Смекни!
smekni.com

Транспортне підприємство Аеросвіт як складна система Системний підхід до аналізу діяльності (стр. 2 из 4)


Рис. 1. Структура управління авіакомпанією «АероСвіт»


Даний рисунок ілюструє структуру управління авіакомпанією. Так як підприємство є закритим акціонерним товариством то в голові всієї компанії стоїть Рада Акціонерів. Діяльність авіакомпанії регулюється Загальними зборами Засновників, яким у свою чергу підкоряється Наглядацька Рада на чолі із Главою Наглядацької Ради. Правління авіакомпанії ''АероСвіт'' очолює Генеральний директор авіакомпанії.

З точки зору системного аналізу Загальні збори Засновників, рада директорів, наглядова рада, голова правління є компонентами системи.

Розглянемо детальніше структуру авіакомпанії «АероСвіт» з погляду системного аналізу. Підприємство має наступні підсистеми:

1. Виробничий комплекс на чолі із Заступником Генерального директора по експлуатації;

2. Комерційний комплекс на чолі із Заступником Генерального директора по комерційній роботі;

3. Фінансовий комплекс на чолі із Заступником Генерального директора по економічних і фінансових питаннях;

4. Комплекс забезпечення на чолі із Заступником Генерального директора по авіаційній безпеці.

Дані комплекси можна виділити як окремі системи, які, в свою чергу, також можна виокремити на різні підсистеми зі своїми структурними елементами. Розглянемо кожний комплекс окремо.

До складу виробничого комплексу входять наступні підрозділи:

- директорат по обслуговуванню пасажирів;

- служба пасажирських перевезень;

- служба екіпажів пасажирської кабіни;

- відділ забезпечення сервісом;

- група провідних інженерів виробництва;

- служба контролю підготовки літаків до вильоту;

- об'єднана диспетчерська служба;

- служба ПММ;

- транспортний відділ;

- відділ будівництва й експлуатації наземних споруджень;

- група МТП.

Заступникові Генерального директора по технічному обслуговуванню підкоряються:

- начальник технічної служби (відділ планування й контролю, відділ інженерної підтримки, відділ технічної документації)

- начальник виробничої служби (відділ підтримки літної придатності, відділ технічного обслуговування, відділ постачання запасними частинами, відділ підтримки інтер'єра, відділ замовлень і логістики)

У підпорядкуванні Заступника генерального директора по організації літної роботи:

- літний загін;

- відділ навігаційного забезпечення польотів.

Комерційний комплекс поєднує наступні структурні підрозділи:

- директор маркетингу (відділ координації авіаліній, група розкладу, чартерна група, відділ агентського й корпоративного продажу);

- директор керування доходами(відділ тарифної політики, відділ керування комерційними завантаженнями, відділ власного продажу, група спеціальних програм продажу);

- директор поштово-вантажних перевезень;

- виробничо-диспетчерська група;

- відділ реклами й фірмового стилю;

- директор зовнішніх зв'язків (відділ договорів, відділ зв'язків з організаціями цивільної авіації й розвитку співробітництва з авіакомпаніями)

Фінансовий комплекс складається з наступних відділів:

- фінансовий директорат;

- економічний відділ;

- відділ керування коштами;

- відділ бухгалтерського обліку;

- центр взаєморозрахунків.

До складу комплексу забезпечення входять:

- відділ авіаційної безпеки;

- відділ забезпечення безпеки;

- інспекція безпеки польотів;

- відділ інформаційних технологій;

- служба охорони праці;

- представництва авіакомпанії.

Проілюструємо дані комплекси та відділи та зв’язки між ними на рис. 2.

Рис. 2. Структура авіакомпанії «АероСвіт»

На рис. 2 можна чітко простежити, на які підсистеми (в нашому випадку комплекси, служби та відділи) поділяється авіакомпанія. Можна також розглядати виробничий, комерційний, фінансовий комплекси та комплекс забезпечення як окремі системи. Тоді відділи та служби будуть підсистемами відносно цих комплексів, а підприємство в цілому – надсистема.

Структура парку повітряних суден.

Флот повітряних суден авіакомпанії з липня 2006 року складається вже з дванадцяти сучасних авіалайнерів. Їх кількість наведена в таблиці 1:

Таблиця 1.

Тип повітряного судна Кількість, шт
Boeing 737-200 1
Boeing 737-300 2
Boeing 737-400 7
Boeing 737-500 1
Boeing 767-ER 2

Збільшення флоту – плановий етап розвитку авіакомпанією перевезень на вже опанованих маршрутах. Це дозволить «АероСвітові» оптимізувати стикування внутрішніх, середньо магістральних і трансатлантичних рейсів, а також збільшити трансферні пасажирські потоки через базовий аеропорт «Бориспіль».

Система перевірок кваліфікації технічного персоналу.

Надійність і безпека польотів забезпечується комплексною системою щорічних перевірок технічного стану літаків авіакомпанії в кращих сервісних центрах Західної Європи, регулярною перепідготовкою екіпажів на базах компаній "Саrnіvаl Airlines" (США), "Olympic Airways" (Греція) і "Czech Airlines" (Чехія).

Технічний персонал авіакомпанії щорічно проходить теоретичні і практичні заняття в навчальних центрах компаній "Boeing" (США), "Aeroplex" (Угорщина), "Olympic Airways" (Греція).

Юридичний відділ й Адміністративний директор, що керує відділом по роботі з персоналом, господарським відділом, відділом документаційного забезпечення підкоряються прямо Генеральному директорові Авіакомпанії.

Географія польотів авіакомпанії «АероСвіт»

На сьогоднішній день авіакомпанія виконує 52 міжнародних рейса в 27 країн світу:

Болгарія (Софія, Бургас, Варна),Греція (Афіни, Гераклион, Фесалоники), Єгипет (Хургада, Шарм Ялина Шейх, Каїр), Естониія (Таллін), Ізраїль (Тель-Авів), Індія (Делі), Канада (Торонто), Кіпр (Ларнака, Пафос), Латвія (Рига), Мальта (Валетта), ОАЭ (Дубаи), Польща (Варшава), Росія (Москва), Сербія й Чорногорія(Белград), США (Нью-Йорк), Швеція (Стокгольм), Таїланд (Банкок), Туреччина (Стамбул, Измир, Анталия, Даламан), Туркменістан (Ашгабат), Угорщина (Будапешт), Чехія (Прага).

Авіакомпанії вдалося закласти основу для побудови досить логічної з географічної точки зору мережі повітряних ліній, що може бути досить ефективною при застосуванні продуманої тактики продажів і тарифної політики.

Розвиток партнерських відносин є одним з напрямків збільшення обсягів мережних перевезень за рахунок підключення до власної мережі - мереж інших перевізників, разом з їхніми системами продажів.

Значна увага приділяється спробам інтеграції мережі авіакомпанії в мережі глобальних альянсів через співробітництво, наприклад, з KL, BA, LH, AF, а також у локальні й регіональні мережі PS, 6U, SU, UN і мережі інших місцевих перевізників для підживлення своїх ліній у вузлових крапках своєї мережі. Інтеграція в глобальні мережі авіаперевезень дозволить авіакомпанії одержати “дорогих” пасажирів, дозволить збільшити частку валютного виторгу в загальному розмірі виручки авіакомпанії.

На всеукраїнському ринку авіаперевезень (внутрішні повітряні лінії) "АероСвіт " відкритий для широкого співробітництва. Загальна економічна ситуація на Україні не дозволяє планувати виконання великомасштабної внутріукраїнської програми польотів на власному парку ПС, тому ставляться завдання розширення співробітництва з авіакомпанією "Національні Авіалінії України" по спільному виконанню внутрішньо-української програми польотів. Крім того, необхідно шукати взаємоприйняті варіанти співробітництва з регіональними Українськими перевізниками.

Створення власної ефективної мережі внутрішньо-українських перевезень є, крім однієї з умов формування транспортного вузла в аеропорті “Бориспіль”, також ключем для залучення партнерів до активного співробітництва на ринку.

Завдання побудови внутрішньої мережі на власному парку Боїнг 737-200 у цей час важкі і вимагає насамперед як зміни загальної економічної ситуації в Україні так і рішення проблеми ставок і зборів, які стягують із експлуатантів при внутрішніх перевезеннях.

Обраний шлях, через участь у спільних проектах з іншими українськими перевізниками, здається економічно менш ризикованим, однак, спричиняє необхідність рішення цілого ряду інших складних завдань, у тому числі узгодження загальної політики перевезень, концепції побудови розкладу й т.д.

Тісне співробітництво авіакомпанії "АероСвіт" з українськими й закордонними авіаперевізниками заощаджує час пасажирів, сприяє поліпшенню якості обслуговування, робить зручним стикування з рейсами інших авіакомпаній миру.

2.2 Опис особливостей зовнішнього середовища транспортного підприємства

Зовнішнє середовище – це певна множина елементів або систем, які знаходяться поза межами даної системи, які взаємодіють з нею та на неї, але не належать їй. До факторів зовнішнього середовища авіакомпанії «АероСвіт» можна віднести:

· авіакомпанії-партнери як на ринку авіаційних перевезень України, так і на міжнародному рівні;

· різноманітні Закони, законодавчі акти, нормативні документи, Загальні правила перевезення, єдині для усіх перевізників, Міжнародні конвенції, документи тощо;

· агенства, представництва, брокери як в Україні, так і закордоном;

· конкуренти на міжнародному ринку та на ринку України за всіма видами авіаційних перевезень (пасажирські, вантажні, багажу та пошти);