих тарифних показників.

План цеху був розроблений у відповідності з комплектуванням організаційних операцій. Робочі місця розміщені таким чином, щоб предбачити послідовність обробки виробу, а також можливі повернення операцій.

Щоб не було затримок при роботі, важливим є кількість обладнання в швейному цеху. Кожна швея повинна мати вільний доступ як до швейного, прасувального, так і іншого обладнання. Тому на кожну робітницю передбачено одне швейне обладнання і, якщо потрібно, електропарова праска. Обов'язковим є наяність запасного обладнання, аби в разі поломки швея змогла б безвідкладно продовжити роботу. В швейному цеху важливим є наявність транспортних засобів для переміщення напівфабрикатів і готової продукції. Для цього передбачені візки для переміщення напівфабрикатів по цеху і кронштейни для вішання на них готових виробів.

Швейний цех розділений на три ділянки 6 заготівельну, монтажну і оздоблювальну. Враховані всі відстані, а таокж головний прохід для вільного транспортуванння робочих і засобів праці.

Головним завдання швейної промисловості являється вдосконалення і використання таких методів обробки, що дозволили б скоротити витрати на виготовлення виробів і збільшили б виробництво. А це можливо при використання сучасного обладнання, що володіє такими пристосуваннями і механізмами, що замінюють ручні операції і прискорюють процес виробництва. Але поряд з цим неможливе використання неякісних матеріалів для обягу, що в деякій мірі «економить» затрати. А з такою «економією» виробник може втратити свого покупця.

На сьогоднішній день головним завданням випускників нашої спеціальності є розробка і внедрення сучасних технологій в легкій промисловості, що дозволить виготовити високоякісний одяг і дати можливість конкурувати із світовими виробниками одягу.


Список використаних джерел

1. ЦНИИШП. Типовая техническая документация по конструированию, технологии изготовления, организации труда, основним и прикладным материалам, применяемым при изготовлении детских пальто – М,: ЦНИИТЭНИлегпром, 1982 – 252 с.

2. Коаеткин П.П. Одежда: технология-техника, процессы, качество – М,: Изд. МГУДТ, 2001 – 560 с.

3. Технология швейных изделий: методически рекомендации по выполнению курсовых и дипломных проектов. Выбор технологического оборудования, реконструкции и реоганизации предприятий / Матюхова А.Л., Рябчиков Н.Л., Волошина О.И. – Харьков: УИПА. 2002

4. Справочник. Промышленные швейные машины / В.Е. Кузьмичев, Н.Г. Панина. – М.: ООО «Взеркале», 2001 – 246 с.

5. Савостицкий Н.А., Армирова Э.К. Материаловедение швейного производства – М.: Изд. Центр «Академия»: Мастерство6 Высшая школа, 2000 – 240 с.

6. Прейскурант 032 Розничные цены на шерстяные и штучные изделия. М.: Прейскурантиздат, 1985.

7. http://www.marketsvit.com/

8. http://www.ua.all-biz.info/buy/goods/?group=1056472

9. http://sew-good.com.ua/

10. http://www.pfaff.homesewingcenter.ru/

11. http://www.lapka.com.ua/brand-pfaff.aspx

12. Основы проективрования швейных предприятий: Учебник/ С.М. Константиеов, Г.Е. Литвиненко, О.Ю. Комиссаров и др.4 под редакцией С.М. Константинова. – К.: Вища школа, 1992 – 375 с.