Смекни!
smekni.com

Проект кафе "Луксор" (стр. 3 из 3)

Колони, які стоять при вході до барної стійки мають форму квадратного розрізу. У більшості випадків стовп не мав капітелі і часто був покритий рельєфами. У пізній час перед квадратними стовпами ставилися скульптурні зображення (Мединет-Абу, Рамесеум); скульптури зазвичай притулена до стовпа і не несуть навантаження. Таких колон – 5.

Стеля є важливим компонентом інтер’єру, який створює настрій та певну атмосферу в приміщені, і саме тому стеля у кафе виконана в класичному єгипетському стилі. Вона нагадує безмежне, неосяжне та чаруюче зоряне єгипетське небо в якому повільні мерехтіння зірок заглиблюють в інший світ, і ти поринаєш у світ мрій та почуттів. Таке специфічне враження створює незвичайне освітлення, а також спеціальна тканина, яка при проходженні світла, заломлює його і створює ефект «світлових хвиль». Це повинна бути тканина-хамелеон. Чому саме цей матеріал, тому що тільки він може створити неповторний ефект легкого вітру чи руху повітряних мас на нічному небі, цей елемент надає певної пікантності у всій атмосфері, яка насичує це приміщення. Але тканина повинна відтворювати відтінки зоряного неба, тобто її кольорова гама має відповідати задумці. Доречі в стелі вмонтована дуже велика кількість лампочок, для того щоб забезпечити належне освітлення.

Барна стійка представляє собою стіл, який зроблений з гранітної плити, обкладеної піщаником. Зверху, над столом розміщується вітражна арка. На малюнку вітража зображені верблюди, які сходяться у вершини піраміди. Освітлення представлене шістьма лампами на підвісках у вигляді чотирикутних пірамід. Сама по собі барна стійка не може існувати без елегантних стільців. На цьому проекті зображено 9 барних стільців. Вони зроблені у рослинному стилі, у вигляді розкритої чашечки. Сидіння нагадує колесо, до речі верхня частина є рухомою, а нижня нерухомою. Звісно ж сидушка м’яка і відповідає всім стандартам зручності.

В головному холі розміщуються ще три додаткових зали. Вони розміщені по периметру стін кафе. Перші два розташовуються біля центрального входу, з лівої та правої сторін. З лівої розташований площинно більший хол. В ньому розміщені 5 столиків, причому два з них розміщені в кутках у вигляді диванів з столиком. З правої сторони - зал в якому розміщено 3 столики один з цих столиків зроблений у вигляді диванчику з столиком так як і в попередньому холі. Третій зал розташовується з правої сторони в кінці приміщення. В ньому розміщено два столики, один з столиків такий же як і в попередніх холах.

Родзинкою цих місць з столиками є вмонтовані в стіни два акваріума, вони розташовуються в двох більших залах. Акваріуми насичені екзотичними рибами, а також часточками флори планктону та бентосу, які завезені з Червоного моря. Сидячи поряд з ними поринаєш в підводний, невимовно гарний, безмежний світ Червоного моря. З давніх-давен це море славиться своїми незвичайними видами екзотичних риб, які відомі в усьому світі, також воно відоме своїми унікальними видами коралів.


Висновок

Проект призначений для забудови в нашій країні.

Кожна деталь, кожен елемент цього кафе створює своєрідну картину, а взагалі – композицію. Тобто кожна складова частина проекту доповнює одна одну. Цим і зумовлюється композиція, яка створює цілісне уявлення про це місце. Зайшовши в приміщення виникає певний настрій, а також атмосфера, яка допомагає відволіктися від буденних дрібниць і зануритися в бездоганний світ загадкової, міфічної країни – Єгипту. Вдале взаєморозташування всіх складових допомагає відвідувачу створити певний образ про цей заклад.

Щодо будівельних матеріалів, то всі вони є повністю безпечними для здоров’я людей, а також являються мало горючими. На мою думку, пожежна безпека громадян у такому суспільному місці як кафе повинна бути найвищою, так як на сьогоднішній день це є одним із найважливіших факторів, та нажаль він посідає останнє місце в плануванні приміщень такого типу, на перше ж місце виноситься можливість побудування будівлі швидко і з найменшими затратами на будівельні матеріали, але як відомо не всі дешеві матеріали є якісними та безпечними для здоров’я.

І тому, приймаючи до уваги всю серйозність стосовно безпеки мого проекту, я врахував і пожежну безпеку вона полягає в тому що, ззовні і з середини приміщення викладене каменем та всі компоненти будівлі зроблені з мало горючих та натуральних матеріалів.

Кафе включає в себе службові приміщення.

Загалом цей проект відповідає всім сучасним вимогам і є рентабельним, так як родзинки декору, які присутні в кожній деталі інтер’єру, просто не можуть не зацікавити відвідувачів.