Смекни!
smekni.com

Производство одноразовой посуды методом вакуум формования (стр. 6 из 6)

Де П - часова продуктивнють машини, N - кількість робочих днів в році , m - маса виробу.

Однією з характеристик, що визначають раціональнють конструкції виробу, формуючого інструменту, є коефіціент використання матеріалу:


Де Sh – площа більшої основи всіченного конусу, S3- площа заготів­ки, n - гніздність форми.

Для стакану на 100 мл:



Для стакану на 50 мл:

Для таршки:

Продуктивнють формотворних машин залежить від тривалості робочого циклу обладнання та розраховується наступним чином:

а) по сировині:

де

- коефцієнт використання обладнання по часу, Y- площа формуємої заготівки,
- товщина заготівки,
- густина термо­пласта,

б) по готовій продукції:


Де,

-площа більшої основи всіченого конусу;

-площа заготівки

-гніздність

Для стакану на 100 мл:

=

Д=

Для стакану на 50 мл:


=

Д=

Для тарілки:

=

Д=




8 РОЗРАХУНОК KIЛЬKOCTІ ОБЛАДНАННЯ

Кількість обладнання , що потрібна для виробництва т:

одноразових стаканчиків на 100 мл,

одноразових стаканчиків на 50 мл,

одноразових тарілочок,

Рахуємо за формулою:

А = Nn / Пг,

Де Nn - вихідна продуктивність, Пг - продуктивність апарату.

Для стаканів на 100 мл:


г

А = Nn / Пг= машин

Для стаканів на 50 мл:

А = Nn / Пг= машин

Для тарілки:

А = Nn / Пг= машин

Загальна кількість обладнання в цеху: аппаратів для виробництва т. продукції.

На 100 мл - машин

На 50 мл - машин } машин

Для тарілок - машин

9 КОНТРОЛЬ ВИРОБНИЦТВА

Дефекти виробів, що виникають при пневмо- та вакуумформуванні, можна поділити на дефекти вихідної сировини, дефекти нагріву та дефекти формування.

Дефекти матеріалу - це різнотовщинність листа i неправильна орієнтація структури в заготівці. Більш тонкі ділянки листа нагріваються сильніше i провисають більше, в результаі трапляється місцевий перегрів і деструкція матеріалу. Внаслідок нерівномірного провисания листу трапляється утоншіння при витяжці,. А іноді i розриви заготівки.

Якщо при розкрої та розташуванні заготівки в зажимному устрої не враховувати орієнтацію вихідного листового матеріалу, отриманную ним при його виробництві, то можна отримати вироб неоднорідний по товшині, деформаційним властивостям та величині залишкових напружень.

Дефекти нагріву визиваються в основному коливаннями температури нагрівачів, що виникають внаслідок коливань напруження в сіті, протягу, а також інерції нагрівальних устроів.

До дефектів власне формування відносять: утворення зморшок та пузирів на поверхні виробів, зміна кольору від перегріву формуємого листу. Недооформлення виробу, його присипання до форми i т.п.

Вироби, що отримані пнемо- та вакуумформованням, особливо якщо вони призначені для монтажу у вузлах, повинні мати точні допуски. Стабільності розмірів зaпoбiraє усадка i коливання усадки отформованних виробів.

Для визначення зміни оптичних властивостей прозорових матеріалів при їх формуванні зразки підвергають діянню навантажень, а потім проводять стандартні досліди оптичних властивостей.

Враховуючи специфіку роботи того чи іншого виробу, іноді проводять дослщи матеріалу на стійкість до ультрачервоних випромінювань, оцінюють його газопроніцаємість та водопоглинання Досліджують запах,. матеріалу.

Готові вироби пред'являють до прийому партіями. Партією вважають визначене число виробів одного наіменування, одночасно поступаючих на контроль.

Контроль геометричних розмірів проводиться вибірково. Перевірка розмірів виробів проводиться універсальними контрольно- вимірними інструментами, що забезпечують необхщідну точшність.


висновок

Розроблено дільницю цеху по виробництву одноразової тари з поліпропілену методом вакуум формування з річною продуктивністю т.

Дана характеристику основного i допоміжного обладнання, розрахована необхідна кількість обладнання для виконання різної програми, дана ха­рактеристика матеріалу, виробів, проведений розрахунок продуктивності ва­куум формуючого апарату, потужності, споживаної вакуум формуючим апаратом, енергетичні розрахунки оснащення апарату

.

СПИСОК ДЖЕРЕЛ ІНФОРМАЦІЇ

1. А. С. Шембель, О.М.Антипина. Сборник задач и проблемных ситуации по технологии переработки пластмасс. Ленинград : Химия, 1990

2. Т. И. Резниченко, Л. Ф. Подгорная. Расчет оборудования по производ­ству и переработке полимерных материалов в примерах и задачах. Учебное пособие. Х.:ХГПУ , 1994

3. П. В. Аникин. Изготавливаем полимерную тару // Упаковка, 2002. №2. с 24-25

4. А. Д. Яковлев. Технология изготовления изделий из пластмасс. -Л.:Химия, 1977.

5. М. Г. Соломенко, В. Л. Шредер, В. Н. Кривошей. Тара из полимерных материалов. Справочное издание. - М.: Химия, 1990.

6. Р. В. Торнер. Теоретические основы переработки полимеров. - М.: Хи­мия, 1990

7. К. А. Салазкин, М. А. Шеришев. Машины для формования изделий из листовых термопластов. - М. Машиностроение, 1997