Смекни!
smekni.com

Виконання земляних робіт бульдозером (стр. 3 из 3)

При роботі на бульдозері машиніст повинен чітко виконувати всі правилатехніки безпеки. Ось деякі з них:

При зупинці бульдозера машиністу забороняється виходити з бульдозера,не опустивши відвал на землю.

Під час засипки траншеї не можна допускати висування відвалу за крайтраншеї, щоб запобігти сховзуванню бульдозера в траншею.

Не дозволяється працювати бульдозеру в глинистих ґрунтах в дощовупогоду для запобігання сховзанню і перевертанню машини.

В зимовий період на гусениці бульдозера необхідно встановлювати шипинавпроти поперечного ковзання.

Техніка безпеки

До складу підготовчих робіт на будівельному майданчику об'єктів нафтовоїі газової промисловості входять розчищення територією від лісу, чагарнику,пнів, збирання валунів; планування території з пристроєм водовідводів;будівництво тимчасових під'їзних доріг, тимчасових споруджень (склади,майстерні, гаражі, житлові і санітарно-побутові приміщення).

Роботи з розчищення території від лісу і чагарнику носять специфічніхарактер і вимагають особливої уваги до питань безпеки. Усі роботи зрозчищення території від лісу ведуться за технологічною схемою, затвердженоїголовним інженером будівельно-монтажної організації. Якщо на ділянці, щопідлягає розчищенню від лісу, проходить лінія електропередачі, валку лісу вмежах охоронної зони цієї лінії можна робити тільки з дозволу організаціїелектрогосподарства при наявності наряду-допуску, що визначає безпекуробіт. У цьому випадку роботами керує інженерно-технічний працівник(виконроб, майстер).

Перед початком робіт усю територію, що підлягає розчищенню,розбивають на окремі ділянки і встановлюють послідовність робіт на кожнійділянці. В запобіганні нещасливих випадків не дозволяється виконувати валкулісу одночасно на суміжних ділянках.

На ділянках, де ведуться роботи з валкі лісу, не можна знаходитисястороннім обличчям. Ділянку валки обгороджують стовпами зі знаками, щозабороняють чи попереджувальними написами, що встановлюють у 50 м відграниці ділянки. До початку робіт спилюють дерева, що при випадковомупадінні можуть заподіяти травму працюючим. Перш ніж почати спилювати такідерева, необхідно випробувати їхню стійкість валочною вилкою. Це необхіднодля того, щоб не відбулося несподіваного падіння дерева в моментспилювання.

При валці лісу можливий травматизм внаслідок ударів падаючими деревамиабо гілками. Щоб уникнути травм усі робітники повинні носити каски з м'якоюпружинистою підкладкою (типу шолома мотоцикліста).

Земляні роботи

Земляні роботи - один з ключових елементів у гідротехнічному, промисловому, житлово-цивільному та транспортному будівництві. Проведення земляних робіт дозволяє створити з ґрунту різні споруди - греблі, канали, облаштувати підставу будівель, що будуються, розпланувати територію під майбутнє будівництво об'єктів.

Як правило, ґрунт розробляється із застосуванням сучасної спеціальної будівельної техніки. Землерийно-транспортні машини (екскаватори, скрепери, бульдозери, різні вантажівки та грейдери) забезпечують якісне виконання земляних робіт в досить стислі терміни. Великий автопарк землерийно-будівельної техніки дозволяє проводити земельні роботи будь-якого рівня складності.

Залежно від відстані, на яку потрібно, перемістити розроблений ґрунт, застосовують різні способи його транспортування. Для невеликих відстаней використовуються екскаватори-драглайни (без транспортний спосіб переміщення ґрунту).

Для переміщення на більші відстані до проведення земляних робіт підключаються навантажувачі та скрепери, які не тільки переміщають ґрунт, але й частково ущільнюють його.

Будівельна компанія "Карма Буд" забезпечить розробку ґрунту, його вилучення екскаватором, вивіз та утилізацію ґрунту авто самоскидами. Компанія надає комплекс послуг з риття траншей, котлованів, ставків та водоймищ із застосуванням драглайна.

До початку розробки ґрунту співробітники нашої компанії обстежать та проведуть підготовчі роботи. У процесі зведення земляних споруджень кваліфіковані фахівці забезпечать усі необхідні допоміжні роботи. У процесі проведення земляних робіт використовується тільки надійна високоякісна техніка, як вітчизняного так і закордонного виробництва.