Смекни!
smekni.com

Організація та проведення ТО-1 гусеничного і колісного трактора (стр. 5 из 5)

- під час зупинки трактора і виходу тракториста з кабіни захоплювач гідроманіпулятора, що невстановлений у транспортне положення, повинен бути опущений на землю;

- рукави високого тиску слід від'єднувати від гідропанелі та циліндра затискних важелів тільки після розкривання важелів коника, але до зупинки двигуна.


Висновок

Отже, з моєї роботи ми бачимо, що ТО-1 та інші види технічного обслуговування та ремонти дуже важливі так, як продовжують термін працездатності тракторів та дозволяють уникнути передчасного зносу і поломки різних вузлів та агрегатів. Технічне обслуговування потрібно проводити згідно вимог експлуатаційної документації, що надається заводом виробником, де чітко вказано, які види робіт і через який проміжок часу потрібно виконувати.

Поточні ремонти повинні виконуватись, як правило, агрегатним методом, при якому складальні одиниці, що відпрацювали свій ресурс, замінюються на нові або з оборотного фонду. Найбільш ефективним методом проведення поточних ремонтів слід вважати метод періодичної заміни ремонтних комплектів, при якому замінюються не окремі складальні одиниці, а їх комплекти з однаковим або близьким ресурсом.

Доцільність постановки в ремонт, передбачений планом-графіком, визначається комісією, очолюваною головним інженером (головним механіком) власника. Якщо техніка за своїм технічним станом не потребує ремонту в строки, що передбачені планом-графіком, комісія дає дозвіл на подальше її використання за призначенням і встановлює нову дату огляду. Висновки комісії оформляються відповідним актом.

При проведенні технічного обслуговування та всіх видів ремонту як на місцях їх роботи, так і в стаціонарних умовах, необхідно здійснювати заходи щодо запобігання забруднення навколишнього середовища (землі, повітряного та водного басейнів).

Організація та проведення робіт по технічному обслуговуванню та ремонту мусить здійснюватись у відповідності з правилами безпеки виконання цих робіт і протипожежної безпеки, що викладені в експлуатаційній та ремонтній документації.

Я вважаю, що ТО-1 доцільно проводити вчасно так, як це допоможе продовжити термін експлуатації гусеничних і колісних тракторів.


Дод. 1. Трелювальний трактор ТДТ-55А:

1- передній піднімально-навісний пристрій; 2 - штовхач; 3 - кабіна; 4 - повітрезабірник дизеля; 5 - пусковий двигун; 6 - лебідка; 7 - навантажувальний пристрій; 8 - головний карданний вал; 9 - проміжний редуктор приводу лебідки; 10 - блок заднього моста; 11 - ведуче колесо; 12 - гусеничний ланцюг; 13 - балансир: 14 - важіль підвіски; 15 - коток; 16 - кожух пружини підвіски; 17 - рама: 18 - натяжний амортизаційний пристрій гусеничного ланцюга; 19 - напрямне колесо


Додаток 2

1- кабіна; 2 - рама; 3 - щит; 4 - опорний коток; 5 - гусениця


Дод. 3. Трелювальний чокер: а - чокер; б - гак; в - кільце; 1 - гак; 2 - кільце; 3 - линва; 4 - клин


Додаток 4. Гусеничний трактор типу ДТ-75НР:

а – компонувальна схема складальних одиниць; б – загальний вид;

1- двигун, 2-капот двигуна, 3-повітрозабірник, 4-кабіна, 5-робоче місце машиніста, 6-цеп, 7-редуктор, 8-зірка, 9-задній міст, 10-еластично-балансувальна коретка, 11-каток, 12-коробка передач, 13-вал, 14-муфта зчеплення, 15-рама, 16-колесо що направляє, 17-гідронасос, 18-радіатор, 19-вихлопна труба.


Додаток 5. Колісний трактор типу „Білорус” з переднім розміщенням двигуна і кабіною позаду:

а) б)

а – компонувальна схема складальних одиниць; б – загальний вид;

1-колесо, 2-задній міст, 3-сидіння, 4-кабіна, 5-рульове управління, 6-органи управління, 7-повітрозаборник, 8-вихлопна труба, 9-капот, 10-радіатор, 11-підрамник, 12-контрнавантаження, 13-передній міст, 14-двигун, 15-муфта зчеплення, 16-коробка передач.


Додаток 6. Принципові схеми роботи гідравлічного приводу.

Зливна гідролінія

ІІ-нейтральне положення, ІІ...ІV-робоче положення;

1-гідробак, 2-фільтр, 3,4,15,18-гідролінії, 5,7,8,12,13-полості, 6-гідроциліндр, 9-рукоятка, 10-корпус, 11-золотнік, 14-гідророзподілювач, 16-гідроклапан, 17-насос.


Використана література

1. Наказ „Про затвердження Правил безпеки у сільськогосподарському виробництві” № 219 від 16.11.98р;

2. Планування на аграрному підприємстві. Нелеп В.М.;

3. „Положение о техническом обслуживании и ремонте подвижного состава автомобильного транспорта”. Н.В. Семенов, П.В. Демидов;

4. Технічний рівень сільгосптехніки – битва за врожай неминуча. В. Войтюк, А. Демко;

5. Технічна експлуатація будівельних машин. ДБН В.2_8_3_95;

6. Технічне обслуговування і ремонт сільськогосподарської техніки. К.І. Шмат, Г.Ю. Диневич, В.В. Карманов;

7. Якість і технічний рівень вітчизняної сільгосптехніки. В. Войтюк, А. Демко, С. Демко.